Måltider sparas på äldreboende

ÄLDREVÅRD. Den gemensamma frukosten och kvällsmaten tas bort på Granen. Lunchen återtas inte på Norrskenet. Däremot blir de tidigare hotade gemensamma luncherna kvar på Solgläntan och Frödala i Vimmerby. 

Det förslaget ställer sig kommunstyrelsen bakom när kostorganisationens sparförslag från mars kom tillbaka för beslut. – På det här sättet blir det mer likvärdig matservice på de här enheterna, säger Helen Nilsson (S).
Utöver et kommer kylmaten som distribueras till äldre i sina egna hem att ske en gång i veckan, istället för två gånger.

De åtgärderna ger en effekt på cirka 900 000 kronor. Kosten behöver minska kostnaderna mer än så.

– Vi ska göra en genomlysning till för att se vad vi mer kan göra. Vi får kritik från både barn- och utbildning och även från socialförvaltningen att kostnaden är dyr. Kanske det kommer sig av att vi har tre olika delar med hemkörning, mottagningskök och tillagningskök, säger Helen Nilsson.

-Pettersson föreslår att Vimmerbykommun byter plats på äldre och asylsökande så får i varje fall de äldre bättre mat, mer personal på avdelningar och en verksamhet utan sparkrav.

Förresten är de 900 000 kronorna som ska sparas vad ett enda ”barn” i 25-årsåldern kostar under ett år…

Vimmerby Tidning

12 thoughts on “Måltider sparas på äldreboende

  1. De grymma svenskfientliga äldre plågarna i sjukklöverjuntan kommer att dömas mycket hårt av eftervärlden,de kommer bli ihågkomna för alla de grymheter de utsätter Sverigesmest utsatta grupp de gamla för,dessa som arbetat hårt,byggt upp vårt land med hårt arbete,mycket flit,strävan,tålamod,kärlek,redbarhet lojalitet mot sitt land och folk och tyvärr litat på de genomruttna socialisterna som lurat dem fullständigt på en tryggad och fin ålderdom.Det största svek som politiker kan göra mot sitt eget folk.Må det finnas en särskilt plats i helvetet för dessa sataniska sadister och mördare.
    Sjuklöverjuntan plågar livet ur de gamla ,många får en mycket smärtsam långsam död pga svält och vanvård.Fullständigt ovärdigt en sk” humanitär stormakt ”.Återigen varför gör svenska folket inget åt denna grymma tortyr och folkmord som sjukklöverjuntan utövar mot våra gamla och sjuka,varför låter folket staten fortsätta dessa grymheter?
    Fick kommunisterna i sjukklvern bestämma skulle de avrätta de gamla på fläcken men så långt vågar de inte gå därför plågar de ihjäl och förnedrar våra gamla å de grymmaste.Må allt ont vända åter till de onda politikerna.

  2. Var det inte enklare att HELT skära genom alla ni SVIN till politikere ?
    Ni skulle kunna helt spara bort maten- Då snart dör alla de gamla- deres kroppar kan malas ner till hund/kattmat el. kanske Mc.Donalds, Max m.fl. kan vara interesseret och spä på sina köttlagra ock staten får då också friska pengar i kassan till så kallade flygtninge.
    Massor med nya tomma åldershem till flera Hvb-hem kan nu också fyllas med nya importerade trevliga dysfunktionella kriminella; Som sedan i en inte så avlägsen framtid bilder armé med vapen och samtycke från regeringen och 8-klövarn börjar med dödandet/utrottandet av etniska vita svenkarna.
    Flera av de tomma lokaler skulle också kunna användas till sex slave bodeller där alla Svensons fruar och flickabarn kan konsumeras av de sexhungrande importerade djuren med sprängfylde testiklor.

    Mycket mera skulla kunna grejas, bara fantasin sätter gräns. Att tottallt bryta ner allt och skapa max. ONDSKA kommer snart.

  3. Nu måste väl snart måttet vara rågat och att folket fått nog. Här kan vi tala om att sätta grupper mot varandra, det pågår varje dag runt om i varje kommun i landet. Våra äldre får det sämre och sämre medan PK.fascister ser till att asylturister och skäggebarn får det bättre och bättre.

    • Gör som de egoistiska piloterna på SAS ! De strejkar ju numera för att höja sina redan höga löner om mer en 100 000 :- per månad och höga avsättningar till sin pension.
      Kan dessa högavlönade få LO :s klarsignal, så bör Sveriges övriga fackföreningars medlemmar stanna hemma från jobbet nästa vecka och framåt.
      S och MP är två korrupta organisationer, som vi klarar oss bättre förutan än med.

      • Har förvånat mig under decennier att strejker inte är vardag inom dessa sektorer äldrevården, även dagis och skolans område . Är själv ingen vän av strejker men här inom dessa området är det verkligen humanitärt, visa er styrka med att vara medmänskliga !
        Ni är så viktiga och ska inte utnyttjas till omänsklighet.

  4. Skicka hem ett ”barn” så slipper de spara! Skicka hem 2 så kan de få ett extra ägg. Skicka hem 3………….

      • Den nya gröna brutalismen saknar barmhärtighet. Detta skriver Göran Eriksson på SvD. -Det är aldrig bra för ett parti när fokus hamnar på interna konflikter, säger statsvetare Jonas Hinnfors. Isabella Lövin om MP´s brutna vallöften. MP´s nya ras-strax över spärren. Kraftig minskning för MP. Fridolin om petningen -” Det är inte jag som fattar besluten”

        Rubrikerna är oändliga och fler än man kan återge här. Aldrig har väl ett parti gått från extas till kvicksand på så kort tid?

        Miljöpartiet som utger sig för att vara ett demokratiskt parti utan partiledare utan ett par språkrör som bara för partiets talan. Ett parti fullt av visionärer och drömmare. Drömmare om ett grönare samhälle och en global värld. Om det någonsin varit så, då var det länge sedan.

        MP + S = GRÖN + RÖD = BRUNA PARTIER UTAN KONTAKT MED VERKLIGHETEN:
        Stefan Lövfven, Isabella Lövin och Gustav Fridolin är alla djupt odemokratiska personer utan något som helst omdöme.

Kommentera