Försvarsadvokat lejde torped för att kidnappa våldtäktsoffer

INVANDRARVÅLD. Norsk polis har inlett en utredning mot en försvarsadvokat, som på en bandupptagning tycks be en klient att kidnappa och droga en kvinna som en annan klient åtalats för att ha våldtagit. Norsk polis har inlett en utredning mot en försvarsadvokat, som på en bandupptagning tycks be en klient att kidnappa och droga en kvinna som en annan klient åtalats för att ha våldtagit.

Försvaradvokaten_Amir

Enligt VG, som ligger bakom avslöjandet, ska målet med planen ha varit att kvinnan skulle utebli från rättegången och att den åtalade skulle bli frikänd.

Själv säger advokaten att det inspelade samtalet har tagits ur sitt sammanhang och att det aldrig var meningen att planen skulle realiseras.

– Jag har sagt det här. Det låter brutalt, det är olyckligt. Men det hände aldrig något, säger han till VG.

Efter avslöjandet har advokaten meddelat att han ska avveckla sin praktik, enligt tidningen.

-Pettersson tycker det låter som typiskt norsk kultur. Advokaten heter Amir Mirmotahari och har iransk bakgrund. Hans karriär började med den berömda advokatbyrå Hjort, innan det fortsatte som domare i Asker och Bærum tingsrätt. Iraniern har också skrivit en bok och föreläst om de mänskliga rättigheterna.

År 2008 öppnade han advokatbyrå Pharos. Den mellanstora advokatbyrå har sju anställda och kontor på fjärde våningen i ett hyreshus i centrala Oslo. Han har många kunder och fullt schema. Mirmotahari  har gift sig med en advokatkollega Racha Maktabi (41), som ärvt stora fastighetstillgångar. Paret förvaltar tillgångar värda minst hundra miljoner.

Torpeden, Raein Rueintan, är också från Iran och har blivit utvisat från Norge. Våldtäktsmannen är rumän och dömdes till fem års fängelse.

Mer på Verdens Gang

3 thoughts on “Försvarsadvokat lejde torped för att kidnappa våldtäktsoffer

  1. Det visar med all tydlighet att ränderna aldrig går ur dessa människor. Trots hög utbildning och mycket god ekonomi så lever de här i väst efter sina egna regler.

  2. Namnet säger allt – Han skall åka tillbaka hem och utöva sin fortsatta ”brottsbana” i Iran. Vi får se hur länge han klarar sig?? Torpeden har ju fått åka hem då måste advokaten hem också.

  3. Det srärker bara min uppfattning att;
    Alla muslimer är muslimer.
    Det speglar en obehaglig verklighet.
    Jag är rädd!

Kommentera