Årets sommarpratare kallas inte rasist trots att han gjorde det Jimmie vill göra

Igår presenterade Sveriges Radio årets Sommarvärdar i programmet Sommar i P1. Det var som vanligt blandat. Men Pettersson tycker det ska bli intressant med en man – den förre socialdemokratisk statsministern Ingvar Carlsson. 

Ingvar Carlsson blev statsminister och partiordförande i Socialdemokraterna efter mordet på Olof Palme 1986. Har tidigare innehaft poster som bland annat utbildningsminister, bostadsminister och Sveriges första miljöminister.

Uppväxt i ett arbetarhem i Borås. Började i statsrådsberedningen 1958 där han var sekreterare åt statsminister Tage Erlander. Ordförande i SSU 1961 och invald i Riksdagen 1964.

Avgick som partiledare och statsminister 1996. Har därefter haft många nationella och internationella uppdrag. Har utrett folkmordet i Rwanda åt FN.

Nåväl, Ingvar är känd som en trevlig och reko karl och ingen har någonsin kallat honom rasist eller fascist trots att han gjort det Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson drömmer om att göra.

Ingvar Carlsson stängde nämligen gränsen 1989 genom det så kallade Luciabeslutet – Sverige var fullt – trots att det på den tiden fanns lediga bostäder.

1995 sade Ingvar Carlssons regering ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…läs HÄR

-Pettersson skulle gärna vilja höra Ingvar Carlsson berätta om när han stängde gränsen för muslimer från Balkan och vad han tycker om att andra blir kallade rasister, fascister och främlingsfientliga islamofober för att de vill ta upp arvet efter den gamle socialdemokraten…men tyvärr herr Carlsson är alldeles för lojal för att säga sanningen.

40 thoughts on “Årets sommarpratare kallas inte rasist trots att han gjorde det Jimmie vill göra

 1. Varför sa inte Morgan ”mannen som är en tvärhand hög” Johansson detta för ett år sedan eller när han tillträdde som minister?

  Han har vetat om den muslimska åldersbluffen hela tiden men inte fått klartecken eller vågat förrän nu – när kaoset och krisen är ett faktum.

  Jag avskyr alla opportunister och ynkryggar som nu kryper ut ur sina hålor och berättar det vi vetat i minst fem år.

  De som förstört landet för överskådlig tid SKALL straffas.

  HÅRT!!!

  Ps.
  Varför har man inte ”pixlat” negern på bilden?
  Ds.

  https://minfil.org/ebz9n2bfbb/FireShot.jpg

  • De har, som åklagarna brukar säga, ”tillsammans och i samförstånd” förstört landet. Till sjuklöverns försvar kan läggas att det ser likadant ut i resten av stora delar av Europa, i varierande grad. Det torde därför finnas en överstatlig kraft som är ytterst ansvarig som de inte förmått eller velat stå emot.

   • Det måste vi hjälpas åt att sprida, förväntar mig en pressrelease. Speciellt en person av dessa som ska vara med känner jag väldigt väl 🙂

  • Jo det är ju detsamma som med ”trängselavgiften” ovanpå bilskatten kasserar man in dessa blodspengar.
   Nu kommer dagens beslut i ”energifrågan” ,att innebära höjda kostnader för oss i privathushållen.Hela tiden är det den lilla människan som tvingas bära bördan.

 2. Alla politiker har sitt att tjäna på massinvandringen då det utmanar välfärdslandet samtidigt som det är tabu att ifrågasätta den goda sakens skull i media.
  Man kan inte säga att det är mest höger- eller vänsterpolitik som tjänar mest på det.
  Moderaterna har som bekant utnyttjat tillfället maximalt i migrationsuppgörelsen.

  Nu är det dock Socialdemokraterna som gör politik av detta. Liberaliseringen blir här snabbt socialisering beroende på det aktuella styret.

 3. Vänsterpartiet Moderaterna är knappast liberala med sin bidragsförsörjda arbetslöshetsinvandring.
  Om syftet med den höga invandringen var att knäcka välfärdsstaten, kommer kostnaderna ändå öka när väl välfärdsstaten har satts ur funktion.
  Vi blir inte ”av” med de människor vi importerade för att väcka svenska folket – detta låglöneproletariat kommer inte kunna hitta några jobb de kommer att kunna utföra eftersom de arbeten som inte kräver någon form av utbildning är bortrationaliserade, en utveckling som inte heller kommer att minska i framtiden.
  Vi får alltså ändå betala för denna underklass i form av social housing, kriminialitet, socialbidrag. Knappast en liberal framtid vi går till mötes.

  • De är dyrbara ,för de lågavlönade arbetarna, de solidariska socialdemokratiska partiföreträdarna.

  • Då har hon nått ett av sina mål…Och så levde hon lycklig i alla sina dar, (med livvakten) och är hon inte död vid 65-årsdagen,plockar hon ännu mer ! 🙁

 4. Frågan jag måste ställa till dig(moderaterna 2018) är; kan du leva med mig själv efteråt?din k*k är blind,

  Slummen blir en plats för låglöneslavar.

 5. Pettersson pratar om gamla tider, men nu är det framtiden som gäller.
  Då vill jag passa på att istället göra reklam för moderaternas Nya linje där våra gamla värderingar kommer till heders.

   • Läs artiklar från moderat stämman. Det är inget skämt utan en politik som värnar våra gamla värderingar.

   • Batra är snart ett minne blott nya tider randas, den gamla ledningen är borta och de konservativa värderingarna sitter ånyo i högsätet.
    Plus som vanligt en ansvarsfull ekonomisk politik där självförsörjande sitter också i högsätet.
    Nej till bidragsberoende.

   • Tror inte du förmår Pettersson-läsare,att läsa er motsvarighet
    till Ali`s Koran…Förresten har du stora likheter med den namngivne Ali..Ni tror båda på spöken ! Om han sedan tillhör MUF vet jag inte !

   • Objektivt sett skulle ett i grunden förändat (eller återställt) M ha större chans än SD, på grund av mediadrevet, att återställa Sverige. Jag säger som kineserna att det spelar ingen roll vilken färg katten har bara den fångar möss. Om AKB vänder partiet emot Reinfeldt så duger det som första återställare för mig. Vi får ta hand om hög- och landsförrädarna senare. Ta av dem judaspengarna och pensionen när vi väl väckt folket.

   • MR Q nu gäller det vilken politik som.har förmågan att lyckas. M har förmågan att få andra med sig i sin politik
    Ingen skåpar ut dem, de andra som kan vara lite vilsna men kommer att följa med till köttgrytorna.
    Därför samma politik som den du verkar gilla men genomförbar.
    Bara några procent till sen gäller våra gamla värderingar igen

  • Lita aldrig på en Moderat. Det var Carl Bildt som öppnade gränsen efter att Carlsson stängt den. Det var enbart av makthunger på samma sätt som Reinfeldt gjorde upp med MP.

   • Jo,och just nu samlas Moderaternas uppdragsgivare från USA Dresden,till årets stora Bilderbergmöte…
    C.a 130 delegater skall nu under tre dagar hitta på nytt djävelskap,för att skinnflå oss ur den stora massan !

   • M har förmågan att få andra med sig i sin politik om än en del är motstridiga.
    Centerpartiet kommet att ge sig när de får igenom lättnader för landsbygden.
    R var en parentes hans förmåga att attrahera sosseväljare var hans räddning inte hans invandrar politik.
    Men nu är han glömd om icke förlåten.
    Vi behöver en stark ekonomisk politik.

   • Det var Wet Bästerberg som hade som oumkullrunkeligt krav att detta skulle ske. Att sedan CB hade tillräckligt maktbegär att låta detta ske är en annan historia.

   • Noga räknat var det Bengt Westerberg som hotade spräcka regeringen Bildt om inte Luciabeslutet upphävdes. Westerberg har ställt till med mycket elände och har mycket att stå till svars för-

   • I ärlighetens namn måste tilläggas att det var ärkeormen Westerberg som gav Bildt ett ultimatum.

    ”öppna gränsen eller vi fäller regeringen Bildt”

    Makten var för Bildt viktigare än landet så han öppnade gränsen.

    Alla invektiv ni kan komma på bör hagla över svinet Westerberg.

    Han är dagens muslimska kaos urmoder.

  • Signaturen ”moderaterna 2018” , har ännu inte förstått att politik utgår ifrån, att inge förtroende och respekt, för och åt sina väljare. Varje år . Inte bara månaderna innan val.

   Fast samtidigt, är jag helt övertygad om, att signaturen ”moderaterna 2018”, bara är här på bloggen för att spela ett spatt. Personen ifråga är inte ens seriös.

   • Glömd !!! Nej du MUF:are,eller Malmöbo en sådan landsförrädare glömmes a l d r i g.

  • Men SD kallas fortfarande för det ena och det andra och något samarbete är det inte tal om. Tydligen bättre att låta Löfven köra Sverige i botten. Kopiera SDs förslag går dock bra. Jag har röstat på M förr, men aldrig mer.

  • Fru Käke har inger NOLL förtroende. Moderaterna är ett pajasparti.

   Först raserar de landet. Sedan menar Fru Käke att de är enda som kan rädda Sverige. Samma Sverige de gjort kaos med under åtta år.

   Den gubben går inte!

  • Moddarna har en gång för alla totalt gjort bort sig genom att göra upp med extremisterna i muppartiet. Detta går aldrig att sudda ut, ett solklart svek mot sitt eget svenska folk.

 6. Som vanligt finns inte på kartan att nån SD politiker eller SD närstående t ex Dagerlind, Sjunnesson, Ingrid Carlkvist skulle få ett program men rena kommunister och vänsterextremister har dom ju inga problem med. Men dom är ju ”opartiska” Ha Ha..

 7. Den siste Socialdemokratiske ledaren som förstod när det var fullt i Sverige! Carlsson värnade Sverige, den etniskt svenska befolkningen och svensk välfärd!

  Heder åt Carlsson och hans gärning som statsminister, framförallt Lucia beslutet!

  Palme borde ha förbigåtts och Carlsson borde fått ta hans plats från allra första början! Carlsson borde blivit Erlanders arvtagare istället för den där fullständigt oduglige Palme!

  • Tror mer på Maj-Lis Lööw som var invandrarminister vid tillfället. Carlsson har i närtid farit ut mot SD som objektivt sett har en klassiskt socialdemokratisk invandringspolitik (före Palme). Carlsson är dock närmare Erlander än vad Palme någonsin varit.

Kommentera