Ordningsvakter på asylboenden hjälper polisen

INVANDRING. På ett 60-tal asylboenden runt om i landet kan polisen nu förordna ordningsvakter. – De ska vara polisens förlängda arm och bidra till ordning och reda, säger Mats Kirestam, polisen.

Enligt ett nyligen fattat beslut av polisen är ordningsvakter behöriga att tjänstgöra på ett stort antal boenden som Migrationsverket har identifierat. Flertalet av dessa boenden ligger geografiskt avskilt och det tar därför lång tid för polisen att komma fram vid akuta situationer.

– Ordningsvakter ska finnas på plats på en del av boendena och andra kommer de att besöka regelbundet. Det kommer att skapa en lugnande och dämpande effekt på eventuella ordningsstörningar. Ordningsvakterna kan tidigt informera polisen om stämningar och varna för möjliga konflikter, säger Mats Kirestam, polismästare i region Mitt.

Polisen har så kallat förmanskap över ordningsvakterna, som ger en garanti för kvaliteten. För att styrningen av de ordningsvakter som nu ska arbeta med flyktingboendena ska fungera krävs en strukturerad samverkan.  Bland annat kommer polisen ställa större krav på ordningsvakternas rapporter, de ska kunna delta i polisens utsättningar och få del av polisens aktuella information och planerade insatser.

– Ordningsvakterna kommer att arbeta förebyggande men skulle incidenter uppstå har de också möjlighet att ingripa och befogenheter att till exempel omhänderta personer, säger Mats Kirestam.

Nyheten från Polisen

Platser som är beslutade av polisen enligt lagen om ordningsvakter

Lagar och regler gällande ordningsvakter

Utvidgat beslut som gäller nationellt

Utvidgat beslut gällande Migrationsverket 2016-04-13 (pdf öppnas i eget fönster)


Bevakningsobjekt i regionerna

Polisregion Bergslagen  (Värmland, Dalarna och Örebro län)

Prövade bevakningsobjekt i region Bergslagen (pdf, öppnas i eget fönster)

Polisregion Mitt (Uppsala, Gävleborg och Västmanlands län)

Prövade bevakningsobjekt  i region Mitt (pdf öppnas i eget fönster)

Polisregion Nord (Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrlands län)

Prövade bevakningsobjekt i region Nord (pdf, öppnas i eget fönster)

Polisregion Stockholm (Stockholm och Gotland) 

Prövade bevakningsobjekt i region Stockholm (pdf, öppnas i eget fönster)

Polisregion Syd (Blekinge, Kalmar, Kronobergs och Skåne län)

Prövade bevakningsobjekt i region Syd (pdf öppnas i eget fönster)

Polisregion Väst (Halland och Västra Götaland)

Prövade bevakningsobjekt i region Väst (pdf, öppnas i eget fönster)

Polisregion Öst (Jönköpings län, Södermanland och Östergötland)

Prövade bevakningsobjekt i region Öst (pdf, öppnas i eget fönster)

12 thoughts on “Ordningsvakter på asylboenden hjälper polisen

  1. Polisstyrka med militär organisation, d v s gendarmeri – det är vad man behöver för att plocka bort de vandrande soporna. De infekterar er svenska jord, kasta ut avskrädet – en gång för alla. Skydda folket ifrån håriga varulvarna och blodtörstiga vampyrerna. De flesta av er har barn och barnbarn – gör så att de växer upp på den jord ni ärvt från era förfäder. Var rädda om barnen, DE ska ha en framtid HÄR i faderlandet, ut med monstren som dödar i pedofetens namn.
    Väntar ni för länge, blir 87% till 97%, 157% o s v. Muslimerna förökar sig överallt, S kommer att klämma åt hårdast för att kväva all frihet och härska över era sinnen. Vad väntar ni på ??
    ”Bellum omnium contra omnes” gäller det framöver !

  2. Enligt Polisen så föreligger det hot och våld och inga tecken på att det ska avta.
    För länge sedan sa jag att de asylbaroner som öppnar dylika anläggningar ska vara skyldiga att anlita vakter (det kan de betala själva) för att hålla ordning.
    Men jag misstänker att detta nu ska tas av skattebetalarna också? Såg att Hotel Continental Inn inte var med trots att de haft Securitas-vakter men tänker visst sluta med det nu trots sjukvårdens protester.

  3. Hej grabbar!

    Varför är ni så himla skraja för och sura mot männikskor från andra länder och med annan hudfärg? Vill gärna veta så försök förklara? Och vad tycker ni om bögar?

    Kram

    T

    • Det är bra att du hittat hit. Då kan du nämligen ta del av information som vanligtvis förvägrats dig. Till helt nyligen då hela det politiska spektrat äntligen börjat återgå till tidigare framgångsrik svensk linje. Det som bara för ett år sedan var nyfascistiskt är numera regeringspolitik.

      Vi har inget emot människor med annan kultur, hudfärg eller sexuell läggning. Så länge som de tar sedan i vacker hand och anpassar sig efter rådande kultur. Vi tror nämligen inte på multikultur då det aldrig fungerat någonstans utan alla försök har resulterat i parallellkulturer med få gemensamma beröringspunkter och ett sådant samhälle gagnar ingen.

      Vi diskriminerar ingen så länge som de lyder svensk lag och inte utmanar vår kultur, försöker ta makten och bidrar till det gemensamma. Vi tycker inte om Islam då det inte är en religion utan en ideologi med totalitärt mål som inte passar ihop med något annat än mindre sig själv.

      Vi tycker ej heller om ekonomiska migranter då det stjäl resurser från våra bara och våra äldre. Om man verkligen vill hjälpa utsatta utan att posera om det är det mer än 150 gånger effektivt att hjälpa i närområdet än i Sverige, för att inte tala om miljöaspekten att frakta människor ett kvarts varv runt jorden och sedan låta dem leva i en mindre klimatsmart latitud där de dessutom kommer att lida av D-vitamininsufficiens.

      Migrationsverket har på några år gått ifrån ett anslag på 4,5 miljarder till 69 miljarder vilket är 15% mer än UNHCR:s budget för 60 miljoner människor på flykt. Den som inte tucker att det är vansinne borde söka hjälp.

      Som sagt, välkommen hit och läs gärna andra källor än Main Street Media så kommer du med tiden att landa i samma ställningstagande som oss om du bara har ett uns verklighetsuppfattning.

      • Argus :
        Tack för din suveräna kommentar !
        Borde vara överst varje dag på bloggen så att vi alla dagligen blir påminda om verkligheten.

  4. Det blir dyrt det här ?!? Dessutom borde de kanske anställa ”kaospiloter”

    • Att använda AK-5 för att hålla ordning på asylboende ? då hade vi bott i en diktatur. Tror att det hade räckt med att alla grövre våldsbrott
      som begås av folk utan svenskt medborgaskap, automatiskt utvisas
      efter avslutat straff. Det hade gjort susen !

Kommentera