Stäng

Chockhöjd skatt hotar Malmöborna

INVANDRING. Ett ekonomiskt stålbad väntar Malmö. Skatten måste höjas med 6 kronor och 41 öre. Annars väntar nedskärningar på hundratals miljoner om året, skriver Sydsvenskan.

En dyster framtid för Malmö målas upp i en konsultrapport från den internationella revisionsbyrån PWC. Kommunen har knappt fjorton år på sig att få ihop plus och minus.
Kommunens ledande ekonomer ger samma bild som i prognosen, som har presenterats för kommunstyrelsen och alla Malmö stads förvaltningschefer.
– Det blir en utmaning för politikerna. Vad ska de prioritera bort när de inte har pengar till allt som de vill göra? säger Malmö stads ekonomidirektör Jan-Åke Troedsson.
Ekonomerna beskriver den väntade utvecklingen som ”krokodilgapet”. PWC har räknat på vad det skulle kosta att stänga gapet och uppfylla kommunallagens krav på en ekonomi i balans.
Det finns två möjliga lösningar:
  • En skattehöjning på 6,41 kronor per intjänad hundralapp fram till 2030, eller:
  • Effektiviseringar och åtstramningar i kommunen med i genomsnitt 1,09 procent om året. I pengar motsvarar det uppemot 200 miljoner kronor årligen.

-Pettersson menar att det är betydligt värre än så och det är förvånande att Sydsvenskan inte nämner det verkliga problemet.

  • För stor invandring av människor som inte kan arbeta och betala skatt
  • Malmös skattekraft har sjunkit stadigt och ligger nu på 85 % av snittet i landet
  • För många, 7 procent lever på socialbidrag, i övriga landet är snittet 4 procent
  • Malmö går redan nu fem miljarder back om året, över 14 miljoner om dagen. Det täcks än så länge upp av landets övriga skattebetalare men vem som ska betala när hela landet har blivit som Malmö?

Malmö_resultat_och_budget

34 thoughts on “Chockhöjd skatt hotar Malmöborna

  1. Bilden blir mer och mer klar för var dag som går. Den suveräna staten Sverige skall upphöra, försvinna.
    Det riktigt vidriga är att individer såsom nyttige dumskalle Tehuva på bild nedan, att han och hans likasinnade, i rollen som just vänsterradikala nyttiga idioter, inte begriper att de splittrar folket samt går maktmänniskornas vilja till mötes: Splittra landet.

    De/vi som står och käftar med varandra ute på Norrmalmstorgsmöten och liknande, vi/de är ju i grund och botten helt vanliga sannsvenskar.
    Vi ska inte vara beredda på att ta ihjäl varandra.
    Vi spelas ut mot varandra. Kommunism och nazism och allsköns liknande blaha ger eld på brasan, det hjälper inte vårt Sverige ut ur avgrunden.

    Nu ska vi ALLA för fan se nyktert på det som håller på att ske. Vi har ett land att ta hand om. För barnens skull.
    Makthavarna är fullständigt ointresserade av vilken politisk färg vi har…pengar har ingen politisk färg. De bara ägs av någon.

  2. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    salrol skriver:

    Nästa planeringsperiod går HELA det norrländska glesbygdsstödet till sydsvenska Malmö.

  3. Nu är ju inte jag så bra på detta men 6,41 mer i skatt per intjänad hundring? Om man då tjänar 12 hundringar före skatt per dag så skulle det bli 6,41*12*22 = 1692 kronor i höjd skatt per månad utöver den skatt man redan betalar? Lär väl inte hända iofs. Enklare att spara någon annanstans om man vill bli omvald kanske.

  4. Malmö är förlorat för länge sedan och är att anse som ett Muhammedistan.

    Med dagens ansvarslösa politik kommer det att uppstå fler sådana Muhammedistan i Sverige.

  5. Tydligen är intelligensbefriad en merit för kommunpolitikerna i framförallt Malmö och skåneregionen! Gäller till stor del även övriga Sverige!

    Ju mindre IQ ju högre befattning! Tycker att de intilligensbefriade som stått i media och på gator och torg och med pukor och trumpeter basunerat ut vilka intäkstsmaskiner asylturisterna är och vilka intäkter de genererar ska betala kalaset ur egen ficka, nu när det uppdagas vilken intilligens och utbildningsnivå asylturisterna besitter!

    Vi Sverigevänner som fortfarande är nationalister har varnat, varnat och varnat för att Sveriges ekonomi går in för kraschlandning!

    Asylturisterna ställer krav, krav och krav! De ska ha, ha och ha medan svenska skattekollektivet funderar över hur räkningen ska betalas!

    Malmö kommuns ekonomer och förståsigpåare får väl se penning ”problemet” som en ”utmaning och möjlighet”! Fast nu verkar det ju mer som ett problem, när pengarna inte finns så finns de ju inte och det är ju varken en utmaning eller skapar några möjligheter!

    När pengar inte finns så har betalningsförmågan upphört! Det är därför det är viktigt med den ekonomiska hushållningen, det fungerar inte att leva över sina tillgångar! Malmö verkar vara i läge lyxfällan!

    • Bland det värsta jag har hört är att invällarna får retroaktiva barnbidrag!!!
      Alltså en engångssumma förarje barn sedan de föddes!
      => 6 barn, älsta 12 år, yngsta 6 år = 63 barnår x barbidraget/år.
      Det blir en ofantlig summa!
      Men de räddar våra pensioner!

  6. Det är patetiskt att se fega Batra på gatorna i Malmö och håna dem som tvingas bo i den smet som Nya Moderaterna drivit fram i armkrok med Miljöpartiet.

  7. Problemet är att de nu har fyllt på med utomvästliga migranter i varje liten glesbygdshåla och de kostar mycket pengar varje dag. Det är först i framtiden de kommer att bli lönsamma.

    Snart sitter allt fler kommuner i Malmös sits och klarar inte av att bidra till andra kommuners försörjning. Malmös politiker har aldrig tvekat med att satsa stort på allt möjligt i den trygga förvissningen om att de är det lyckade mångkulturella exemplet i Sverige.

    Ska man nu ta ut det på kommunalskatten så kan man räkna med en ökad ”white flight” dvs de hårt knegande och skattebetalande svenskarna väljer att flytta ut. Då vill det till att mångkulturkramarna steppar upp och betalar, t ex den där tehuvan som värnade om zigenarlägret.

  8. Så här efteråt är det bara att konstatera att vi aldrig skulle ha inkorporerat Skåne i Sverige. Riv upp freden i Roskilde och ge tillbaka Skåne till Danmark.

    • Idealtillstånd och målet för den politik som Merkel,och EU jobbar för.
      Alla purinvånare lika fattiga,och nya araber,niggrar och liknande parasiter fortsätter,att välla in över bro`n ! 🙁

  9. >”Det kommer att lösa sig. Men vi vet inte hur” säger Mats Hansson, strateg vid Malmö stads ekonomiavdelning och tidigare budgetchef.>

    Så säger STATEG på ekonomiavdelning i Malmö stad!!!!
    TIDIGARE BUDGETCHEF!!!???

    Typiskt svenskt… Det löser sig men ingen vet hur…

    Det är inte konstigt att Malmös budget ser ut som det gör…

  10. Det blir väl – som det brukar – att landets övriga kommuner tvingas bidra med sina kommunalskatter eller att Statsskulden belastas ytterligare, vilket ju är samma sak?

KommenteraAvbryt svar

Back to top
Exit mobile version
%%footer%%