Var är vinsterna ??

I en av våra lokaltidningar kan man idag läsa om behovet av akut tandvård i Västra Götaland. Det har skett en stor ökning av den akuta tandvården pga av den stora flyktingströmmen, eftersom många kommer från områden där det i princip inte funnits någon tandvård.

I fjol kostade bara den akuta tandvården för asylsökande i Västra Götaland 29 miljoner kronor. ”Det är Migrationsverket som betalar”, säger Susanne Lundell, vid regionens enhet för asyl och flyktingfrågor i hälso- och sjukvården.

Lusharpan kan bara konstatera att Susanne Lundell är dåligt informerad. Det är Sveriges skattebetalare som står för notan, inte Migrationsverket.

Samma skattebetalare som nu hamnar längst bak i den kö på 350 patienter som finns bara vid folktand-vården i Skara, samtidigt som människor som inte bidragit med en krona går före. Att detta inte är hållbart i längden, inte minst ekonomiskt, borde var och en kunna begripa, men vid förra valet var det 87 procent av väljarna som inte förstod. Återstå att se hur det går 2018.

Lusharpan undrar var alla vinster är som politikerna babblat om i decennier när det gäller svensk invandringspolitik. Man kanske skulle kunna ta dem och betala för den akuta tandvården.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

28 thoughts on “Var är vinsterna ??

 1. Värst är väl att ingen politiker förutom Sd säger hur dåligt läget är, Löven gick väl o klaga i utlänsk press om hur bra allt va, men ingen Svensk fattade det.

  Det är det som är riktigt skrämmande att politikerna fatta noll.

 2. Som det ser ut kommer svensken ännu en gång att bli vilseförd och grundlurad av sin ”överhet” om krisens orsaker.
  Det ser ut som om manegen krattas för att hela skulden för briserande skuldbubbla ska läggas på hushållen.
  Det är förstås folket som ska piskas när en oansvarig ekonomisk politik krackelerar.

 3. Att Sverige har lekt global Socialbyrå sen Westerberg och folkpartisterna fick fnatt i början av 90-talet och politikerna gjorde detta till sin viktigaste fråga kan alla se resultatet av, speciellt i Malmö m.fl. ställen.
  Att det skulle vara ”lönsamt” att slita sönder samhällets sociala kapital/väv är förstås nonsens.

 4. Sverige kommer få alltfler slumområden om ingenting dramatiskt händer snart. Jmf med USA som är skrämmande på många ställen. Kostnader skenar och inga skyddsnät. När får Sverige en riktig politiker som Trump?

 5. ”Det är Migrationsverket som betalar”, säger Susanne Lundell.

  Fel! Det är Sveriges skattebetalare som betalar…utan att ha blivit tillfrågade.
  Inte jag, i alla fall och inte heller någon annan i bekantskapskretsen.

  Behöver undertecknad skriva att det i så fall blivit ett NEJ! följt av en rad fula ord?

 6. Invällarpacket medför inga vinster för Sverige utan enbart enorma kostnader. Inom en snar framtid kommer 1 miljon minst utan egen försörjning att leva på oss som betalar skatt i landet. Jag blir för varje dag allt mindre benägen att bidraga ekonomiskt till detta vansinne.

 7. Skit i folktandvården och deras Iranska tandläkare.
  Res till Polen och få riktig tandvård, av utbildade tandläkare.

 8. Jag är mest orolig för att bli behandlad av samma tandläkare som har behandlat en invällare som inte är läkarundersökt. Privat eller folktandvård lika illa !

 9. Citat:
  Jag har en källa som jobbar med skatteplanering professionellt och en av de vanligaste anledningarna till att rika svenskar skeppat pengar utomlands är inte bara kortsiktig skattesmitning utan för att säkra sig om/när skiten träffar fläkten.

  Samma mönster sågs på Irland och i Grekland där de allra rikaste långt innan krisen flyttade pengar utomlands.

  Skulle det skita sig kapitalt så att staten inför tillfällig förmögenhetsskatt, tar 20 % av allt personer har på bankkontot över en miljon (som de gjorde på Cypern 2013), kraschar kronan eller liknande kan det vara trevligt att ha några miljoner dollar gömda i Panama.

  • Ooommm det kraschar !!!! Ja var du så säker på att det blir en smäll som heter duga för alla.Oavsett om de besitter egendom,eller andra fasta värden.De enda som knappast kan drabbas hårdare än idag,är c:a 300.000 fattigpensionärer….Såvida de inte tvingas flytta ut under broarna,för att bereda plats för nysvenskarna !

 10. Jag har inte ordförråd nog att döma ut den nysvenska modellen.
  Jag var till tandläkaren idag och den är som så ofta vid en vårdcentral.
  Stället var nerlusat av somalier o andra negrer.
  Knappt en svenne I sikte, förutom de som jobbar där.
  Det känns lite kämpigt , när man tanker på att alla ska ha bidrag och det täckta könet ALDRIG kommer att ha ett jobb.
  Räkna hem den ekvationen , herr Röven o Frigolit!

 11. Alla kan inte vara raketförskare läkare akademiker eller kostym-nissar.

  Det har skett utredningar som snarare talar om att vi kommer ha betydligt färre enkla jobb i och med mekaniseringen av arbetskraften.

  Det värsta är att den rödgröna regeringen döljer de djupgående problemen genom att dels stimulera ekonomin kortsiktigt, dels finansiera detta med lån och minskade långsiktiga investeringar.
  Vad tänker de?

  Vältrar de cyniskt över problemen på en framtida SD-M-regering?
  Eller är de fortfarande så naiva att tro att invandringen plötsligen ska börja löna sig?
  Det är svårt att veta, men det man med stor säkerhet kan säga är att det går käpprakt åt h-te om inte svensken vaknar upp och röstar fram det enda parti som har en klarsynt analys av problemen: Sverigedemokraterna.

 12. Vinsten är bla Kebabkiosker utav bara fan……vem kan leva utan dem ? Fast Stefan Röv o Åsna Blyfärg har privata tandläkare förståss.

  • Alla kan ha en privat tandläkare.
   De är inte bättre men oftast dyrare än folktandvården.
   Jag har bytt från privat till folktandvård.

Kommentera