Statistik från Migrationsverket


INVANDRING. I går publicerade Migrationsverket ny asylinvandringsstatistik för perioden januari – maj 2016.

Sammanlagt har 35.471 asylärenden avgjorts under årets första fem månader. Av dessa beviljades 11.794, vilket är cirka 42 procent. Den genomsnittliga handläggningstiden för ett ärende har varit 287 dagar. Det innebär att de runt 114.000 asylsökande som anlände till Sverige under de fyra sista månaderna 2015 ännu inte har fått sina ansökningar behandlade.

asylstatistik juni 2016

De nytillkomna asylansökningar hittills under året är 13.350. 60 procent av dem är män. Dock är endast 1.254 av dessa så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Totalt har asylinvandringen minskat rejält jämfört med motsvarande period förra året då 22.346 personer sökte asyl i Sverige.

Till siffrorna ska dock läggas ett stort antal anhöriginvandrare. Det är betydligt lägre antal än de 163 000 som kom 2015 men fortfarande alldeles för många.

Sverige behöver, med enstaka undantag stänga gränsen och se till att alla som avslag återvänder. Minns att inrikesminister Ygeman talade om att 60 000 till 80 000 av dem som kom 2015 ska återvända, det är runt 200 om dagen och jag tror knappt han kommit i gång ännu.

Sverige är fullt, det finns inte bostäder, det finns inga arbeten åt låg och outbildade, det finns inte plats för dysfunktionell mångkultur i vårt land om vi vill behålla en välfärdsstat.

Sverige är vårt

 


9 responses to “Statistik från Migrationsverket

 • Eddy Karlsson

  Aktuellt kl 21 4 juni 2016. Royal Gala, 200 döda i Bagdad, svensk 3-åring död i Syrien, lägre löner för arbetslösa, ”Spyan” o armband, attentat i Saudi.
  Gemensam nämnare? Någon? Hand upp!

  Gilla

 • ÅMÅL

  SVENSKA SAMHÄLLETS 3 BÄRANDE PELARE;

  Gilla

 • Saga H

  RÄKNEFEL I STATISTIKEN
  ———————————–
  11 794 beviljade av 35 471 är 33.2 %,
  Varför skriver man 42? Kan TT inte räkna, eller har de andra motiv?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Insikt som kom flera år för sent;

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  ”behålla en välfärdsstat”?
  Ni menar väl ”återfå”.

  Gilla

 • Grune

  Hur kan det komma sig att det varken finns bostäder eller jobb åt dom som kommer. Det hade väl regeringen Reinfeldt redan planerat för innan han öppnade gränserna på vid gavel? Det är väl för att det finns så många tomma lägenheter och så många lediga jobb som den sittande regeringen fortsätter att importera analfabeter från Afrika?????

  Gilla

 • Argus

  ”Luciabeslutet kallas det beslut kring asylpolitiken som togs av den socialdemokratiska Regeringen Carlsson I, den 13 december 1989. Beslutet innebar att i fortsättningen bara så kallade ”FN-flyktingar”, som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention, samt de med så kallade ”särskilt starka skyddsbehov” skulle få politisk asyl i Sverige. Krigsvägran och flyktingliknande skäl, tidigare humanitära skäl, skulle heller inte godtas. Reglerna skulle gälla även de som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år.

  Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.” (Wikipedia)

  Vad är det för fel på dagens politiker? Tittar man på fjolåret kom det runt 130 000 andra halvåret jämfört med 20 000 år 1989.

  Gilla

  • Nils Dacke

   Felet på dagens politiker jämfört 1989 är att dåtidens politiker hade ett övergripande mål nämligen att ta ansvar för landet, säkra välfärd och säkerhet och dess medborgare. Dagens politiker (7 partier) har ett annat mål, nämligen att ta ansvar och säkra försörjning för andra länders medborgare och detta med svenska medborgares skattepengar. Detta gör att de vill att landet kallas en s.k humanitär stormakt vilket dessa politiker sedan kan spegla sig i. Det enda rätta ord att kalla detta är landsförräderi och detta kommer en dag då domen skall falla över detta svek.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: