Nu skall Polisen få bannor igen efter biljakt

I natt skadades 3 unga män på Ekerö när de körde in i ett träd efter att de inte stannat på polisens uppmaning.  Vis av gamla fall så vet vi att poliserna skall utredas huruvida det var nödvändigt att följa efter denna bil.

Polisen följde efter ynglingarnas bil eftersom de körde förbi den stillastående polisbilen i hög hastighet. Efter en stund slog de på blåljusen men de vägrade att stanna. Efter en mycket kort jakt körde männen in i ett träd varav 2 skadades mycket allvarligt.

Praxis säger att man skall utreda polisens handlande??? Skall ännu en polis fällas för att han gjort sitt jobb?

Alla minns väl broöppningen som orsakade 2 ynglingars död.?  Det blir värre och värre. Det kastas sten på polisen- de får inte ta i med hårdhandskarna.  Det körs på våra vägar som om de vore racingbanor – polisen får inte stoppa dem.  Tjuvar bryter sig in i hus – polisen får inte bruka våld för att ta dem.  Om en polis blir överfallen får de inte försvara sig – framförallt inte skjuta.

Vad krävs för att polisen skall få göra sitt jobb utan att riskera åtal och rentav fängelse? Om vi kör för fort och polisen sätter på blåljus – då stannar vi.( Vi som har rent mjöl i påsen förutom fortkörningen.)  Vad händer om vi inte stannar?  Det säger ju sig självt att polisen följer efter. Är det då polisens fel att jag kör av vägen? Är det polisens fel att jag skadar mig själv och andra?  I SVERIGE ÄR DET  SJÄLVKLART SÅ!!

Svensson vet inte om man skall skratta eller gråta. Polisen får så mycket skit för att de inte sköter sig och ännu mer skit för att de sköter sitt jobb. Kan inte vara lätt att vara polis idag.  När inte ens SÄPO kan öppna ett register utan att hela världen måste tillfrågas så undrar man . … Vem skall polisen fråga om de får försvara sig när en  machete hugger efter dem?  Var är logiken?  Något måste hända och det är NU!

 

7 thoughts on “Nu skall Polisen få bannor igen efter biljakt

  1. Jag tycker stenkastare och annat drägg som håller på med mordförsök ska bemötas med verkanseld direkt utan varningsskott och jag ser inget fel i att tycka det.

  2. Självklart ska ordningsmakten utföra sitt arbete på ett sådant sätt att hänsyn tas till allmänheten! Det innebär inte att ordningsmakten i te ska få bruka våld och använda både batong och skjutvapen på buset!

    Biljakter är något helt annat, här kommer machomannen fram i polismannen! Nej nu djävlar ska de få se vem som kan köra bil, adrenalinpåslaget både hos den jagade individen och polismannen utgör stor risk för skada på tredjeperson att de ska totalförbjudas!

    Det går bra att ta registreringsnumret på bilen och därefter på avstånd följa objektet utan att göra så mycket väsen av sig! Objektet stannar någon gång för det är ju ingen evighetsmaskin som framförs av någon individ misstänkt för något brott!

    Dessutom kan ju någon med stora tekniska kunskaper kanske konstruera GPS puckar med magnet och som också innehåller någon form av målsökande system, GPS puckar som skjuts ut med någon form av kanon från polisbilen mot objektet! Med sådan teknik kan ju polismannen utan adrenalinpåslag, ta en snutkaffe på OKQ8 och kolla vart objektet befinner sig och efter kaffet leta sig fram till objektet och dess misstänkta individer!

    • Ni som gör tumme ner, anser alltså att civilsamhället och tredjepart är fullständigt betydelselösa i sammanhanget!

      Hur många gånger har dessa förbannade biljakter slutat med lemlästning och död både för misstänkt individ såväl som för tredjepart och ordningsmakten själva!

      När det sen handlar om snabba bilar och motorcyklar så har Kling och Klang inte en chans att hinna med! De får avbryta jakten för att de har för undermåliga bilar att köra i tvåhundra femtio kilometer i timman med!

    • GPS puckar, kom du från tv soffan och Mission Impossible direkt eller för det där är fantasier, dom kanske finns redan men polis har precis fått tillstånd att leka med elpistol och utvecklingen går inte snabbt för dom stackarna.
      Man kanske inte är värd att dö men drar man från snuten bör man lägga in det i beräkningen att det kan hända, i princip ALLT ansvar ligger på brottslingen och du kommer med nåt pk humanist svammel och undrar varför du får tummen ner är du politiker kanske.

KommenteraAvbryt svar