Regering vill ålderstesta unga asylsökande

INVANDRING. Regeringen vill att ålderstester av ensamkommande unga asylsökande ska genomföras i stor skala, så fort det nya systemet kommer igång. Enligt Migrationsverket kan det röra sig om fler än 18 000 personer som kan behöva testas medicinskt i år och nästa år.

Migrationsminister Morgan Johansson tycker att man ska utgå från att så många medicinska åldersbedömningar kommer behövas.– När man då planerar det här framöver, då ska man ta höjd för det högsta scenariot därför att det bygger också på premissen att man ska kunna göra det här så tidigt som möjligt, det vill säga inte vänta tills man får själva asylansökan prövad utan redan i samband med placeringen på boende.

Just nu pågår arbetet med ett nytt system för medicinska åldersbedömningar. I en färsk delredovisning har ansvariga myndigheten Rättsmedicinalverket utgått från Migrationsverkets underlag på hur många ensamkommande unga som kan behöva få sin ålder undersökt det närmaste året.

Någon exakt siffra finns inte, men Migrationsverket ritar ändå upp olika scenarier som Rättsmedicinalverket utgått från. Skillnaden mellan dem handlar bland annat om när i processen åldersbedömningen görs.

Ett av scenarierna tar fasta på att åldern ska testas medicinskt i ett tidigt skede. Migrationsverket utgår från att det finns tveksamheter kring åldern hos 70 procent av ensamkommande asylsökande i 15- till 17-årsåldern. Det betyder att över 18 000 åldersbedömningar kommer behöva göras sammanlagt i år och nästa år.

Siffran är hög eftersom en stor majoritet av ensamkommande saknar id-handlingar som kan bevisa åldern. Justitie- och migrationsministern, Morgan Johansson, tycker det är ett måste att utgå från detta scenario.

– Det där en klar signal från regeringen – planera för det högsta scenariot. Det här handlar inte bara om själva asylprövningen utan det handlar också om säkerheten på boenden. Vuxna ska bo med vuxna och barn ska bo med barn, därför bör detta göras så tidigt som möjligt i processen.

Det högsta scenariot är som sagt 18 450 ärenden i år och nästa år. Det är ju ungefär hälften av så många som kom förra året. Hur reagerar du på det?

– Det är den bedömningen de har gjort. Det har jag inte någon anledning att ifrågasätta. Signalen från regeringen är emellertid den som jag sa att planera att kunna göra så mycket som möjligt, säger Morgan Johansson.

-Pettersson hoppas regeringen testar alla ”barnen” retroaktivt också.

  1. I Migrationsöverdomstolens dom UM 2437/13, som kom den 11 februari 2014 sägs följande i klartext: Den asylsökande har emellertid bevisbördan för sin ålder och om han inte kan göra sannolikt att han är underårig ska han betraktas som vuxen.
  2. Barn, alltså riktiga barn, reser inte över halva jorden, ensamma utan pengar.
  3. Varför lägga sjukvårdens resurser på att ålderstesta 25-åringar, något års felmarginal spelar ingen roll då.

Ovanstående från statsradion. Det är lite intressant att vänstervridna hatmedia börjar skriva samma saker som vi på alternativa media skrivit i åratal – att 70 procent av de ensamkommande ljuger – det gör de utan att bli anklagade för rasism.

Det är samma sak i politiken. Sverigedemokraterna föreslår något vettigt. Rasism skriker de andra och plagierar förslagen.

20 thoughts on “Regering vill ålderstesta unga asylsökande

  1. Bluffen ”ensamkommande flyktingbarn” kan i själva verket vara den trojanska hästen.

    En migga: ”Hallå, hallå! Det handlar om bedrägeri och inget annat.”

    Men hallå, hallå! Det handlar ju om bedrägeri, inget annat. De försöker genom ett bedrägligt förfarande tillskansa sig förmåner de inte har rätt till. Sist jag kollade så var det brottsligt!

    https://meritwager.se/2016/06/18/en-migga-halla-halla-det-handlar-om-bedrageri-och-inget-annat/

  2. 7- KLÖVEN borde testas både för mognad och för sinnessjukan. Alla skulle därefter medicineras med ”Concerta”… 🙂

  3. För flera månader sen togs beslutet om ny ålderstestning skulle införas ”skyndsamt”. Tänk om S någon gång kunde sluta prata och utreda och verkligen agera?

  4. Det här kommer nog att schabblas bort som alla andra goda förslag. Få se i höst när det har blivit ”bidde en tumme”!

  5. ’Fantastiskt’ – NU, först vidtar pk-eliten ’åtgärder’ – nja, det hela ska ju först ’utredas’ vad gäller metod osv innan ngt deFacto sker – som alla övriga EU-länder gjort som standard procedur sedan evinnerliga tider…
    Schweiz ålderstestar samtliga, resultat: 68% är över 18 år. Norge ålderstestar, resultat: 72% över 18 år, Finland: ~ 70%, Danmark: ~75% osv.

    IOK ålderstestar idrottare sedan vete i gudarna hur många år, SOK gör sak samma, övriga idrottsorganisationer gör det oxo för att kunna avgöra vem som är junior eller något annat. M.a.o. standard modus operandi i i praktiken hela världen, förutom när det gäller ’ensamkomna’ i Absurdistan – ”..det kan ju vara integritetskränkande..” har ett antal BARN-läkare framfört. Vad phaen nu barnläkare har för kompetens att bedöma ålder…? Men högröstade är de två-tre som kommer fram i ’debatten’ hos Belinda… Jeez!

    Klart som Bullens korvspad, att de som ljugit om sin ålder och fått allehanda förmåner ska frånerkännas ALLT och UTVISAS tillbaka till sina respektive hemländer, period! Även tillerkända medborgarskap SKA dras in, periodx2!

    2015 kom det 35 369 ’ensamkomna’, kostnad ?
    2016 ’kommer’ det 24 000, kostnad 27,6 miljarder, 1,15 mio/person,
    2017 ’kommer’ det 16 000, kostnad 34 miljarder, 2,125 mio/person,
    2018 ’kommer’ det 11 000, kostnad 29,5 miljarder, 2,68 mio/person,
    2019 ’kommer’ det 8 000, kostnad 30,3 miljarder, 3,79 mio/person.
    Källa är Migrationsverket och deras prognoser, som vanligt behäftade med otroliga +/- variationer/osäkerheter.
    Kostnaderna är exkluderande evtl vård, medicin, brott, straff, etc. OCH efter två års vistelse i landet är det respektive uppehållskommuns ansvar att stå för dessa. Under de två åren ’står’ staten för i snitt 80% av kostnaderna, så där är en enorm belastning för kommunerna som, enligt SKLs prognos, måste höja kommunskatten med mellan 5 och 17 kronor över kommande 5-årsperiod.

    Vad konsekvenserna blir av detta kompletta vansinne kan ju vilken 5:e-klassare som helst räkna ut på få sekunder, dock kan ’pk-eliten’ uppenbarligen inte klara av det. Det (samhället) går m.a.o. käpprätt åt hum-hum, något som t.o.m. FN konstaterat i det att de prognostiserat Sverige varande ett U-land vid pass år 2030.

    Arma Land! 🙁

    Rekommenderar emigration för den/de som kan, tåget har lämnat perrongen långt efter sig redan och kommer inte tillbaka… 🙁 🙁 🙁

  6. Ålderstester är helt onödiga. Det är upp till individen att på ett vederhäftigt sätt bevisa sin identitet och därmed sin ålder. Misslyckas man ska man inte beredas tillträde till landet och de som redan är här ska betraktas som 25 år. Med andra ord kan de varken betraktas som ”ensamkommande barn” eller ålderspensionärer utan ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Kan man inte själv finna ett arbete ska Fas 3-liknande beredskapsarbeten erbjudas istället för bidrag. Jag törs nästa slå vad om vad som helst att passen kommer fram som genom ett under. Sedan måste de naturligtvis bekräftas.

  7. Bara ytterligare ett kvitto på den makalösa inkompetens som politiker oxh myndighets personer står för. Hade detta varit näringslivet hade dom åkt ut för länge sedan och aldrig mer fått ett jobb.

  8. När dom ändå är i gång med ålderstester; passa på att ålderstesta alla PK87ans politiker i riksdag & kommuner.

    • Det borde införas någon form av forna tiders lämplighetsinyg (till körkort) för de här kompletta imbecillerna.

      • http://pi-news.net/wp/uploads/2016/06/spd-440×236.jpg

        Är rädd för att det liksom inom tyska socialdemokratin,blir som dessa invällare vill. Avskild gymnastik mellan flickor och gossar,samt liknande förhållande vid offentliga bad.Nu vill man även i Tyskland förbjuda skolresor under Rahmadan !
        Alltså som står på deras affisch, ”I raska steg mot stenåldern”

      • Vi skall också betänka,att i avskilda delar av Absurdistan införes liknande Islamist-vänliga åtgärder.I Lessebo nu senast med sitt (av rektorn) inrättade ”bönerum”…Vidare kanske ni märkt att många kärlekskranka flickor/kvinnor i ”vårt” land,nu lierar sig med dessa kannibaler och medeltidsmänniskor. Ett förhållande som ofta slutar i knivskärningar eller mord.
        M.a.o. andra tider andra seder !

  9. Måste vara betydligt många fler! Det har ju strömmat in gubbdjävlar under flera år nu och som påstått att de är barn!

    Tror det är viktigt att de som beslås med lögn också låses in fram till utvisning sker!

    De som utvisas ska självklart ta med sig en faktura på uppkommna kostnader till patriarken i hemlandet!

  10. Kan vi få se lite ”verkstad” denna gång och inte bara snack som det varit tidigare – tack!!!

Kommentera