Förändringar i regeringen

Statsminister Stefan Löfven har presenterat sin nya regering på en pressträff i Rosenbad. Regeringen får både nya namn och portföljer.

Tidigare språkröret Peter Eriksson (MP) blir ny bostadsminister. Han ersätter därmed Mehmet Kaplan. Peter Eriksson var Kaplans ivrigaste försvarare så det blir säkert bra.

Isabella Lövin (MP) fortsätter som biståndsminister med större ansvar för klimatfrågor. Hon blir även vice statsminister.

Ann Linde (S) presenteras som ny EU- och handelsminister med placering i utrikesdepartementet.

Karolina Skog (MP), tidigare byggkommunalråd i Malmö, blir ny miljöminister och ersätter därmed Åsa Romson. Att vara från Malmö är ingen merit i dessa sammanhang.

Energiministern Ibrahim Baylan (S) får ett nytt uppdrag i regeringen. Han blir samordningsminister. En viktig uppgift för honom blir situationen i de utsatta och fattiga områdena.

Ylva Johansson (S) får ny titel – arbetsmarknads- och etableringsminister.

Framtidsminister Kristina Persson (S) får lämna regeringen och det känns naturligt för Pettersson inser att denna regering inte har någon framtid…

26 thoughts on “Förändringar i regeringen

  1. Klassisk sosse-retorik….skyll på någon annan, när du själv som ansvarig, inte har koll på läget.

    ”Den ökande populismen i Europa är en fara för både den finansiella stabiliteten och den ekonomiska politiken i allmänhet.”

    Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister efter ekofinmötet på onsdagen.

    ”Det är inte så att populistiska partier har ordning på statsfinanserna. Snarare tvärtom”, sade hon.

    Utvecklingen i Europa är oroväckande med ett ökande antal människor som röstar på populistiska partier, sade finansministern utan att peka ut enskilda länder.

    http://www.di.se/artiklar/2016/5/25/magdalena-andersson-populism-ett-hot-mot-ekonomin/

  2. K.Skog från Sveriges rikshaveri nummer 1: Malmö…
    P.Eriksson…orakad, oklippt, född trött, ser ut att kunna avlida vilken sekund som helst.
    Baylan, ännu en blatte som inte skickats hem…
    Lövin och Ylva Johansson…ja, det fattas folk till en riktig regering, ser jag.

    Min grannes terrier skulle bli en bättre minister än någon av ovanstående.

  3. Statsminister Stefan Löfven kan ombilda sin regering hur mycket som helst.

    Problemet kvarstår ju ändå, han har inte den stora majoriteten av det svenska folket med sig. När ska han inse det?

    Vilket är det grundläggande för en statsledare med tillhörande regering, oavsett politisk sammansättning.

    För att då dra landet åt rätt håll, tillsammans med folket och deras välvilja.

  4. Karolina Skog behöver snabbt tilldelas en talpedagog. Födda norr om Skåne förstår inte vad hon säger! Kanske detsamma…

  5. Och Svetsarn snackar om Peter Eriksson som norrlänning. Eriksson är f*n inte någon norrlänning bara för att han råkar bo i Kalix. Han är SMÅLÄNNING, liksom sina föräldrar. Ska man vara norrlänning och Kalixbo ska man åtminstone kunna räkna 5 generationer bakåt i tiden!

    • Ruth:
      Du som bor i närheten av höjdarnas,och maktens boning.(Rosenbad,Nybrokajen,och Drottningholm)
      Har du hört något om vilka som i år inbjudes till Nobelmiddagen ? Satt och funderade över, om Åsa nu blir diskvalificerad. Och hur går det för Måna och hennes livvakt ? Du får gärna hålla oss skåningar o. bonnläppar underrättade…så fort det sker något positivt i Sthlm-området !

  6. Varför är det aldrig någon som nämner näringsministern.
    Jodå det finns en sådan. Han heter Damberg och har aldrig haft något riktigt jobb. Bortsett från sin egen karriär är han lika lite intresserad av näringslivet som näringslivet är av honom.
    You could be wise or otherwise.

    • Johan:
      Rövèn har just nu inte tid att svar på din fråga…Jag försöker återge vad han alltid säger kring, allt och alla..”Vi tittar på det,och får se vad utredningen kommer fram till”

  7. Kunde ha varit sämre, men att hitta nåt värre än Romson o Talibanen. Kanske Maria Ferm eller nåt annat stolpskott i MP. Att hitta nåt vettigt där måste ju vara ren bingo.

    • ossie:
      Det går till på det viset som vi äldre,förr kunde se på offentliga platser och gator.En gyklare med en kanariefågel låter fågeln gripa ett kort ur medlemsregistret…Den som har tur blir vice stassminister !
      På den gamla goda tiden,stod hela andra budskap för de 25 öre det kostade att prova lyckan..Kan inte minnas,att det nämndes något om ett framtida extremistparti,som innehöll namnet Miljö på korten !

      • Roligt formulerat….Kommer att sakna tokstollen Åsa Romson, hon tyckte det var så bra med massinvandringen så det inte var klokt….KOSTNADERNA lassar Miljöpartiet över på statens OUTTÖMLIGA KASSA!! Men vi kan fortsätta skriva om henne, kommer säkert tillfällen liksom om Mona Muslim….Roligt formulerat, ”en gycklare med en kanariefågel…..” hahahaha….Peter Eriksson är ett typ, han försvarade muslimen Kaplan, säger allt om den mannen….TYVÄRR ser det mycket illa ut på den ”borgerliga” sidan också, skillnaden är inte stor, samma bottenskrap!

  8. Peter Eriksson…. suck.
    Kan inte fru jordfräshakan (ABK) begära nyval för i hel***e?
    Landet är dödsdömt…

  9. Besviken igen. Kan man inte hitta en ny statsminister, är de duktiga, behöriga och kompetenta svetsarna en bristvara i Sverige?? Det blir en lösning på det också: IMPORT !!!

  10. Kristina Persson minns sitt tidigare liv på1300-talet. Som historiskt intresserad önskar jag att jag kunnat det – om det går?

    Enligt skvallerpressen är hon den rikaste ministern i Regeringen…. så hon arbetar inte för pengarnas skull…

    (Hon fyller snart 70 år)

    Men ärligt talat, jag har inget emot henne medan det finns andra i Regeringen som jag inte vill tänka på pga hälsoskäl…

    • Hon är Sven O:s dotter. Han som vid sin död ”ägde halva Jämtland”. Vad jag hört en rekordelig karl, skam att inte avkomman tog efter.

      • Ja hon verkar vara av jordnära typen,eftersom hon inte bytt bort det rekorderliga ursvenska namnet Persson,mot något adelslikt med innehållet Stjärna,Hjelm eller Svärd i !

  11. ”Framtidsminister Kristina Persson (S) får lämna regeringen och det känns naturligt för Pettersson inser att denna regering inte har någon framtid…”

    HAHAHAHAHA

KommenteraAvbryt svar