Hemskickad från sjukhus – 82 år och utan nycklar…..

Inger Hermansson 82 år  skrevs ut och skickades hem från Östra sjukhuset i Göteborg, utan nycklar, plånbok, rullator och med kanylen sittande i armen?!! De anhöriga fick inget besked, fick höra att mamman satt på en bänk utanför sitt hem i sjukhuskläder.

Så mycket kan man inte ha att göra på Östra Sjukhuset! Hur kan detta vara möjligt? Inger Hermansson sökte vård för andnings svårigheter i söndags. På måndag morgon ringer dottern,  Linda Ek för att höra efter hur det var med mamman. -” Återkom  efter ronden 15.30 så får du besked”.

Klockan 15.10 ringer färdtjänst och säger att de står utanför lägenheten med mamman??!! Inger är dement och lider även av afasi. Vad hade hänt om inte färdtjänst ringt?

Verksamhetschefen på Östra Sjukhusets medicinavdelning, Maria Taranger ser mycket allvarligt på det inträffade. Självklart måste hon det. Detta är ett fruktansvärt misstag som inte får hända!  -”Nålen i armen är en sak men att skicka hem en patient som inte kan ta vara på sig själv är det största misstaget” säger Taranger.

Det kunde lika gärna vara min eller din mamma!  Detta får inte hända. Vi gör fel om vi skyller på personalen. Detta är ett resultat av indragningar och överbelastningar. Sverige har stora problem inom sjuk, och tandvården. Det finns ingen tid till att stanna upp och tänka utan personalen bara ”maler på”.  Detta är i spåren efter den massiva invandringen den senaste tiden. Tiotusentals människor har ju tillkommit med nya sjukdomar och vårdbehov som vi inte är rustade för. Då kan detta hända, men det får inte hända.

Regeringen måste börja att reparera i sin verkstad. Nu har de snackat alldeles tillräckligt. Hur många sådana här händelser skall ske innan de reagerar? Skall någon eller några av våra pensionärer dö innan reparationen påbörjas?  Vad är de rädda för?  Regeringen trippar på som katten kring het gröt men inget händer. Istället blir situationen bara värre och värre.

Sjukvårdspersonalen har slagit larm åtskilliga gånger från barnmorskor till akutsköterskor, alla har de förutsett denna situation och varnat myndigheterna. Varför pratar de med en vägg? Är detta tacken vi ger dessa dedikerade människor som vårdar och sköter om oss när vi är sjuka? Är detta tacken vi ger våra pensionärer?

Svensson har döttrar som arbetar inom vården och det är inga roliga förhållanden – dessa döttrar som älskar sina arbeten men plågas av situationen.  Tag inte ifrån all denna vårdpersonal sin kärlek till sitt arbete, hjälp dem att fortsätta älska det och fortsätta göra ett fantastiskt jobb så slipper sådana här fruktansvärda olyckor hända.

svt nyheter

15 thoughts on “Hemskickad från sjukhus – 82 år och utan nycklar…..

  1. Det hade kanske kommit in en gapande invällare med en
    30-40 släktingar med i bagaget, och då har man fan inte
    tid med Svenska pensionärer, det nya frälset går före
    allting annat!

  2. Inte första gången det sker! Det sker dagligen att dementa personer skrivs ut och skickas hem utan vare sig ytterkläder, nycklar och plånböcker!

    Det är inte bara de störrestädernas sjukhus som satt detta i rutin utan även landsbygdens sjukvårdsinrättningar gör samma sak!

    Tänker på Utredningen avseende arbetstagare och deras engagemang i arbetet!

    Bara sex till sju procent av arbetstagarna som är engagerade i sitt arbete, resterande nittiotre procent är engagerade i att planera sina personliga göromål och planera fritiden! Tydligen ska det vara så nu förtiden!

  3. Vad tror du händer när IS-slaktaren bytt svärdet mot stetoskop och fått läkarexamen godkänd av Svenska socialstyrelsen. Då händer det saker som uppdrag granskning skall sända.
    Regeringen säger det var inte vi, det var oppositionens fel.

  4. Detta är bara början på förfallet, väntar ett par år när kommuner och landsting tar över kostnader för senaste årens invandringen från staten. Då kommer framförallt äldrevården att skruvas ner ytterligare. Såg ett inslag från TV 4 nyheterna i onsdags där de berättade att det saknas 15000 äldrevårdsplatser i landet och gamla människor om de orkar får gå till domstol för få en plats, ansvarig minister sa att regeringen minsann satsat 400 miljoner SEK senaste budgeten, jämför gärna med enbart Migrationsverket kostnader för 2016 på 79 miljarder SEK!!!!!!!!!!

    • Förbannade svenskfientliga lögnpolitiker,de vet mycket väl att de inte tillsatt en enda ny krona till äldrevården,tvärtom,och de pengar de ljuger om är bara omfördelade pengar inom äldrevården.Skäms och avgå Löfvenregeringen och ta hela sjukklövern med er och flytta till valfritt kommunist/socialistland/islamdiktatur där sådana som ni hör hemma.

  5. Jag har för vana att läxa upp de som förfäktar ”inga vinster i välfärden”. Jag undervisar dem i att offentlig verksamhet och alternativ verksamhet har samma ersättningar som baserar sig på den offentliga verksamhetens kostnader och i vissa fall har till och med den alternativa verksamheten lägre ersättning. Alternativ verksamhet har dessutom ofta högre ”kundnöjdhet”.

    Jag är dessutom övertygad om att offentlig verksamhet skulle bli både effektivare och bättre om de blev av med chefer och framför allt politiker för personalen är det i de flesta fall inget fel på.

    Våra kloka grannar i väster insåg det i början på 2000-talet och avskaffade landstingen (eller vad det nu hette) och inrätta regionala sjukhusbolag som vars enda politikerkontakt är sjukvårdsministern. Kommunerna fick samtidigt ansvar för vårdcentralerna.

    Det är hög tid att bryta näringskedjan för politrukerna. Reglera antal och ersättningar, avskaffa alla extra förmåner och inrätta enmansvalkretsar så att de också för konkurrera om ”jobben”, vi kan välja den mest lämpade och hålla denne ansvarig.

KommenteraAvbryt svar