Stäng

Vilket härligt väder

De sista dagarna har vibrerat av en värme vi sällan skådat så här dags på året.

Uteserveringarna har fyllts med gammal som ung, man som kvinna, etnisk som invandrad svensk.

På bänkarna längs med gågatan har glassar i olika storlekar, varianter och kulörer intagits med glada leenden. Folk du mött har sett extra glada ut där de spatserat i sommarlediga kläder. På stadens grönytor har filtar vecklats ut och lediga medborgare har samsats med löntagare som intagit en enkel lunch i värmen. Unga killar har brett ut sig i gröngräset iförda bara kortbyxor, äldre män har nöjt sig med att kasta av sig skjortan i ett försök att skifta färg från vinterblekt till rosa. Unga tjejer har smort in sig i sololja, klätt sig i bikinis och legat på filtar jämte äldre damer som nöjt sig med att bära tunna sommarkläder som ett litet skydd mot den heta vårsolen.

Det är det här vi längtat efter mer än sex månader. Det är i det här vädret vi lever upp, gläds och glömmer bekymren. Det är under kommande sex månader man som kvinna, ung som gammal, etnisk som invandrad svensk, möts tillsammans i offentliga miljöer under förhoppningsvis trevliga former, men…

…inte alla verkar ha samma intresse av att synas på stadens uteserveringar. Inte alla verkar må bra av att klä av sig och njuta av solen på utbredda filtar med medhavd matsäck. Inte alla verkar inse att sommaren är den tiden på året när man enklast träffar andra medborgare och skapar kontakter.

Den här synen är tyvärr allt för vanlig i dagens Sverige…

somalietanter

…och när såg du senast kvinnor i denna utstyrsel på stadens uteserveringar? När såg du dem i baddräkt på närmsta sandstrand? När såg du dem senast i gröngräset tillsammans med medborgare från andra kulturer? När såg du dem senast på någon av stadens arbetsplatser?

Något säger mig att kvinnor i denna utstyrsel inte vill integrera sig på samma sätt som andra, eller är det så att de inte får för sina män och sin religion? Frågan är då vad de gör i ett land de inte vill integrera sig i?

 

22 reaktioner på “Vilket härligt väder

 1. Vem är du att bestämma vad människor väljer att klä sig i? Är ens klädstil något att identifiera med integration? Hur ska man se ut för att räknas som integrerad i samhället enligt dig? Sommaren är inte enbart till för inskränkta rasister utan den är varmt välkomna till alla, oavsett kön, stil, religion eller etnicitet.

  1. Det finns något som stavas hänsyn, så av hänsyn så går jag inte toppless på stan.

 2. När moderaten ser hur afghanska limsniffare stirrar på hans blonda dotter så kanske han börjar tänka till…

 3. Rasister hela bunten! Öppna era hjärtan, vi är 87%, vi gillar olika, pensionsräddare, alla som kommer är högutbildade etc etc etc….

  Häng ut nazisterna i Expressen omedelbart!

 4. Saltsjöboo. Bygg en moské på Moravägen 32

 5. Adressen det gäller denna gång är Moravägen 32. (ni har röstat för det här )

 6. Vädret kan vi definitivt inte klaga över, Stefan K.

  Solen har gett oss gott om D-vitaminkickar. Sådana behöver vi ju här uppe i Norden, för att då få oss att må lite ”bättre”. En del undviker det ,dock.

  ”Klagandet” får istället rikta sig mot den svenska migrationspolitiken. På den skiner inte solstrålarna längre. Där ser det mörkt ut.

 7. Lite karma är det allt.
  Landsförrädaren Fredriks ena brorsa bor nära Hells A ngels-huset. Skulle säga att han bor klart inom skäggbarnens jaktområde.
  Kan bli lite stelt på släktmiddagarna.

 8. Dem röstade för skäggbarn och islam, och nu gnäller de när det faktiskt bokstavligen hamnar på deras gata. Öppna era hjärtan era jävla rassar!

 9. I Saltsjö-Boo röstar de flesta på öppna-era-hjärtan Moderaterna.
  Nu vill de plötsligt inte öppna sina hjärtan och stjärthål för Mohammed.

  Varför är Saltsjö-Boo-Moderaterna så rasistiska?
  Borde de inte föregå med gott exempel eftersom det är ju dom som tagit in Mohammed.

  1. Inom en snar framtid kommer typiska sjukdomssymtom att vittna om det olämpliga i deras levnadssätt. Bristsymptom. Barn med fysiska och psykiska besvär beroende på de brister som kvinnorna har. Osv. De kommer att kosta mer än de smakar. Och jag tror inte att de smakar så gott.
   Men skrika kan dom. I sina telefoner. På ett språk som inte svenskar förstår. Och stå i vägen överallt kan dom. De vill gärna stå precis dör andra människor inser att infrastrukturen konstruktion uppmanar människor att bidra till ett flöde. Det går dem spårlöst förbi.
   Ja vad gör de här? De kommer att bli sjukare här? Jag har fått nog av dessa ambulerande tält. Finns det inte en särskild bänk för dem i Sveriges riksdag där de kan sitta och skrika i sina telefoner och stå i vägen? Och integreras med riksdagsmännen och kungahuset för att nämna några?

 10. Är det någon villaägare som ställt ut fem sopsäckar för att hämtas av sopbilen?

  Hursomhelst skall de till soptippen.

 11. Lite svettig klädsel på sommaren och risken att drabbas av mjäll lär ju vara hög.

  1. Inte bara mjäll, svett luktar illa och på bussar och tåg så stinker det.
   De är även de enda som intar”föda”i en illaluktande form under resan, trött på eländet.

 12. Larver – det är ett lämpligt namn för sådana ALF (= Alien Forms of Life). De förmörkar och hotar det civiliserade samhället. Deras budskap till oss som vill njuta av livet, av våren med sol och grönska är tydligt: ’Vi vill inte bli som ni, vi är lyckliga som vi är och vi ska vara lyckligare när ni blir som vi’.

  Det finns några få som vill vara del av samhället, men de flesta underkastar sig islam – medvetet !!
  Ingen idé att utbilda molluskerna, det tjänar ingenting till. Get rid of them, out for ever!

 13. Bidragen från FÖRSÄKRINGSKASSAN borde dras in omgående och de borde utvisas ur vårt fosterland Sverige!
  De är anställningsomöjliga och söker inte ens jobb, bidragen kommer ändå från Försäkringskassan och klanen skickar en stor del Somalia för terrorverksamhet.
  UT UR VÅRT LAND MED DESSA! STÄNG GRÄNSEN!

  1. Kanske väntar ett värre helvete när 80,000,000 turkar kan ta sig till Stockholm för en 1000-lapp när EU slopar visum-kravet….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: