Stäng

Förbjud heltäckande på offentliga platser

Dick Erixon tycker att Sverige ska följa de europeiska länder som förbjudit heltäckande i offentliga miljöer.

”På allmän plats borde både rånarluvor och heltäckande burka (niqab) som endast lämnar en glipa för ögonen vara förbjudet.”

Erixon menar att skälen till att dölja sin identitet kan ha olika avsikter, alla med tvivelaktiga motiv. I det offentliga Sverige har vi fotbollshuliganerna, yrkesdemonstranterna eller de rent kriminella. När det gäller muslimska kvinnors skäl att dölja sin identitet är det tolkningar av islam som är den bakomliggande orsaken. I det öppna samhälle som Sverige fortfarande är, är heltäckande ett plagg som Erixon anser strider mot våra västerländska värderingar.

Jag mötte själv en familj på stan idag, troligen från Somalia. Kvinnan i traditionell klädsel, mannen i lediga sommarkläder. De hade sällskap av tre små grabbar i samma lediga sommarkläder och en liten tjej i heltäckande som bara visade ansiktet och händerna. Är det vad vi vill se på gatorna i Sverige år 2016?

Ställ er själva frågorna:

Reagerar ni positivt eller negativt när ni möter en maskerad fotbollssupporter på gågatan? Reagerar ni positivt eller negativt när ni möter en muslimsk kvinna i heltäckande på samma gågata?

Har du personligen någon kvinna med heltäckande på din arbetsplats? Har du någon bekant som har en arbetskamrat med heltäckande? Har du någonsin sett en kvinna med heltäckande bakom kassan i din favoritbutik, på ditt bankkontor, eller i sjukhuskorridorerna?

Är det inte så att muslimska kvinnor i heltäckande vill stå utanför samhället och dess funktioner?

Har Dick Erixon rätt när han vill se ett förbud mot detta patetiska klädesplagg?

Dick Erixons blogg

Här har ni en lista på europeiska länder och deras hållning till heltäckande.

15 reaktioner på “Förbjud heltäckande på offentliga platser

 1. Nu förstår jag varför inte kvinnor får köra bil i muslimska länder. Det går ju inte att ta ett foto till körkortet för alla ser ju likadana ut. Alla är klädda i rånarluvor från topp till tå.

 2. Låter vettigt. Då är det slut med EXPO/ANTIFA slöddrets sk demonstrationer får man hoppas.

 3. Flera muslimska länder börjar förbjuda heltäckande inte minst p g a att flera kriminella och terrorister använt burka som förklädnad.

 4. ”förbjud heltäckande på offentliga platser” Ja, naturligtvis skall heltäckande vara totalförbjudet, inte bara på offentliga platser utan i hela Sverige. Förbjud också ofantlig mångkulturell betäckning på offentliga platser!
  Janne

 5. Här ska inget förbjudas! Burka är mångkultur och mångkultur stärker vår nation. Så det så!

  1. Statistikens grunder verkar inte gälla för Londonbor.
   Fler än 50% måste vara dummare än snittet!
   Dock helt obegripligt att någon kan rösta för en muslim vid
   något tillfälle.
   En muslim är en muslim!
   Framtiden kommer att bekräfta det för Londonborna.

  1. Råna med burka är överlägset,varken polis eller media går ut med signalement.Desutom smälter man in.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: