Stoppa flyktingbåten *uppdaterat

Nu är man riktigt förbannade i Härnösand.

Kommunalrådet Fred Nilsson (S) låter informera att kommunen tänker göra en polisanmälan om Gala Ocean lägger till i hamnen. Till stöd har man ett regelverk under FN:s kontroll som säger att utlandsregistrerade fartyg inte får lägga till vid hamnar som saknar en ISPS-märkning, vilket hamnen i Utansjö tydligen gör.

Allehanda

Till tidigare inlägg

22 thoughts on “Stoppa flyktingbåten *uppdaterat

  • Enligt Ruinfelt så har all utveckling kommit utifrån, så då har väl politikerföraket kommit utifrån.

 1. Detta är uppgjord långt i förväg, innan nästa vecka är slut kommer alla tillstånd att finnas. Undra bara när det bli Oxelösunds tur. Man kan ju fråga sig vad händer vid en eventuell fartygsbrand i den lilla hamn, vilket är ju lätt händ som vi vet med beaktande av muslimers eldfängda natur när maten inte passar mm.

  • Kurt så snabbt går det inte att få ett ISPS kod hamngodkännande. Det tar sin lilla tid!

   Vid hamnrevisionen hittar sjöfartsinspektionen alltid några brister som ska åtgärdas! Oftast både i hamnskyddsutredningen och hamnskyddsplanen! Vid revisionen av hamnens beskrivande rutiner för det fysiska och praktiska hamnskyddsarbete hittas också brister!

   Samma sak gäller avfallsplanen och avfallsmottagningssystemet men där är det sjöfartsverket som genomför revisionen och hittar antingen brister i avfallsplanen, avfallshanteringsrutinerna eller i det fysiska avfallsmottagningssystemet! Alla delar ska överensstämma med förordningen om ilandlämnande av avfall från fartyg! Efter godkännande får hamnen sitt avfallshanteringstillstånd från sjöfartsverket, självklart tidsbegränsat till tre år!

   En hamn som startar från scratch får nog räkna med åtminstone mantimmar motsvarande ca fem veckors heltidsarbete för arbetstagare som är van vid sådant arbete och van att hantera de myndighetskontakter som krävs. Därefter ska ju revision genomföras först och främst av all dokumentation, rutiner, journaler och loggböcker därefter ska ju revision avseende den praktiska hamnverksamheten också genomföras därefter ska sjäfartinspektionen chefer ge sitt utlåtande och underteckna ISPS godkännandet, självklart tidsbegränsat till fem år!

   Som sagt det brukar i princip aldrig gå att uppfylla alla kraven vid första revisionen, alltid någon liten detalj som förbisetts!

   Det är ju viktigt att även EU;s sjöfartsskyddsmyndigheter vid revisioner av sjöfartsinspektionens arbete ser att hamnskyddsarbetet i svenska hamnar överensstämmer med ISPS kod och FN konventionen SOLAS!

   • Fast nu gäller det migranter och då verkar många regler upphöra att gälla.

 2. 800.000/dygn är väl ingenting, förbifart Stockholm kostade skattebetalarna 4milj/dygn när den röd/gröna röran satte sig i maktens boningar hösten 2014 och såg till att det redan påbörjade arbetet uppsköts till maj 2015. Så hanterar politikerna den självpåtagna makten att styra vårt land. Först Reinfeldt och MP utlovar social service till vem som behagar komma in i Sverige och vägra att åka härifrån.
  Sedan plockar sossarna in MP som representer en bråkdel av valmanskåren och som tillåts att ösa ut våra skattepengar. Den som röstar på moderater och sossar har ingen aning om vad de hittar på när de väl sitter i Rosenbad. Vad är detta om inte ett förakt för väljarnas vilja. Eller är det så att de som lagt sina röster på dessa partier tycker att det är ok att driva Sverige rakt ner i avgrunden. Skall våra barn och barnbarn börja gå med tiggarstaven när de sk ladorna är tomma.

  • Att göra av med så mycket pengar som möjligt ingår i planen för genomförandet av FN:s Agenda 2030. Sedemera är vi i händerna på IMF. De kommer då erbjuda överlevnad som vi måste tacka ja till.
   Den nya världsordningen har fått ännu en nation på knä.

   Boktips: Den sanna historien om Bilderberggruppen av Daniel Estulin.

 3. Detta är fantastiskt roande, lokala ärkesocialister tar till alla knep de kan för att stoppa det som deras riksärkesocialister dragit hit med sin hjärndöda politik.
  Innan ni skriker att Reinfeldt startade detta vill jag bara förklara att samtliga åtta riksdagspartier är ärkesocialister i min värld.
  Ja även SD som också vill detaljstyra våra liv och beskatta oss in i benmärgen.

 4. Nu blir det otroligt viktigt att kontrollera att fartyget har ett sjöfartsskyddscertifikat!

  Om sjöfartsskyddscertifikat saknas anmälan till Transportstyrelsen sjöfartsinspektionen sjöfartsskydd!

 5. Var det vi på Pettersson som löste problemet tro? Se mina tidigare inlägg!

 6. Men vad bråkar de om nu? I Härnösand röstade 43% på sossarna och 7,3% på V. De har ku bett om det.

 7. Vart tar våra pensionspengar vägen?
  Kan vi försvara detta inför våra barn och barnbarn?
  Vilken skuld har vi i invällarnas problem?
  Milliontals människor i världen lider.
  Ska vi ta hand om dem?
  Hur länge har mellanöstern “varit i krig”?
  Vilken roll har muslimerna/islam i denna kaos?
  Är det möjligen så att det stämmer med koranens direktiv?
  Islam sprider sig, ska vi medverka till det?
  Känner du dig nöjd?
  Känner du dig trygg?
  Jag är rädd!
  Varje muslim är muslim!

  • En lång rad berättigade och viktiga frågor. Läget är nog att vi befinner oss i ett lågintensivt tredje världskrig sedan ett tag tillbaks. Ett krig som går ut på att attackera västvärldens civilisation som ska ersättas med en helt ny dagordning. Och jag tror att delar av styret i väst är infiltrerade i okänd omfattning. Jag känner mig också obekväm och samtidigt förbannad.

  • Det är nog inte meningen att Sverige skall vara en fristad för svenskar och andra icke-muslimer längre.

 8. Det kostar 800 000 svenska kronor per dygn att hyra båten. Per dygn! Åttahundratusen svenska kronor.
  Det för att förvara personer från all slags dysfunktionella områden i världen.

  Alltså, blir inte gemene svensk helförbannade över det här tilltaget, då är det verkligen slut med folks närvaro och vilja.
  Åttahundratusen kronor, det får man många portioner god och vällagad mat för. Till våra gamla på äldreboenden runt om i Sverige. Per dygn.

  • Patetiskt när små funktionärer i det ickedemokratiska Sverige får synas och höras, bara roffa åt er, glöm aldrig det gamla ordspråket, “lätt fånget är lätt förgånget”, fundera över detta ordspråk det kan ha betydelse , “du kan ingenting ta med dig dit du går”……………………..

   • Jag brukar säga det gäller att ställa ifrån sig innan man själv inte orkar!

    Efter de sextio ska man inte äga något annat än lösegendom och inte mer lösegendom än att det går att avhända sig på någon dag! Efter sextio ska man så snart som möjligt se till att bli helt skuldfri!

    Intjänade medel och medel från försålda fastigheter, lägenheter och annat som satts på bankboken, delas ut i antingen småsummor till telningarna eller så i större belopp helt beroende på telningarnas behov!

    Du får ingenting ta med dig dit du går! Det är precis som i visan!

Kommentera