Stoppa flyktingbåten

Det är minst sagt upprörda känslor i lilla Ramvik just nu.

Ramvik med sina knappa 700 invånare kan snart få ett asylboende för 1 790 personer som närmsta granne. Nu jobbar kommunen hårt för att stoppa det.

Det handlar förstås om passagerarfärjan Ocean Gala som väntas anlända hamnen vid Utansjö i eftermiddag.

Landstingspolitikern Lars-Gunnar Hultin (V) säger att detta bara kommer att skapa problem, förutom för de som tjänar pengar på boendet.

“Vad ska de asylsökande göra här, det kan inte vara ett seriöst upplägg”.

Hultin pekar på att orten redan har 150 asylsökande och att man inte klarar fler.

Marita Möller som undervisat de asylsökande som redan finns på orten fyller i…

“Kan Migrationsverket fatta vilka galna beslut som helst. Och vad är det för skummisar till ägare som säger att alla kommer att bli glada”.

Det politiker och ortsbor påpekar är att den lilla orten som ligger långt från närmsta stora stad inte kan erbjuda aktiviteter för de asylsökande och att närmare 1 800 flyktingar på en båt i den lilla hamnen kan komma att skapa stora problem. Marita Möller säger att de asylsökande som redan finns på plats känner sig isolerade och förfasas över vad som kan hända när ytterligare 1 790 kommer på plats.

Att ortsborna är upprörda förstår vi alla. Som ortsbo har du sällan något att säga till om. Att vänsterpartisten Hultin gnäller har vi mindre förståelse för. Som politiker har man andra maktmedel än väljarna och Vänsterpartiet är det parti som tillsammans med Miljöpartiet är mest flyktingvänligt och vill se en ökat mottagande av araber och afrikaner.

Nu kommer de dock till Hultins egen bakgård och då är det förstås inte lika roligt längre. Hycklare, hörde jag någon säga hycklare?

ST

56 thoughts on “Stoppa flyktingbåten

 1. Båten Ocean Gala är redo att ta emot asylboende.

  “Migrationsverket och bolaget har skilda uppfattningar om vilka tillstånd som krävs för att starta ett asylboende på ett fartyg. Enligt Migrationsverket är det samma svenska regler som gäller, oavsett om boendet är på land eller på vattnet. Kjell Tandberg hävdar att det är internationella regler som gäller för fartyget och han menar att om det inte blir ett asylboende på båten beror det på att Migrationsverket bryter avtalet.

  Beredda att driva process

  – Vi har investerat cirka 70 miljoner kronor i projektet redan. Fartyget blev accepterat av Migrationsverket redan i januari. Vi har sedan byggt om fartyget efter Migrationsverkets specifikationer. Vi har blivit försäkrade om att de ska genomföra avtalet och vi har då sagt nej till andra alternativa uppdrag som vi skulle ha kunnat använt fartyget till.

  Det är klart att det kan få konsekvenser, allvarliga konsekvenser, om inte avtalet fullföljs. Jag tror att Sverige är bättre förtjänt av att genomföra avtalet och faktiskt få boende för de pengar som de får betala.

  Om det inte skulle bli ett asylboende på båten är bolaget berett att driva processen vidare på något sätt.

  – Det får juristerna ta reda på, men vi är förberedda på det också, säger Kjell Tandberg.”

  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/koket-ar-klart-och-maten-ligger-i-frysen

 2. Det vi kan göra är att se till så att berörda partier,får förödande bakslag vid nästa val.

 3. Var det vi på Pettersson som löste problemet tro? Se mina tidigare inlägg!

 4. Ramvikshamn är inte i drift och kan därför inte ta emot fartyg i den klass som Ocean Gala är klassificerad

  Dödvikt 4294 ton oavsett användningsområde för fartyget så gäller ISPS kod! Fartyget är ju på resa och har anlagt en hamn utan hamnskydd!

  Polisen har ingen aning om hur de ska hantera situationen, anmälan görs till Transportstyrelsen Sjöfartsinspektionen Sjöfartsskydd! Det är den myndigheten som hanterar fartyg och hamnar i Sverige!

 5. Det här blir “båtflyktingar” bokstavligt talat, fast i ny tappning, får vissa associationer till hur det gick med de grekiska öarna när båtflyktingarna kom dit….

 6. Ramvik, Ramvik? Just ja! är det inte den gamle Centerledaren Fäldins hemtrakter! Ja nu får även Torbjörn Fäldin smaka på sitt eget partis vansinniga asylturist politik!

  Torbjörn Fäldin kan väl prata flickstackarn Annie Lööf till rätta så att båt helvetet återvänder till hemma hamnen!

  Sen kommer jag självklart osökt att tänka på ISPS den internationella koden i både SOLAS konventionen och EU förordningen avseende hamn och fartygssäkerhet, alltså det förebyggande arbetet för att skydda självständiga suveräna nationalstater, fartyg och hamnar från terrorism!

  Frågan blir hur säkerställs i första hand fartygsskyddet och i andra hand hamnskyddet!

  Har någon hamnskyddutredning genomförts i enlighet med ISPS kod, har hamnskyddsplan upprättats i enlighet med ISPS kod? Har hamnen ett utlåtande om överensstämmelse utfärdat av Transportstyrelsen?

  Har har fartygsskyddsplan upprättats och införts i enlighet med ISPS kod? Har fartyget ett sjöfartsskyddsarbetet certifikat

  Om fartyget eller hamnen saknar ISPS godkännande görs anmälan till transportstyrelsen sjöfartsinspektionen i Stockholm!

  Har hamnen upprättat en anfallsplan och fysiskt anordnat ett avfallsmotagningssystem som överensstämmer med avfallsplanen och som godkänts av sjöfartsverket?

  Om inte gör anmälan till sjöfartsverket i Norrköping!

  Som sagt sjöfartsskydd är ingen lek om nu någon trodde det! Det är ett lika viktigt säkerhetsarbete som säkerhetskontrollerna på flygplatser runt om i världen!

  • Anfallsplan ska självklart vara avfallsplanen ovh ingenting annat!

   Sjöfartsskyddsarbetet ska självklart bara vara sjöfartsskydd och ingenting annat!

   Blir så förbannad på plattjäveln som lever sitt eget liv och byter ut ord vid publiceringen

   • När jag såg båten tänkte jag också på praktiska saker som avfallshantering. Migranterna brukar ju kunna producera en hel del och är de då nästan 1800 plus servicepersonal så blir det en hel del. Vanliga sopor brukar de kasta ut från fönstren. Stackars Ångermanälven! Men var ska de gå i skolan? Var får de sjukvård?
    Tilläggas kan att Härnösand är inte heller någon storstad….

 7. Sverige vilken stinkande “dynghög” där diverse tivolifolk, folk från de sämsta så kallade underhållningsprogrammen ( betalda av licensbetalare) etablerar sig i den SÄMSTA …………………..ursäkta “nysvenska industrin” som tänkas kan !
  Den skattefinansierade invällningsindustrin !!!
  De gör det med skattefinansierade politiker och annat löst folk , bara skräp !

 8. Lars-Gunnar Hultin och Marita Möller har invändingar mot den migrationspolitik som de själva står upp för. Alla dagar i veckan. Konstigt.

  “Det måste bli ett slut på denna galenskap som gör att folk kan tjäna pengar på dessa stackars krigsoffer”, säger Marita Möller.

  Marita har ännu inte förstått ,att ALLA som kommer, inte är krigsoffer eller ens barn. Hon vill tydligen inte heller, veta av att det system hon och Lars-Gunnar med politisk välvilja har utformat och står bakom, ska få verka. Konstigt.

  Undervisar Marita Möller gratis? Tjänar hon pengar på detta?

  Marita och Lars-Gunnar är hycklare i dess naivaste mening.

  Att ta ansvar och förstå sina egna beslut som politiker, är lätt i teori men desto svårare när verkligheten knackar på.

 9. Detta är ju totalt vansinne, Sveriges regering och riksdag borde sättas under tvångsförvaltning. Att asylbaroner och deras anhang får härja fritt utan att lokalbefolkning har något att säga till om kommer ju att leda till katastrof.

 10. Åter igen, svensken vill inte ha dessa araber och afrikaner på sin bakgård, men röstar för ökad invandring det gör man. Vart fan tron ni de ska bosätta sig…under jorden eller?
  Nu får ni det ni har satt politikerna att utföra. Tyvärr drabbas vi andra av ert beslut.
  Hoppas ni förstår vad ni gjort vårt land och etniska befolkning!

 11. De “flyr för sina liv” tjatar Stefan Löven….Svitsarens talskrivare heter Henrik Arnstadt och nog känns dårskapen igen….Här kommer en video från Mona Walter, information om Ramadan….
  https://youtu.be/ASJtbo-wzgo

 12. I Skåne kommer det många kryssningsfartyg till bägge sidor av sundet, så kan ju kryssningsresenärerna få socialbidrag och skola så fort de lägger till. Soc kan ju dela ut fulladdade ICA-bankens kort redan på kajen.

 13. Till svartmuskiga desertörer och pengagiriga blonda svenskar finns alla skattepengar som “svenne” har slitit ihop !
  Fy tusan vilket land !

 14. “Nu skulle vi behöva soldaterna som rensade bort slöddret i Ådalen 31”

  avdelning: Där gick det en ny säkring för Janne.
  Det verkar svårt att begripa att det som hände i Ådalen var att helt vanliga arbetare fick nog av att behandlas som skit.
  De avhyste de strejkbrytarna samt blev beskjutna av officerskadetter från regemente I 21 i Sollefteå. Tre arbetare från orten, en sjöman från Västervik samt en flicka från Lunde var de som fick sätta livet till.
  Hur svårt ska det vara att begripa att det gick till på det viset?

  Dessa arbetare gjorde det som vi lama typer(Svenskar, undertecknad inräknad)inte är kapabla till: Stå upp för varandra. Stå upp mot att bli utnyttjade, behandlade som skit. De behöll sin värdighet!
  Och gick segrande ur det hela.
  Och nej, de var inte kommunister, inte slödder. De var helt vanliga helförbannade arbetare vilka samlades under Socialdemokratins fanor.
  För 85 år sedan…i en helt annan tid med helt andra värderingar.

  Själv är jag en helt vanlig arbetare, är inte kommunist, är inte något slödder. Avskyr politik men har ändå värderingar om att vi ska hjälpas samt bevara vårt Sverige.
  Hur ska det vara, egentligen? Ska vi motarbeta varandra eller hålla oss till verkligheten, blicka framåt mot det som komma ska?

 15. Nu måste väl detta tolkas som att de asylsökande bor på båten dvs då blir det statens/MV ansvar att skapa skola, vård och övriga samhälleliga tjänster ombord………för inte kan man låta kryssningsfartyg åka runt längs våra kuster . . . efter passagerarnas önskemål…….varför behöver man ens säga man har koppling till Ramvik…..

  Nu börjar det bli nära en riktig “härdsmälta”

  • Kan detta “fartyg” vända kosan söderut och återlämna passagerarna till den “världsdel” de kommer ifrån ????

 16. Fälldin gör nog vågen av glädje, Hans lilla rödtopp som efterträdare skulle nog helst se en hel flotta med araber och inte bara denna lilla skuta.

 17. Varför i HELVETE lägger man inte båtdjäveln med bedragare,våldtäktsmän och mördare i t.ex.Hammarbyhamnen?

  Varför skall vanligt hyggligt folk plågas till bristningsgränsen av den muslimska pesten?

  På Söder och dess omnejd på de vidriga asen som vill förstöra Sverige.

  Börja i ert eget bostadsområde först.

  SVIN!!!

  • Här i Hammarby finns det mycket plats för flyktingbåtar.welcome refugees kl 1600 åker jag härifrån.

  • I hammarbyhamnen med omnejd bor fint folk, som kjelle bergqvist t.ex. Han har ju skrikigt sig hes för invällandet, så ja varför inte.

   Hm, vanligt folk har röstat FÖR ökad invandring.

 18. Det verkar på mig som om MV satsar på att inflödet kommer att öka kraftigt. Det stod nyss om deras avtal med Piteå Havsbad kommande år där de bara utnyttjar 25% men betalar för 100% och nu 1800 utanför Härnösand? Jag som trodde att gränskontrollerna minskat migranterna till några få?
  Dessutom är ju migranterna vana vid gratis kommunikation, gym, äventyrsbad,golf m m. Hur är shoppingen i Ramvik? Är MV inte rädda att få klagomål?

 19. Ett gigantiskt miljöbrott i vardande. Om migrationsverket lade lite resurser på att skicka hem, då borde man rimligtvis frigöra en i motsvarande del.

  • Som du kanske sett läser jag till och från Text-tv…I dag kom det upp en sida,som utan att nämna några antal,rapporterade att antalet utvisade av polisen har öket i år jämfört med 2015.
   Om jag inte minns fel var det totalt c:a 220 ifjol som flögs tillbaka..Då kan vi utgå från att det i år första halvåret,kanske förpassats c:a 125 !
   Och då skall vi ha minnet att 80.000 skulle ut ur landet enl.en av “ministrarna” i Kalle Anka-regimen. Tydligen går det hela trögt, även om MV nu sänder uppgifter direkt till den polismyndighet,vid avslagen asylansökan. 🙁

 20. Sveriges ansvarslösa massinvandringspolitik började med Fredrik Reinfeldts överenskommelse med MILJÖPARTIET….Här kölhalar Jimmy Åkesson Reinfeldt i Sveriges Riksdag….
  https://youtu.be/9cOVBHxihVO

 21. Våldtäkt på Sverige!

  Beställt och verkställt av sjuklövern med stöd av de dumma 87:orna.

  • Har iallafall inte hört honom kritisera lilla Rödluvans idiotpolitik. Har han fortfarande fårfarm däruppe, så kanske han snart blir varse vad hans gamla Centern är med och ställer till med i vårt land….

   • Dom ryska gentlemännen ombord på U 137 som 1981 gick på grund i Karlskrona skärgård, är harmlösa änglar i jämförelse med 1790 ociviliserade vildar och barbarer från MENA länderna! Nu skulle vi behöva soldaterna som rensade bort slöddret i Ådalen 31.
    Janne

 22. Jaså äntligen har “polletten” trillat ner……………..det finns giriga personer involverade i den här “dyngan” !

Kommentera