Verkningslösa gränskontroller

Skärpta gränskontroller var utlovat. Skärpta gränskontroller har det blivit, men hur effektiva är de?

Cirka 500 personer i veckan har sökt asyl i Sverige de senaste månaderna. En liten bråkdel av de som sökte asyl under kaosåret 2015, men det finns en besvärande omständighet. Majoriteten av slunkit förbi de skärpta gränskontrollerna.

Ja, jag tycker att man kan dra den slutsatsen”, svarar gruppchefen för den nationella gränspolisen på frågan om gränspolisen inte har koll på vilka som kommer till Sverige.

Gränspolisen förklarar detta med att många tar sig in i landet via obevakade gränslinjer, att många som tidigare nekats asyl gömt sig i Sverige och försöker nu igen och att många som tagit sig genom Sverige för att söka asyl i våra grannländer till slut väljer att göra det i Sverige.

Ha i åtanke att en majoritet av de asylsökande tar sig in i landet utan att märkas. Detta är troligen något som främst kriminella, extremister och terrorister utnyttjar. ”Bara” 500 söker asyl varje vecka. På årsbasis skulle det innebära 26 000, alltså långt fler än som söker asyl i en majoritet av Europas länder. Detta trots skärpta gränskontroller.

SvD

11 thoughts on “Verkningslösa gränskontroller

 1. Tänk villet ledarskap vi har i vårt land, ett mer naivt och verklighetsfrånvänt politiker och statstjänsteman släkte kan man inte hitta på något annat ställe i världen. Jag säger det igen, ställer sig ansvariga aldrig frågan, ” vad fan har vi ställt till med ?” Det finns bara en lösning och det är att inte tillåta asylinvandring överhuvudtaget under flera år framöver, skall vi ha någon invandring så är det kvotflyktingar utvalda av FN som gäller, då kommer det kvinnor och riktiga barn i första hand, inte ljugande 30 åriga skäggebarn.

 2. ”Luciabeslutet kallas det beslut kring asylpolitiken som togs av den socialdemokratiska Regeringen Carlsson I, den 13 december 1989. Beslutet innebar att i fortsättningen bara så kallade ”FN-flyktingar”, som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention, samt de med så kallade ”särskilt starka skyddsbehov” skulle få politisk asyl i Sverige. Krigsvägran och flyktingliknande skäl, tidigare humanitära skäl, skulle heller inte godtas. Reglerna skulle gälla även de som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år.

  Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.” (Wikipedia)

  Då ska vi ändå veta att då det begav sig hade nästan alla ID-handlingar. Idag har vi ”syrier” som är mörka som en tjälknöl och inte förstår ett ord arabiska. Det enda som hjälper är att omedelbart avskaffa permanent uppehållstillstånd efter beviljad asyl, sluta dela ut svenska ID-handlingar och avskaffa ALLA bidrag och ersätta dem med erbjudande om lågavlönat beredskapsarbete. Reinfeldt körde Fas 3 för arbetslösa svenskar så metoder och kunskap finns, det är bara viljan som saknas.

 3. Tyvärr behövs inte ens pass för att komma in. Det räcker med att säga ”asyl” till första bästa svenka apparatsjik så blir den hågade asylanten skjutsad till närmaste polisstation eller migrationsverkets kontor.Sedan börjar miljonrullningen.

 4. Mellanmjölksregering. Gör lite men blir inga resultat. Samma med terror resor. Hade fått ont i magen om jag varit moderat. Kan göra något men gör inget.

 5. Massinvandringen verkar fortsätta som aldrig förr. Nu är det blånegrer som kommer hit. Politikerjävlarna försöker lura oss men en vandring på stan säger allt.

 6. Gränskontrollen betyder att du ser om dom har ett pass.
  (Äkta eller falskt, eget eller lånat)
  Något annat kollar man väl inte ?

  — och så säger min vän som ofta åker bil till Danmark
  att han oftast inte blir kontrollerad.

 7. TRYGGT….Sveriges befolkning kommer att få betala ett mycket högt pris för politikerfrälsets ansvarslösa massinvandringspolitik och obefintliga gränskontroll!

  • Vi betalar redan ett högt pris, men om några år kommer vi att betalar med blod, våra barns blod!

Kommentera