Anna Dahlberg om ledarsidornas invandringssyn

Jag skulle kunna uppdatera inlägget ”Få ledarsidor positiva till invandring” nedan, men väljer att belysa Anna Dahlbergs text i ett eget.

Anna Dahlberg är en av de ledarskribenter som försökt hålla en neutral sida i ämnet migration. Dock glömmer vi inte hennes ibland osmakliga påhopp på ett visst parti.

Igår skrev Dahlberg en ledare som hänvisade till Institutet för mediestudiers rapport om de fyra stora dagstidningarnas position när det gäller migrationsfrågor. Dahlberg får väl sägas vara en av de som skrivit texter som ryms under de 79% som IFM anser vara balanserade och neutrala.

Dahlberg pekar på att borgerliga SvD haft flest negativa texter och socialistiska Aftonbladet de flest positiva. Föga förvånande uppgifter förvisso.

”…det varit uppenbart i flera års tid att Sveriges flyktingpolitik – västvärldens mest generösa – har varit ohållbar.”

Jag vet inte varför Dahlberg klankat ned på SD då de sagt detta sedan de kom in i riksdagen? Det har ju de facto visat sig att SD haft rätt hela tiden, vilken konfirmeras av Moderaterna och Socialdemokraterna som nu i mångt o mycket kopierar Sverigedemokraternas migrationspolitik på många punkter. Svaret är nog så enkelt att hon haft sina skäl och påtryckningar från chefs- och ägarhåll.

Dahlberg fortsätter med att peka på ledarskribenter som gjort det jobb nyhetssidorna istället borde lyft. Per Gudmundsons avslöjande artiklar om de svenska jihadismen tas upp som ett exempel. Per Gudmundson som istället för att hyllas för detta, anklagades och misstänkliggjordes av vissa medier. Idag har Gudmundson helst försvunnit från kartan, förmodligen utan något som helst stöd från kollegor. Sanna Reyman och Paula Neuding är två kvinnliga och läsvärda exempel Anna Dahlberg lyfter fram.

Dahlberg pekar på att hon och Expressen varit ledande i att lyfta fram problemen i kölvattnet av den katastrofala asylinvandringen och anklagar konkurrenten Aftonbladet för att istället skönmåla och kritisera uppmärksammade uttalanden som gjorts i ämnet. Även DN får en skopa för deras hållning om att alla problem i migrationsfrågan är spöken.

Texten är läsvärd, men visst undrar vi varför Dahlberg klankar ned på ett visst parti trots att det partiet varit tämligen ensamma i att lyfta fram exakt de problem hon själv snuddar vid och allt fler äntligen vågar erkänna. Att hennes egen tidning använt metoder för att påverka opinionen och tysta kritiker, nämns dock inte, inte heller att alternativa medier i flera år kunnat visa på problem, brister och baksidor som etablerade media försökt censurera bort.

Expressen

 

 

6 thoughts on “Anna Dahlberg om ledarsidornas invandringssyn

  1. Anledningen till att Anna Dahlberg ofta klankar ner på SD är naturligtvis den att hon annars förlorar sitt arbete på skittidningen Expressen.
    Varför annars hata ett riksdagsparti som många gånger i många frågor har exakt samma värdegrund som hon själv?

    • Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
      Gruvmor skriver:

      Varför söker hon sig inte till en annan arbetsplats, för att kunna vara mer ärlig? Det måste vara en stor nackdel, åtminstone i framtiden, att ha Expressen på sin CV. Vet förstås inte hur gammal hon är, kanske väntar tills hon pensioneras, innan hon går fullt ut.

  2. Jobbar man under ärkesvinet Mattson får man ju ändå vara försiktig med vad man skriver. Undrar om han kontrolläser eller om man får kicken om man går för långt. Birro är ju ett exempel på detta.

KommenteraAvbryt svar