SD: ålderstesta ”barn” retroaktivt

INVANDRING. I onsdags avslöjade Sveriges Radio att det pågår ett systematiskt fuskande med åldersbestämningen av så kallade ensamkommande flyktingbarn. I våra nordiska grannländer som använder medicinsk åldersbedömning har det visat sig att upp till 80 procent av de som påstod sig vara minderåriga i själva verket är vuxna. Av Sveriges Radios reportage framgår det att svenska Migrationsverket accepterar den sökandes egen utsago utan någon vidare utredning om sökanden inte ser ut att vara ”äldre än 40 år”.

Detta är inte första gången vi får uppgifter om hur Migrationsverket regelmässigt ser mellan fingrarna på systematiskt fuskande med uppehållstillstånd. Efter Sveriges Radios granskning står det klart att vi står inför en av de största rättsskandalerna i modern svensk historia.

Nu skriver Jimmie Åkesson på SvD Debatt att Sverigedemokraterna kräver att regeringen skjuter till mer pengar för att genomföra medicinska åldersbedömningar av ensamkommande som fått beslut om att de får stanna.
”Även med en generös felmarginal skulle Migrationsverket kunna bedöma den nuvarande åldern på dem som uppgav sig vara underåriga vid tiden för utfärdandet av uppehållstillståndet och räkna av de åren som har gått efter beslutsdatumet. Om det visar sig att personen var äldre än 18 år ska uppehållstillståndet återkallas”, skriver Åkesson.

-Pettersson har noterat att Sverigedemokraterna tidigare har velat göra det möjligt att återkalla medborgarskap som getts på felaktiga grunder. Det är självklarheter, den som börjar sitt nya liv med att ljuga om bakgrund, identitet, ålder eller något annat ska ut…

8 thoughts on “SD: ålderstesta ”barn” retroaktivt

 1. Barnmorskor, som nekar att utföra abort (mörda ofödda barn), får kicken.
  Läkare som nekar att utföra ålderstester (förhindra urkundsförfalskning och bidragsbrott) får behålla jobbet.

 2. Åtala även dem som ljugit om sin ålder för att få fördelar, de har ju enligt lag begått ett bedrägeri.

 3. Eftersom förslaget kommer ifrån SD så kommer regeringen att lägga fram det som ”sitt” nästa år.

 4. Då gäller väl samma sak om sökande har lägre IQ än ”barn” också.
  Är det därför förläggningarna är fulla av åldriga ”barn?
  Är det därför de åldriga ”barnen” våldtar och förstör?
  Vad är rätt att ta hänsyn till, de ljugande invällarna (80%) eller alla som de skadar, våldtar, eldar upp och kostar vårt fosterland?
  Vilken IQ-nivå har den/de som tagit ställning till att acceptera lågutvecklade, ljugande individers sätt att utnyttja vår välfärd?
  Är vi andra, med normal-IQ beredda att tillåta detta svindleri med våra
  intjänade och sparade pengar?
  Ska vi fortsätta att rycka på axlarna och säga ”låt gå”?
  Gör vi rätt då mot oss själva, våra pensionärer, våra barn och barnbarn?

Kommentera