Önskar Sverige vore mer tolerant

ISLAM. Den numera avhoppade miljöpartisten Yasri Khans besked att han inte vill skaka hand med kvinnor på grund av sin religiösa övertygelse, utlöste en stor debatt om värderingar. I en intervju med DN säger han att han inte i sin ”vildaste fantasi” kunde föreställa sig att det uteblivna handslaget skulle leda till en sådan kritikstorm.

– Jag kallas extremist, jag som så länge har arbetat för motsatsen och försökt få igång dialoger för att stärka demokratin.
På frågan om hur han ställer sig till att det kan uppfattas som en symbol för kvinnoförtryck att neka att skaka hand med en kvinna, svarar han att han kan ”förstå tankegångarna”.

– […] Det finns en symbol på andra sidan också. Det handlar om min kamp för att jag som muslim i Sverige ska få vara jag. Det har varit en livslång kamp för mig.
Han säger också att ”det finns islamofobi i Sverige”: – Jag är helt säker på att jag inte skulle ha behandlats så här om jag hade varit en vit man. Jag skulle önska att Sverige var mer tolerant.

-Pettersson ser att Khan, som är född i Stockholm, inte fattat mycket. Sverige är ett av världens mest toleranta länder och att dra rasistkortet mot de vita som bara utgör 15 procent av världens befolkning och är en minoritet jämfört med de färgade är idiotiskt. Det som ska ändras är islam, och Sverige är alldeles för tolerant mot den ideologin…

Khan har idén att muslimer måste bidra till samhället och att andra människor då kommer att tänka: Wow! Vi behöver dem. De kanske är lite annorlunda och konstiga, men de bidrar.

Vi har facit på hur mycket de bidrar över hela världen.

5 thoughts on “Önskar Sverige vore mer tolerant

  1. Jag skulle önska att denne Khan talar om för svenska folket var han funnit dessa länder med tolerantare folk. De flesta här förstår nog inte vad han menar. Kanske någon rentutav ger honom ett bidrag så han kan flytta till ett sådant land?

  2. Trotsiga småglin och efterblivna,brukar sura när det inte går som det önskar.Denne islamist hade troligen hoppats,att alla absurder skulle lägga sig på knä framför honom med r-ven i vädret !
    Besvikelsen över avslöjandet,vad som verkligen dolde sig bak hans plan blev ju dubbelt penibelt !

  3. Tror inte att han har så särskilt vild fantasi. Han ser rätt trött, tråkig och förutsägbar ut.

    Det finns tydliga tecken som tyder på att han behöver ytterligare studier kring begreppet demokrati. Han kan be ngn utanför innersta partikretsen i mp förklara?

  4. Född i Sverige? Då förstår man ännu mindre.Det börjar bli uttjatat med orden feminism och demokrati nu. Varken MP eller S står för dessa värderingar så nu kan de sluta använda dessa ord. De klingar bara falskt, speciellt när det kryllar av motsatsen i dessa partier.

  5. Visst, de hjärntvättade har som mål att ta över vårt land.
    Vi måste nog göra något för att stoppa den aktiviteten.

KommenteraAvbryt svar