Låt oss slippa den aggressiva retoriken

HATMEDIA. Rubriken kommer från Thomas Mattssons blogg på Expressen där han är chefredaktör. Sedan fyller Mattsson en helsida med aggressiv retorik! Jag tar några citat nedan:

”Riktig journalistik, hatsajter och pressetiska dilemman”

”Enkelt uttryckt: det finns mycket god publicistik att ta del av i de etablerade medierna, till skillnad från vad som sprids på de hatsajter…”

”…bakom propagandasajterna som illa dolt eller helt ogenerat sprider sin främlingsfientliga agenda…”

”…benämningen ”invandringskritiska medier”, som ibland används om hatsajterna, är olycklig på grund av att den bidrar till en värderande normförskjutning. Vi riskerar en sorts acceptans som leder till att vi snart kanske benämner hatsajterna som, exempelvis, ”migrationsdebatterande sajter”…”

”…hatsajterna bidrar till att legitimera sådan här retorik med sina vinklade skildringar av samhället…”

Så håller chefredaktör Mattsson på över en helsida, där han drar exempel på ”riktig journalistik” och alternativ medias och bidrar till att den aggressiva retoriken och hatet sprids.

-Pettersson undrar om Thomas Mattsson inte fattat att alternativa media finns för att oliktänkande mobbas och hatas av tidningar som Expressen.  Exempelvis Pettersson skrev tidigare en hel del insändare i Aftonbladet, Expressen och lokaltidningen Södermanlands Nyheter men runt år 2009 tog de inte längre in invandrings och islamkritiska insändare, alla tre slutade ungefär samtidigt. Vid förfrågan skyllde de på platsbrist men insändare om andra ämnen fanns det plats för och då startades bloggen i juli 2010.

Så skyll dig själv Thomas…du blev chefredaktör i mars 2009. Jan Helin tillträdde posten som chefredaktör på AB 2008. Vill ni läsa hela den aggressiva hatartikeln får ni leta upp den själva..

Thomas_Mattsson

Journalisten som ber om ursäkt

7 thoughts on “Låt oss slippa den aggressiva retoriken

  1. Mattson är officiellt för mig en icke-figur. Jag slutade läsa hans oseriösa slaskblaska för flera år sedan och vägrar spendera tid på att lyssna på eller läsa hans uttalanden.

  2. Men snälla, är han dum också den där Thomas Mattsson? Han har missat att svenska folket har insett att han m fl inte längre är att lita på? Han har för länge sedan förlorat all trovärdighet.

    • Gick in för att ännu en gång se och lyssna på den gräsliga videon där en svensk man jim olsson blir trakasserad av en reporter från x-pressen.
      Videon är borttagen av………………………….expressen !

  3. Man kan fråga sig var Expressens ”riktiga” journalistik finns? Man ljuger om SD, invandringens kostnader, man skönmålar mångkulturen, skriver sagor om påhittade ”ryska” u-båtar, ljuger om vad som verkligen händer i Syrien, gullar med massmördaren Obama m.m listan kan göras i det närmaste oändlig och så har Thomas Mattsson mage att yra om riktig journalistik. Ja inte f-n finns det något sådant på Expressen eller svenska tidningar i alla fall.

  4. Thomas Mattson, Jan Helin med flera hatar Sverige och den svenska befolkningen och det visar de genom att i sin media, förbjuda alla insändare och alla artiklar som beskriver de faktiska förhållanden och problem som skapats genom en fullständigt vansinnig asylpolitik!

    Det finns tillfällen när Thomas, Jan med flera anser sig nödgade att ta in artiklar som kan ses som främlingsfientliga och som beskriver faktiska förhållanden! Det sker när det finns möjlighet att sälja fler lösnummer på grund av att Thomas, Jan med flera bedömer att nyhetsvärdet är större än att framstå som främlingsfientliga! I sådana artiklar får de ju också med uttalanden från PK patraskfeministerna som ”vi vet ju inte vad GM tidigare upplevt”! Thomas, Jan med flera skapar sig då någon form av legitimitet att i sina media ta in artiklar som skulle kunna, enligt deras synsätt skapa någon form av främlingsfientlighet! Genom att i samma ögonblick som man sprider nyheten om någon GM som kommit som asylturist och t.ex mördat eller våldtagit så tar Thomas, Jan med flera med uttalanden från diverse PK patraskfeminister som på något sätt förmildrar, förminskar och negligerar händelsen! Dessutom på ett sådant sätt att GM ursprung får en mycket, mycket underordnad sekundär betydelse!

    Thomas, Jan med flera har satt i system att förminska, förmildra och negligera asylturistproblematiken!

    Thomas, Jan med flera har ju hitentills undanhållit och mörkat grov kriminalitet för den svenska befolkningen! När de blir påkomna som vid t.ex de sexuella trakasserier och ofredanden som förekommit i diverse offentliga sammanhang, förnekar de först men sedan förstår de att förnekanden av faktiska förhållanden inte håller! Ja då tar man till en ordlek där diverse PK patraskfeminister gör uttalanden om att sexuella trakasserier och ofredanden har alltid förekommit, på exakt samma sätt och i exakt samma omfattning! Återigen genomför Thomas, Jan med flera en kampanj att förmildra, förminska och negligera problem som uppkommit i samband med tidigare hitkommna och nu hitkommna asylturister!

    Thomas, Jan med flera har också i sin media beskrivit asylturisterna som pensionsräddare, de har också utan några som helst belägg påstått i sin media att asylturisterna har högskole och universitetsutbildningar, när de i själva verket inte har någon utbildning alls att tala om! De har i sin media också påstått att vuxna män är ensamkommande barn! De kämpar hårt för att inga ålderstester eller några krav ska ställas på asylturisterna!

    Thomas, Jan med flera lyfter inte ett finger för att värna Sverige och dess befolkning från dessa invällande asylturister, istället har de gett sig fan på att försöka utplåna Sverigedemokraterna med sympatisörer från jordensyta!

    Thomas, Jan med flera har gett sig fan på att svenska skattekollektivets samlade medel ska delas ut till jordens avskum!

    Thomas, Jan med flera för att använda deras egna ord ”förskjuter acceptansen på ett sådant sätt att Sverige helt plötsligt har infört islam som statsreligion och Sharia som rättsskipning”!

    Fy fan för media patrask som inte förstår vad ordet lojalitet med den egna befolkningen betyder!

    Det finns inte tillräckligt med kraftuttryck för att beskriva vad jag känner för Thomas, Jan med flera!

  5. Nöden är uppfinningarnas moder. Hade journalistiken fungerat hade inte Petterssons behövts och hade politiken fungerat hade inte SD varit största parti. Att sedan Mattsson, Löfven och alla som är ur fas med folket skyller på andra säger allt om dessa.

  6. Stackarn han känner sig nog trampad på tårna av de förfärliga ”hatsajterna” som är så fräcka att de skriver ut obehagliga sanningar som ju ska censureras och döljas om han får bestämma. Mattsson är ett av Sveriges största ärkesvin och han ser ju ut som ett riktigt svin också.

Kommentera