Identitetspolitiken – allvar eller skämt?

Ingen har väl undgått debatten efter Hanna Lindholms Youtube-klipp om vänsterns identitetspolitik?

Har ni av någon anledning missat filmen, så får ni ett gott skratt när ni ser den här.

Identitetsvänstern rasade förstås över filmen, men varför vet jag inte. Är det för att identitetspolitiken visar sitt patetiska ansikte eller för att de vänsterinriktade eleverna framstår som jönsar? Att det finns idioter som utsatte högskolan för hot är bara tragiskt och tråkigt. Det räcker att läsa och höra när identitetsvänstern försöker pracka på vanliga medborgare detta, så vänder de flesta denna idioti ryggen.

Filmens upphovsmakare, Hanna Lindholm, fick chansen att i P1:s Studio Ett debattera identitetspolitik med Ung Vänsters ordförande, Hanna Cederin. Blir ni klokare på identitetsvänsterns syfte efter denna debatt är ni bara att gratulera. Själv har jag ännu svårare att ta detta på allvar.

Lyssna här

Blev ni klokare efter Hanna Cederins framträdande?

Bara för att påvisa hur fullständigt patetisk vänsterns identitetspolitik är, ger jag er några exempel.

Tänk dig att du som man vaknar en morgon, lite tröttare och lite buttrare än vanligt. Det väntande jobbet och promenaden dit känns ännu tyngre än brukligt. Hursomhelst bestämmer du dig för att vara kvinna just den här dagen, helt i enlighet med identitetsvänsterns politik och i syfte att bryta ett invant mönster. Ditt stora bekymmer är att få på dig frugans kläder och att få tillstånd att använda hennes smink. Förresten ett uselt exempel eftersom identitetsvänstern inte anser att det finns herr- och damkläder, bara kläder.

Vi övergår istället till nästa exempel. Merparten av oss killar och män älskar tjejer och kvinnor, så är det bara. Vi som passerat 30 minns hur vi i tonåren smög för att få se skymten av nakna tjejer i duschen eller genom de uppborrade hålen i badplatsernas omklädningshytter. Ni som fortfarande är tonåringar kanske känner igen er? Idag behöver vi inte bry oss, oavsett vilken ålder vi befinner oss i. Med identitetsvänsterns politik i bagaget kan vi traska raka vägen in i tjejernas omklädningsrum och sätta oss i deras bastu som Gud skapat oss. Säg bara att du erkänner dig som kvinna just den aktuella dagen, så är det fritt fram. Minns också att feministvänstern propagerar för könlösa toaletter och omklädningsrum…om du nu inte tillhör den muslimska världen, för då är det istället separerade badtider de slåss för.

Just den muslimska världen utgör exempel nummer tre. Alla ni muslimska kvinnor som trycks ned av er religion och era män, kan möjligen ta till er identitetsvänsterns politik som intressant. Plötsligt kan du efter år av underkastelse bestämma dig för att vara man och inte kvinna. Plötsligt öppnar sig en ny värld där du kan hänga på fiket hela dagen, röka vattenpipor och fälla kommentarer om förbipasserande blondiner i sommarlätta kläder.

Apropå blondiner, kan vi ta exempel nummer fyra som behandlar oss etniska och invandrade svenskar som i åratal betalat världens högsta skatter till vår välfärd. Kan vi enligt identitetsvänsterns definition besluta oss för att inte längre vara svenskar? Om så är fallet, kan vi istället kalla oss asylsökande araber? Kan vi då plötsligt ha fri tillgång till gratis vård, gratis tandvård och en bostad i något nybyggt kvarter. Är vi identitetslösa, så har väl också vi den möjligheten om vi väljer den?

Fyra ganska patetiska exempel på hur identitetsvänstern skulle kunna utforma vårt Sverige om de fick makt att bestämma. Svårast skulle det nog bli för de mansdominerade kulturerna, som plötsligt skulle få se sina kvinnor som jämlika. Nej, personligen anser jag att detta med identitetspolitik är så pinsamt att man känner sig generad av att bara läsa om det.

9 thoughts on “Identitetspolitiken – allvar eller skämt?

  1. Ingenting är vad det synes vara! Utan det kan vara vad som helst, utom det som det synes vara!

    Vi ska komma ihåg att någons identitet ligger i första hand betraktarens ögon och uppfattning, sen får man självklart inbilla sig själv att man är vad som helst mellan fisk och fågel!

    Vill man ha en flodhäst identitet, inte mig emot! Bara jag får ha min bild och uppfattning om individens identitet ifred!

    Ser jag en kvinna som anser att hennes identitet är man så opponerar jag mig inte men jag har redan min alldeles egen bild och uppfattning om individens könsidentitet! Försöker behandla alla oavsett kön och identitet lika i alla sammanhang. Sen finns det ju individer där det skär sig direkt, oavsett individens sagda eller outsagda könsidentitet, har med personkemi att göra, lika naturligt som vilken naturlag som helst!

  2. Om någon vill bara katt. Ger detta veterinären rätt att behandla dem då? Och om någon som är katt vill bli människa igen – funkar det? Eller är det bara människor som får välja? Vilket gör att katten plötsligt tappar alla rättigheter som människan har. Eller betyder det att alla apor och möss kan bestämma att de är människor? Hur funkar det här? Är det en trollerikurs de gått?

  3. Identitetspolitik………är inte det vad en majoritet av våra politiker redan använder sig av?

    För de verkar mest agera efter det egna sociala intresset. Istället för att företräda de människor de är valda av och för att regera efter det mandatet.

  4. Helt underbart om vi hade en identitetspolitik! Jag som är född biologiskt till kvinna skulle då kunna besöka t ex en moské o då själv kunna bestämma om jag ville identifiera mig som man eller kvinna. Min rätt, inte moskens/imamen.. Och likaså en man kunde göra detsamma. Tror ni att man vore Välkommen. … Skulle man bli nekad att vore det ett skäl att anmäla till DO. .!

  5. Jag ska gå in till chefen och säga att jag inte identifierar mig som skattebetalare och att jag i stället själv vill betala min skatt till mitt eget hokuspokus-land.

    • Så var det förr I sverige, att alla skulle betala sin skatt själv.
      Skattmasen blev barskrapad för svenne söp upp sina silvedaler I stället för att betala skatt. Hoppsan 🙂

  6. Alla som intervjuats är 2-meterslånga japaner med ett intellekt av ett 7-årigt ensamkommande barn som strax ska åka tunnelbana med Åsa Romson för att alla ska leka tillsammans med ormen Gustav ’Snoppen’ Fridolin i en av de fria muslimska skolorna.

    ”Pater sancte, sic transit gloria mundi”(= Helige fader, så förgås världens härlighet) – detta fras ingick i ceremonin då en ny påve installerades men orden togs bort under 1960-talet.

    Inget samband, men vad spelar det för roll i en demokrati där den enda inspirerande religion påtvingas av rödgröna bibeln.

KommenteraAvbryt svar