Polisen, ligisterna och stenarna

“Om inte ens polisen mäktar med, vem skall då göra jobbet?”

Det skriver polisinspektören Lisa Reventberg i en debattartikel.

Oskyldiga medborgare får sina bilar uppbrända, polisen attackeras med stenar, brandmännen får sin utrustning saboterad, ambulanspersonal hindras under utryckning och utländska tv-team jagas iväg med hot om våld. Vardagen i våra mångkulturella områden.

Lisa Reventberg pekar på en rad orsaker bakom förortskaoset och undviker med all rätt de förklaringar medier och politiker gärna använder.

 • Föräldrarnas brist på uppfostring och ansvar.
 • Socialtjänstens brist på åtgärder.
 • Skolans brist på rapportering och samarbete.
 • Medias spridning av nyheter.
 • Domstolsväsendets tama sätt gentemot våldsbenägna personer.
 • Politikernas bristande förståelse för problemen.
 • Politikernas ointresse.
 • Polisens brist på resurser.
 • Bristande dialog mellan politiker och poliser.

Givetvis bra att Lisa Reventberg och andra poliser beskriver verkligheten på ett sätt de själva upplever den och inte som media och politikerna förmedlar den. Det hon inte tar upp är grundproblemet. I decennier har regering och riksdag sett till att fylla på redan problemfyllda områden med människor som saknar både bostad, arbete, utbildning och intresset av att vilja integrera sig i det svenska samhället. I decennier har Sverige bedrivit en överdimensionerad invandringspolitik, som har eskalerat med de sista årens asylströmmar. Lägg därtill en nästan okontrollerad invandring av människor utan id-handlingar. Hur många extremister, terrorister och kriminella har inte släppts igenom det grovmaskiga nät som kallas gränskontroll? Hur många av dessa gör inte gatorna och torgen i förorterna osäkra idag?

“Det Sverige och de brinnande förorterna behöver är nyktra politiker som en gång för alla öppnar plånboken och ger förutsättningar till att stävja, uppfostra och finnas i områden där ingen annan vill ta ansvar.”

Tyvärr Lisa, är polisen satt på undantag som det mesta i dagens Sverige. Pengarna finns inte längre och det drabbar inte bara polisen, utan egentligen samtliga områden förutom asylindustrin dit miljard efter miljard försvinner. Frågan är om det inte redan är kört, om det inte redan är försent att göra något, om inte…

…det som Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver i ett av hans mycket läsvärda blogginlägg mot all förmodan inträffar.

”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa. Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande. Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

Detta citat kommer från en minister i Libanons regering som Westerholm lärt känna under sin tid som diplomat. Minna att Libanon en gång i tiden var ett blomstrande turistmål som lockade människor från hela världen. De senaste decennierna har landet mest förknippats med inbördeskrig, terrorgrupper, våld och det var när islam gjorde entré som problemen började. Den ministern vet nog vad han talar om och vilket öde som väntar Sverige om inget görs i tid.

Ledarsidorna

Den här bilden med hånflinande araber som utsätter svenska poliser för stenkastning säger allt.

1463476326303-2085255357

Nu bor vi dock i Sverige och här lär inte polisen tillåtas att ta i med hårdhandskarna, här gäller det istället silkesvantar.

Polisen i Norrköping bemöter den senaste tidens invandrarvåld med att bjuda på kaffe. Tror någon att invandrarbuset slutar kasta sten och elda upp bilar för att deras grannar bjuds på kaffe?

SVT

Nu är detta med silkesvantar inget nytt.

Visst minns ni när polisen i Malmö köpte korv och hade grillkvällar med de boende i Rosengård och Seved? Har stenkastningen, bilbränderna, radikaliseringen och våldet upphört?

I Göteborg försökte polisen stävja våldet med att spela fotboll tillsammans med invånarna i Hammarkullen. Gjorde det att radikaliseringen, bilbränderna, dödsskjutningarna och våldet upphörde?

Jag tror att Aras Amin är på rätt spår, när han i en debattartikel kräver att föräldrarna ska tvingas betala det som deras barn förstört.

“Regeln är enkel: Om ditt barn vandaliserar, då ska ni betala för det. Skattebetalarna kan inte ständigt bekosta lagbrytarnas vandalism.”

Expressen

Marcus Birro, som själv bott i Norrköping där han gavs alla chanser till ett bra liv, förklarar att samhället abdikerat för dessa ligister och hur han ilsknar till när en av stadens nuvarande stadsplanerare försöker släta över problemen.

Nyheter24

Tidigare av Lisa Reventberg

Polisinspektör: ”Allt handlar om att spara pengar”

Polis: Dan Eliasson är det största hotet mot säkerheten i Sverige

31 thoughts on “Polisen, ligisterna och stenarna

  • Det är det som är planen (Problem, Reaction, Solution), och militären det är “fredsorganisationen” FN.

 1. ”Om inte ens polisen mäktar med, vem skall då göra jobbet?”

  Ingen så klart, jag föreslår att vi tillåter att grottmänniskorna jämnar Sverige med marken, först då kanske dom nästkommande generationerna förstår vidden av vad deras förfäder en gång i tiden byggt upp och vad värdet på det en gång i tiden var, först då kan vi få till dödsstraff på bla politiker som leker med landet och landets tillgångar och journalister som leker med demokrati som om det inte vore något värt.
  Sverige måste införa dödsstraff redan idag och då på så låga brott som stöld, för det är det enda sättet att komma tillrätta med någonting överhuvudtaget längre. Antingen gillar du läget eller också lämnar du landet, svårare än så är det inte.

 2. Nja…

  # Föräldrarnas brist på uppfostring och ansvar: Om personen är över 18; Räknas som vuxen, eget ansvar

  # Socialtjänstens brist på åtgärder: Se ovan

  # Skolans brist på rapportering och samarbete: Se ovan.
  En runt de 20 går inte längre i skolan(om de ens gått skolan klart).

  # Medias spridning av nyheter: Läs; medias undanhållande av sanningen

  # Domstolsväsendets tama sätt gentemot våldsbenägna personer:
  Å andra sidan, det är långt bättre att återsända problemen till hemländerna/området.
  Det kostar stora summor att inhysa dessa på vandrarhemmen(fängelse/anstalt). Stora summor. Muck; innebär återgång till det gamla.

  # Politikernas bristande förståelse för problemen: Se nedan

  # Politikernas ointresse: Läs; Politikernas fullständiga ointresse

  # Polisens brist på resurser: Polisen agerar knappt alls(inga resultat).
  Att skylla helt på bristande resurser när de inte ens agerar(se stenkastarvideon från igår/förrgår. Polismakten gjorde helt enkelt ingenting, försökte inte ens. De var på plats, ja men mycket tafatt.)

  # Bristande dialog mellan politiker och poliser: Utan betydelse då politikernas intresse för ordnat, civiliserat samhälle fullständigt har försvunnit.

 3. “Progressiv masspsykos leder skolan till avgrunden”

  “För att ta skolan ur psykosens grepp måste politiker helt enkelt börja inse att det inte finns några genvägar till högre kunskaper. Hårt jobb och inlärning, inte glädje eller välbefinnande, måste ligga i fokus.

  I varje fall om de är seriösa med att vilja återställa Sveriges fallna status som kunskapsnation.”

  Skriver Gabriel Heller Sahlgren,
  nationalekonom, doktorand vid London School of Economics och knuten till Institutet för Näringslivsforskning, i en debatt artikel i Dagens Samhälle.

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/progressiv-masspsykos-leder-skolan-till-avgrunden-24984

 4. Väl skrivet Stefan. Inte minst detta är obehagligt sant:

  “Givetvis bra att Lisa Reventberg och andra poliser beskriver verkligheten på ett sätt de själva upplever den och inte som media och politikerna förmedlar den. Det hon inte tar upp är grundproblemet. I decennier har regering och riksdag sett till att fylla på redan problemfyllda områden med människor som saknar både bostad, arbete, utbildning och intresset av att vilja integrera sig i det svenska samhället. I decennier har Sverige bedrivit en överdimensionerad invandringspolitik, som har eskalerat med de sista årens asylströmmar. Lägg därtill en nästan okontrollerad invandring av människor utan id-handlingar. Hur många extremister, terrorister och kriminella har inte släppts igenom det grovmaskiga nät som kallas gränskontroll? Hur många av dessa gör inte gatorna och torgen i förorterna osäkra idag?”

  Förövrigt anser jag att vi behöver ett gendarmeri.

  • Argus, du och alla andra som önskar gendarmeri har alldeles rätt.
   Där jag vistas den mesta tiden och har gjort under decennier, började vi att få hotfulla problem med kriminella, de gjorde det otänkbara, beväpnade med skjutvapen så länsade de affärerna i den lilla staden, de länsade även kunderna på kontanter och värdeföremål, allt under vapenhot.
   Efter den händelsen så har staden sedan cirka sju år tillbaka 18 gendarmer stationerade på heltid, de bor och lever i staden, är en enorm trygghet och för alla hederliga medborgare helt underbara.

   • Borde tillägga att sedan gendarmeriet installerat sig i staden så är all brottslighet som bortblåst, de kriminella vet och håller sig undan, de attackerar andra mindre skyddade städer och områden.
    Sverige och svenskar ni måste förstå och agera efter förståndet.

   • I Finland har man Gränsbevakningsväsendet (fi: Rajavartiolaitos) som tidigare iallafall kunde bistå polisen. Ett svenskt raggargäng åkte för många år sedan till en mindre ort i norra Finland och levde rövare. Den ensamme polismannen kontaktade då den närmsta gränsbevakningsplutonen som ryckte ut fullt stridsutrustade och omhändertog buset som satt ett tag i finländskt förvar innan de blev överlämnade till svensk polis. Väl hos den svenska polisen blev de ganska kaxiga men inför hotet att åter hamna hos finska myndigheter erkände de snabbt alla brotten.

    Varför lyckas att våra grannländer men inte vi?

   • Argus :
    Du och jag och de som läser här vet……………men de andra ?

 5. Stefan K.och Marcus Birro! TACK!!För att ni finns!!!!!!! Mycket bra artiklar!! Regering och rikspolischef,,,AVGÅ!! NI är ODUGLIGA!!!!!!!

 6. Hade man en riktig rikspolischef med lite stake i och som fick fria händer borde detta slödder buntas i hop och slängas ut ur landet, eller skickas till skogshuggarläger i inre Norrland under tuff regim ungefär som chaingangs i USA.

 7. I ett nyhetsreportage på TV igår hade man lyckats hitta en svensk ligist från Norrköping som surrade om att de blev så illa bemötta av polisen därför grillade de bilar mm. I samma reportage hade man naturligtvis hittat en ‘snäll’ blatte som tyckte att våldsamheterna är hemska. Reportageteamet hade nog lagt ner mycket möda för att ‘hitta pk-rätt’ folk att intervjua. Allt för att föra oss bakom ljuset. FY F-N.

  • Såg detta också och vissa yngre går nog på detta, vi som minns Sverige för 30 år sedan inser att PK media vinklar, ljuger, bluffar och förvanskar verkligheten i politiskt korrekt syfte. Det är naturligtvis i huvudsak “blattar” som bränner bilar och möjligen någon enstaka “svensk” som hakar på….
   Ett allvarligt brott tycker jag att bränna bilar, att polisen inte får tag i bilbrännarna är ännu allvarligare, de gör inte sitt jobb de arslena men så har de ett riktigt ARSEL till chef också – Eliasson!

 8. Såg Dan Eliasson i gårdagens Aktuellt på SVT Play. Maken till klen Rikspolischef får man nog leta efter. Bra att Anders Holmberg pressade honom hårt men några konkreta svar gav inte Eliasson. På traditionellt vis upprepades samma “svar” om och om igen.

  • Har inte sett programmet men vi är alltfler som förstår vad som sker i ett genomkorrupt land.

 9. Vi har ett gigantiskt skräckscenario framför oss och då tänker jag i första hand på turkiet och dess ledare, visumtvånget avskaffas för uppehåll under kortare tid, vilken utpressning mot västvärlden.
  En som tar upp ämnet och talar med pondus ………
  https://www.youtube.com/watch?v=1Dljwt518Po
  (Tobbe har översatt till svenska,tack.)

  • Kloka ord från Marie Le Pen…..Europa har tack vare EU blivit öppet territorium för muslimer/araber att härja fritt i, resa var de vill utan pass och ID handlingar, till Sverige har kommit 100,000-tals om vilka vi inte vet ett skit….!
   Fina länder invaderas och deras kulturer kommer att totalförstöras av arabiskt muslimskt avskräde: ITALIEN, SPANIEN, ja jag säger även Grekland med flera….Samma visa som i Sverige ned bidragsASYLANTER och gigantiskt ökad kriminalitet….Dessa araber/muslimer tillför INGENTING ANNAT ÄN SKIT I STORA LASS!!
   Europa har haft 1:a världskriget och 2:a världskriget med dåren Hitler och den avskyvärda nazismen med gasning av miljoner judar, nu tack vare EU är det ett 3:e “världskrig” där vi i Europa invaderas av stenåldersmänniskor/våldsamma jävlar som bara vill oss ont och våra politiker tvingar oss att betala kalaset.
   Min förhoppning är att Storbritannien röstar NEJ och lämnar EU nästa månad, det blir ett startskott för oss att följa efter. EU blir vår kulturs död, Eu blir övriga Europas död, våra kulturer kommer att gå under och vi tvingas betala för det!
   Vi måste lämna EU OCH VI MÅSTE STOPPA MASSINVANDRINGEN AV MUSLIMER!!!

   • Ok, bra länk…-länken borde textas….Lämnar Storbritannien kommer fler efter….EU är vår tids värsta pest, precis som Sovjetunionen kommer EU att rasa ihop som ett korthus förr eller senare….
    Håller tummarna att Storbritannien lättar från EU men gigantiska ekonomiska intressen vill ha dem kvar, Tyska och Franska banker inte minst, – hoppas Storbritanniens befolkning ser vad filmen visar röstar NEJ!

   • Miljöpartiets kopplingar till Erdogans administration visar att hans tentakler når in i de europeiska regeringarna. Om det blir fritt fram i Europa för Turkiet kan det bli nådastöten för ett fritt Europa. Vi ligger rätt risigt till. Och det s.k. etablissemanget i EU likaväl som härhemma är förbluffande tysta. Hur ska vi tolka det?

 10. Att bjuda invandrarna på grillkorv är den yttersta förnedringen. Polisen som arbetsgivare är ett riktigt skithuvud. Bara säga upp sig!

  • “Nästan var fjärde polis, 23 procent, uppger i en Novus-undersökning att de aktivt letar jobb för att komma ifrån polisyrket.” -SVD

  • De poliser som syns på fältet gör nog vad som kan göras. Vi får söka problemet högre upp, 87:ans huvudlösa politik. Bjuda på kaffe och korv, låter som en ide från Fridolin. I mitt fall blir jag bara förbannad att läsa sådant. Om vi i framtiden skall leva i ett tryggt samhälle får vi nog snart möta våld med våld. Våld är det enda dessa mångkulturella förstår. Hela deras samhälle är präglat av våld och ingen skall inbilla mig att man ändrar deras kultur med kaffe och korv.

Kommentera