Annie Lööf vill straffa stenkastare med fyra års fängelse

INVANDRARVÅLD. Annie Lööf vill att den som kastar sten på ambulans eller brandkår ska riskera flera års fängelse. Det är förstås redan olagligt, men C vill att ambulans- och brandkårspersonal omfattas av lagen om ”våld mot tjänsteman” som gäller poliser.


De som kastar sten mot ambulans och brandkår borde kunna straffas hårdare, tycker Centerpartiet.

En debatt som är stor just nu är hur stenkastning mot polis, ambulans och räddningstjänst ska stoppas. Partierna kommer med olika förslag om fler poliseroch nya lagar. Bland annat har Alliansen tidigare sagt att straffen borde skräpas.

Nu har Centerpartiet dragit igång #blåljusuppropet som uppmanar till att ta ställning mot våldet. Partiet vill utöka brottet ”straff mot tjänsteman” till att även om fatta ambulans- och räddningstjänstpersonal.

Straffen ska bli detsamma som för hot mot tjänsteman, alltså böter eller fängelse. Om det är av allvarligare typ vill Centerpartiet att förövarna döms till fyra år som längst.

– Våld eller hot mot alarmeringstjänstanställda bör ha samma strafftider som gäller för våld eller hot mot tjänsteman, det vill säga fängelse i högst fyra år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader.

-Pettersson tycker att det är bra, men centern och de andra satt nyligen i regeringen i åtta år utan att reagara över stenkastning, skottlossningar och bilgrillning. Har du glömt Husby Annie? Lagar finns, låt polis och domstolar använda dem så kommer vi långt.

Nåväl, allt centerpartiet och de andra  i sjuklövern säger nu har ett annat parti velat genomföra i åratal och det partiet vill de sju inte ens prata med trots att det visar sig att de har rätt på område efter område. Förslagen nu är för lite för sent.

Lita inte på härmaporna…

22 thoughts on “Annie Lööf vill straffa stenkastare med fyra års fängelse

 1. 109 SVT Text Tisdag 23 aug 2016
  INRIKES PUBLICERAD 22 AUGUSTI

  C: Jobb hos polisen för bilbrännare

  Centerpartiet vill se hårdare straff
  och fler poliser efter sommarens
  bilbränder. Dessutom föreslår partiet
  ungdomstjänst hos polisen som straff
  för ungdomar mellan 15 och 17 år.

  -Vi vill se till att de ungdomar som
  döms för stenkastning mot blåljus-
  personal eller för att ha satt bilar
  i brand ska få avtjäna sin ungdoms-
  tjänst hos polis eller räddningstjänst
  om man är lämplig för det, säger
  C-ledaren Annie Lööf till Expressen.

  Enligt Lööf är Polisförbundet positivt
  om ett resurstillskott ingår. C vill
  tillföra ytterligare 2,4 miljarder kr.

  Ja varför inte se till att folk har 1970 talets inkomst nivå istället o lägga tillbaks ungdomsgårdarna o sommarkolon.
  Hårdare straff istället för bättre utbildning?
  Bättre hänga alla dessa skit politiker ett jävla pack som bara vill skapa motsättningar nackskott på dem alla.

  Alla dessa jävla pyramid nationer är ett medeltida skämt.
  Finns ingen social struktur finns inget civiliserat över dem överhuvudtaget.

  Politiker är fan dom vidrigaste människorna i skor.

  Mvh / Mike

 2. Detta har säker hållit på i Sverige under 20 års tid tillsammans med bilbränning. Varför har det inte lyckats fångas upp i det politiska filtret förrän nu?
  Vilket straff ska politiska partier ha som negligerar vad som sker i Sverige? Samhällstjänst och träning i kommunikationsteknik? Tvångsboende i ”utsatta” områden? Praktik hos utsatt personal?

 3. Löjligt att ett parti som Centerpartiet som tycker vi kan ta emot 40,000,000 kommer dragande med SD:s förslag för att vinna röster. Annies parti är för månggifte och är liksom Miljöpartiet infiltrerat av islamister.
  Stenkastning borde man komma åt genom att använda paragrafen ”våldsamt upplopp” mer frekvent. Att samlas i grupp och jävlas med samhället genom stenkastning och bilgrillning borde resultera i kraftfulla åtgärder från statens sida.
  Att bevisa vem som kostat en viss sten kan vara svårt och är därmed ointressant att lägga kraft på MEN POLISEN MÅSTE BÖRJA GRIPA VÅLDSVERKARE.
  Det handlar om allmänhetens rätt och intresse av skydd från samhället och det är ORÄTT MOT DE SOM SKÖTER SIG OCH BOR I UTSATTA OMRÅDEN ATT INTE INGRIPA!
  Asocialdaltet måste å ett slut. VAKNA SVERIGE!

  • Få bukt med detta är enkelt. Kastas det sten på blåljuspersonal så är samtliga i gruppen lika skyldiga och skall dömas till minst 7 års fängelse utan möjlighet till tidig frigivning är det invandrare skall dom även dömas till livstids utvisning. Det har daltats med dessa fästingar tillräckligt länge nu och de få Svenskar som finns kvar i landet (87-klubben inte räknad) orkar inte med denna förståndshandikappade regering längre.

   • Jag glömde säga att polisen har ju tjänstevapen som skall användas med verkningseld.

 4. Förstklassigt skitsnack.
  Då ingen grips och än mindre döms för dessa terrordåd är ändrad straffskala bara meningslöst dravel.
  Hade förmåga och vilja att lösa problematiken funnits skulle undantagstillstånd i berörda områden införts,militär skulle posteras ut,massgripanden göras samt slå mot den ömma punkten vilket är familjen.
  Bara att rådfråga israelerna som har lång erfarenhet av att hantera barbarer och insikt om hur man värnar den inhemska civilisationen.
  Barbari eller civilisation,bara att välja!

 5. De barnsligt förtjusande uttalandena fortsätter att strömma ur den barnsligt förtjusande Annie Lööf! En av de mer naiva, aningslösa och enfaldiga politikerna, just nu!

  Annie har som vanligt svårt med matematiken! Annie tycks tro att det är ett fåtal stenkastare, när det snarare rör sig om stort antal asylturister, tidigare hitkommna och nu anlända som ägnar sig åt missriktade fritidsaktiviteter som stenkastning bränna bilar med mera!

  De flyr för sina liv skrek Stefan Löfven till Jimmie Åkesson!

  Annie förstår vist inte att det krävs stora ekonomiska resurser för att frihetsberöva individer under fyra år, ju fler desto kostsammare!

  Det finns bara ett sätt för att komma till rätta med problemen med stenkastare!

  Mantrat ska vara följande,

  Kasta en sten och du blir utvisad ur Sverie på livstid!

  Självklart måste aktiviteten verkställas omgående, oavsett ålder! Föräldrar och släkt ansvarar för sina barns och släktingars handlingar och ska självklart utvisas på livstid de också! Det får självklart inte finnas den minsta möjlighet till någon förmildrande omständighet, utan det är självklart direkt avvisning som gäller utan en massa advokat tjafs! Och rättsliga prövningar!

  Asylturisterna förstår bara ett språk och det är våldets och övervåldetsspråk det ligger i generna, religionen och självklart i kulturerna!

  Och Stefan Löfven avgå och utlys nyval!

  • Man skall väl egentligen inte gnälla vare sig på invandrarna eller 7-klövern. Invandrarna följer bara sin kultur och detta är för dom ett hedersamt sätt att tacka Sverige för att dom fått komma hit. Det handlar alltså om HEDERSVÅLD. vad beträffar 7-klövern så har dom inte vare sig hjärnkapacitet eller förstånd att göra något åt problemet.

 6. Sverige är inte Irak .
  Annie Lööf är lite långt ut i diket och kör !!

  Hade jag varit polis och fått sten kastad mot mig så hade jag inte tvekat att dra mitt tjänstevapen och skjutit några av dom stenkastande aporna.
  Hur många såna här upplopp ska få ske och vad ska man göra åt aporna i Sverige???

  Låt militären slå en järnring kring hela skiten, skjut varje individ brunare än en italienare som närmar sig gränsposterna, stäng av elen och låt general vinter ta hand om resten.

  • Jag håller med dig. Jag skulle inte heller tveka. Det är ju nödvärn och självförsvar och kan inte bestraffas.

 7. Lagen är flexibel, där är problemet.
  Det är naturligtvis förbjudet att kasta sten, men inte för alla.

 8. Om hon tar makten tillsammans med SD och Moderaterna kan hon göra verklighet av de inövade flosklerna.
  annars är det bara trams.

 9. God Morgon på Er!

  Stenkastarna vinner varje gång !?
  Varför flyr polisen?
  Andra länder måste skratta åt oss vid detta laget när dom ser att stenkastarna dikterar vilkoren och kan terrorisera samhället efter behag.

  Per Albin Hanson skulle vända sig i graven om han visste hur vissa grupper raserar det Sverige som han och det Svenska folket en gång byggde upp medens dagens fega politikerna tittar åt andra hållet när vissa grupper tar över !!!!

 10. Om en ny lag för stenkastning infördes skulle de flesta stenkastarna anses vara barn och få några dagars arbete med batiktanter.

 11. Återigen: det är inte brist på paragrafer som skapar problemen utan att det är riskfritt att spotta på lagen. Ett spel för gallerierna som vanligt

  • Rättelse: riskfritt för vissa att spotta på lagen. Fortkörning och felparkering av Svensson beivras naturligtvis med kraft eftersom det drar in pengar till statskassan och det stora ”projektet”

Kommentera