Se hit ni moderater

Under Moderaternas pågående Sverigemöte har två falanger utkristalliserats. En som gärna ser att partiet fortsätter med den linje Fredrik Reinfeldt stakade ut och en mer högerinriktad som gärna ser att partiet återtar regeringsmakten med stöd av Sverigedemokraterna.

När vi de senaste månaderna sett hur Moderaterna kopierat SD:s politik på punkt efter punkt, återstår frågan. Hur ärligt menat är det?

Vi har under pågående Sverigemöte fått höra hur flera tunga namn inom Moderaterna deklarerat att de gärna ser ett samarbete med Miljöpartiet efter nästa val. Partiets förste vice ordförande, Peter Danielsson, utesluter inte ett samarbete efter 2018 års val och en av Moderaternas mest tongivande kommunpolitiker, Bo Frank från Växjö, har stor respekt för Miljöpartiet och den blågröna koalition han leder i hemkommunen.

DN

Lägg då på minnet att den moderatstyrda Alliansens migrationsuppgörelse med Mp år 2011, är den direkt bidragande orsaken till att Sverige hamnat i det läge landet befinner sig i just nu, på gränsen till en systemkollaps.

SVT

Minns att det på Miljöpartiets nyligen avslutade kongress debatterades hett om en ny flyktingamnesti likt den man tvingade fram 2005. Nu röstades förslaget ned, men ha i tankarna att flera tunga företrädare för partiet vill se en sådan, tillsammans med en återgång till generösare asylregler. Att Mp skulle gå in i ett samarbete med Alliansen utan att ställa krav på en generösare migrationspolitik är nog uteslutet.

Att Alliansen får en egen majoritet efter nästa val, är nog uteslutet. De måste inleda ett samarbete med ytterligare ett parti, i synnerhet om något av Allianspartierna inte når upp till det viktiga 4 procentstrecket. Igår deklarerade Anna Kinberg-Batra att ett samarbete med SD är och förblir inaktuellt, trots ett starkt stöd för detta hos både gräsrötter och kommunpolitiker. Återstår alltså bara Mp eller möjligen S och i bägge fallen skulle nog M förlora mer än de vinner.

Nu är det förvisso ingen självklarhet att AKB får förnyat förtroende som partiledare. Starka krafter i partiet ser nog inte henne som en framtida statsminister och tämligen uppenbart är att hon tillhör den falang som står Reinfeldts politik väldigt nära.

SvD

Vad har då framtidens moderater för visioner? Ja, gäller det migrationspolitiken framgår det tydligt i MUF-ordföranden Rasmus Törnblads twitter-inlägg.

Skärmklipp

Enligt MUF ska invandringen fortgå på de nivåer vi sett och därmed får vi förmoda att ytterligare tiotals miljarder kommer att satsas årligen om ungmoderaterna får ett finger med i spelet efter valet 2018. Törnblom representerar de moderater som är tilltänkta för kommande riksdags- och kommunlistor.

Utöver detta har säkert många av er erfarenheter från samtal med moderater som stod på torget i era hemstäder innan valet 2014, där de starkt engagerat propagerade för Reinfeldts och dåvarande partiledningens politik. Frågar ni samma kommunpolitiker idag, skulle de säkerligen lägga fram åsikter om stramare asylregler och skärpta krav. Frågan är om de ljög då eller om de ljuger nu?

Ni som fortfarande håller fast vid en röst på M, eller som nyligen återvänt när partiledningen nu vänt 180 grader i asylpolitiken, bör kanske sätta er ned med familjen och ta er en funderare. Litar ni på att Moderaterna menar allvar med sina utspel, eller tror ni de bara fiskar röster inför 2018 års val för att därefter återinföra den migrationspolitik Reinfeldt-falangen stakade ut och som nu är på väg att sänka det svenska välfärdssamhället?

Vill ni riskera den enorma svekdebatt som i sådana fall skulle följa och vill ni riskera era barn och barnbarns framtid? Frågan är ställd och bara ni själva kan besvara den.

20 thoughts on “Se hit ni moderater

  1. Kommer aldrig gå tillbaks till Moderaterna, inte efter sveket 2013 och deras uppgörelse med Mördarmupparna.

    • ”Vi slutar inte att leta lösningar” säger fredrik hjort…………………ni behöver inte leta …………………..lösningen är ….sänd budskapet att ALLA de som redan finns i landet på falska grunder ska ut och det nu och ALLA bidrag ska dras in NU !
      Vad symboliserar en förrädare…………..?

  2. AKB:s utspel (åtminstone i DN:s vinkling) att SD gör så att Sverige förlorar visar att man fortfarande inte begripit någonting, eller möjligen håller fast vid självmordslinjen, kosta vad det kostar. Inga förnuftsargument biter längre på 7-klövern, det spelar ingen roll om solen går ned i öster så håller man fast vid ”the mission”. Och folket tänker man dra med sig i avgrunden. Om detta kommer historien skriva (under förutsättning att det fria ordet kommer överleva). Precis vad jag trott – AKB är Reinfeldts förlängda arm. Moderater – vakna.

  3. Moderaterna behövs på grund av deras ekonomiska politik där bort från bidragssamhället är en hörnpelare.
    Att anklaga någon för att hysa liknande idéer som man själv har, verkar besynnerligt.

    • Jasså????? Jag, tycker det är sak samma jag. Skyhöga skatter för flyktingarnas välbefinnande lyxliv, medan vi med svenskt påbrå utarmas på allt. Vår ekonomi, vår natur, våra tjejer, vår kultur, vårt land och folk. Ingen skillnad där inte mellan vänstern och de s k borgerliga. Endast nyanser. Som mellan Lenin och Stalin ungefär. Men samma destruktiva mål med vårt land, folk och hela väst.

  4. Apropå åldersbestämning.

    Givet att RMV kommer igång snabbt så betyder det att många kommuner redan till hösten kommer att få lättnader vad avser socionomer, gode män, lärare och annan personal som de tvingas tillhandahålla pga att de id-lösa uppgett sig vara barn.

    Redan till hösten kan skolornas resultat förbättras. Redan till hösten kan människor med behov av socionomstöd komma att få tillgång till det därför att många av de som uppgett sig vara barn kommer att få veta att de just blivit vuxna.

    Redan till hösten kan gode män och HVB-hem fundera över alternativa verksamheter för sin överlevnad?

    Redan idag skriver en del media om att x antal flyktingar tvingas ut och bort 1/6 2016. I själva verket är det så att dessa personer konstaterats inte kunna betraktas som flyktingar. Ändå skriver vissa media att de är flyktingar.

    Vilka andra poster i samhället skall då komma att belastas med kostnader? (Så att BNP bevaras på samma höga nivå som om all barnverksamhet skulle finansieras m skattemedel). Rättsväsende, polis, vård osv kan förvänta sig ökat behov av resurser för att möta en förväntat ökad efterfrågan?

    Kommer avslöjandet av de ljugande männens ålder att utmynna i att Sveriges ekonomi kommer att beskrivas som försämrad när den dyra offentligt lånefinansierade ”ensamkommande barn -industrin” kraftigt kommer att tappa i omfattning?

    Detta belyser tydligt bristerna i BNP som mätvärde för att beskriva om det går bra eller dåligt för ett land.

  5. Nu finns det risk för stening vid Hemköp i Tjärna Borlänge. Polis tvingas till platsen.

    Det blir allt intressantare att få höra resonemanget bakom den spridda åsikten från politiker att det är lönsamt. Man har framfört argumentet utan bakomliggande fakta och vilken politiker skall bli först med att visa hur det hänger ihop? Vilken reklambyrå kommer att ta på sig detta uppdrag som om de tillämpar löpande räkning kan generera dem stora belopp för ett politikerskrå som behöver synas i sömmarna.

  6. Vore man moderat så skulle jag vara allvarligt bekymrad att man inte kan hitta en bättre partiledare än det pinsamma stolpskottet Batra. Bekymmersamt också med ungmoderater som knappt går att skilja från SSU eller
    Ung vänster.

    • Alltså. Vi svenskbor deporteras till gazkamrarna genom att vara här bara. Judetågen kommer in med icke-judar. Men genom att de kommer deporteras vi av dem, precis som judarna. Så judegazningen fortgår, genom att vi reduceras till mängd, genom inkommandes gigantiska ökning. Samma sak som Hitler gjorde, fast förvrängt i en ny tids nazism. För resultatet blir detsamma över tid.

  7. Om trenden står sig är det mycket som talar för att M och SD tillsammans får majoritet efter nästa val. Det finns dock inget som talar för att M:s nuvarande partiledning skulle dra nytta av den liberalkonservativa majoriteten. Det som då återstår är att helt enkelt ”ta över” M och med tanke på den svaga demokratiska representation som de politiska partierna har skulle det räcka med att vi som hänger här på Petterssons gick med i M (jag vet att jag kan orsaka kräkreflexer) och helt enkelt röstade fram oss själva. Väl i ledande befattningar kan vi realisera den politik vi vill ha.

  8. En annan sak som är värd att nämna
    Sveriges Regering kommer också förbjuda all alkohol och fläskkött.

  9. Saxat från Hanif Bali’s FB.

    DN har publicerat en artikel där de påstår att ”M-politiker öppnar för samarbete för MP”. Tydligen har de fiskat efter detta upplägg länge, men inte fått gehör. Så vad gör DN?

    Jo, de ställer sig vid vår rikskonferens och gör lättsamma intervjuer och tillslut hittar en kommunpolitiker som samarbetar med MP lokalt. Efter lite lätta frågor leder de in på MP och får tillräcklig med citat för att skriva ihop en artikel.

    De redovisar inte citaten till oss för att kommentera utan bara ställer ultrahypotetiska frågor. De hade på förhand bestämt sig om dess innehåll.

    Så tro inte på denna mediaanka, M öppnar INTE för samarbete med MP.

    ”Agendajournalistik” in action.

  10. Rasmus Thörnblom är väl en av dom Akademiska Broilers
    som Sverige lidit under dom senaste 20 åren, vad Sverige
    behöver är politiker med sunt förnuft, det finns kanske någon
    sådan i i M, men där verkar även att finnas rent för många
    luftskallar, AKB är en sådan!

  11. Om M skall få tillbaka många väljare som gått till SD, måste partiet rensa ur ledningen och byta partiledare för att signalera en helt ny politik. Nu har vi amatörmässiga vänsterflumpartister.

Kommentera