”Pride är inget för Rissne era horbögar”

HBTQ. Natten till torsdagen blev en regnbågsmålad bänk som några skolelever målat vandaliserad i Rissne i Sundbyberg och någon hade klottrat ”Pride är inget för Rissne”.

Skoleleverna hade målat bänken under onsdagseftermiddagen men den fick bara vara orörd i några timmar – under natten till torsdagen tände någon eld på bänken.

Flera boende i området har reagerat starkt på händelsen och idag anordnas en Pridepicknick i centrum, Rissne Pride, som en motaktion, en manifestation där alla är välkomna. (utom Sverigedemokrater, Petterssons anm.)

Lena Bergman är diakon och jobbar på Svenska kyrkan i Sundbyberg. Igår på lunchen gick hon och ett par kollegor till Rissne centrum för att dela ut lappar med regnbågsfärgade hjärtan som man kunde skriva hälsningar på och sätta upp, för att ”lovebomba lite”, med Lena Bergmans ord.

– Det som blev väldigt tydligt var att kärleken var mycket, mycket större än hatet. Det var jättemånga som ville sätta upp lappar medan det bara var en person som uttryckte något slags hatiskt. Och igår kväll hade någon eller några andra lovebombat tunnelbanestationen med en massa hjärtan, så det är påtagligt att de goda krafterna är så oändligt mycket större, säger Lena Bergman.

Lena Bergman har polisanmält händelsen. – Det är ett hatbrott, huvudsakligen, tänker jag. Skadegörelsen är förstås också ett brott men just för att det är ett hatbrott tycker jag att det är viktigt att anmäla. Det känns inte jättesannolikt att de får fast någon men då blir det registrerat officiellt och då kanske polisen kan göra någonting, och det känns viktigt, säger Lena Bergman.

-Pettersson har noterat att i Rissne har drygt hälften av invånarna utländsk bakgrund och de är inte så pigga på mångkultur…

Bilar har också grillats i Rissne av “ungdomsgäng”

Förortspride

QX.se

Kära bögar: Vänstern har svikit er för islam 

21 thoughts on “”Pride är inget för Rissne era horbögar”

 1. Det börjar bli sjukt och suspekt, ja nästan olagligt att säga att man är heterosexuell.

 2. Undrar vad denna Lena Bergman kallar det när fyra Vuxna
  Somalier våldtar en ensam Svensk tjej, som i reportaget ovan??
  Räknas även det för hatbrott? Eller är det legitimt?
  Men hon har väl förstås ingen åsikt om det, hon gör väl som
  alla andra fega kyrkliga företrädare, tittar åt andra hållet när
  det importerade slöddret begår nesligheter mot unga Svenska
  tjejer?? Vad regnbågsflaggan anbelangar så börjar det att bli
  en aning tjatigt, men man behöver ju inte elda upp den
  för det, men vi behöver ju inte heller få denna symbol uppkörd
  i ansiktet vart vi vänder oss?

 3. Var och en blir salig i sin tro, själv blir jag mest spysjuk av andras tro, oavsett om det är islam, kristendom, Pride eller någon annan religion!

  Det ovan uppräknade är väl religioner? Något annat kan det väl inte vara?

  För min del får varje individ tro och bete sig precis som de vill, bara de gör det i absolut enrum och tystnad, inte sprida eller på annat sätt påverka andra individer med sitt beteende och sin tro! Mellan hemmets fyra väggar får de göra vad de vill, fullständigt ointressant för min del iallafall!

 4. Jävlar glorifierande av det onormala, Jag skiter i bögar och flator i hela detta Sjuka alfabet folk. De jag stör mig på är att man kör det när i halsen på folk.
  Såg på SVT detta program om denna psykfall bonden som tro sig vara kvinna., det var helt och hålet äcklig att denna psykfall i TV.

 5. Svenska kyrkan är det totala förfallet idag. Dessa företrädare är så motbjudande i sin relativism för vad som är sunt och normalt att de sedan länge har passerat sitt bäst före datum.

 6. …och HBTQ-rörelsen, feministerna, regeringen och övriga vänstern görs bananas? Nähä, inte det.

 7. Regnbågsfärgade parkbänkar och övergångsställen.
  Graffitti är nu tllåtet överallt bara man målar i regnbågsfärger.
  Nåde den som målar något annat, eller målar över regnbågskonstnärernas vandalisering.

 8. Bøgorna tvinger på folk sina åsiktor som om de var normale. Kiss my ass. Hold det for dere selv och la normale folk slippe driten deres.

 9. Ingår det i skolplanen att elever skall måla bänkar i Pridefärger??
  Stackars barn som skall påtvingas något som inte är normalt. De får finnas men inte påtvinga resten av oss deras “val”. Skona oss övriga från pridefestivaler mm. Det är homofestivaler och inget annat.

  • Undrade oxå varför i helvete skolungdomar ska tvingas hylla detta vidriga spektakel. Prästjäveln är förmodligen flata, om inte så är hon iallafall ett perverst PK-arsle….

   • Allt som är onormalt ska tryckas ner i halsen på oss
    och det är ju lättast att börja med skolungdomar!

 10. varför åtalar man inte dom som målat bänken ?
  det är vel inte lagligt att klottra på annans egendom

 11. Tycker att svenska kyrkan skall läggas ner och prästerna avkragas. Det är inte deras uppgift att sprida HBTQ-kärlek eftersom det precis som det mesta de gör, strider mot Kristendomen.

 12. Att tåga på svenska gator i BJÄRTA färger är som att FJÄRTA kraftföst !
  Resultatet: skarp odör av politikerförakt.

Kommentera