Asylsökande sparkade anställd kvinna i underlivet

INVANDRARVÅLD. Den 18-årige man som misshandlat en anställd på asylboendet Hemmeslövs herrgård döms av tingsrätten till en månads fängelse, detta trots att han är ostraffad sedan tidigare.


Det var en söndagskväll i november förra året som ett långdraget bråk mellan en kvinnlig anställd och en asylsökande, 18-årig man eskalerade och slutade med att han sparkade henne i underlivet.

Polis kallades till platsen och kvinnan fick föras till sjukhus. Hon fick dock inga allvarliga skador, men hade ont i flera veckor efter misshandeln.

Mannen bodde på asylboendet tillsammans med sin mamma. Dåvarande platschefen Lulu Mårtensson berättade vid tillfället att det varit flera polisingripanden kring mannen:

– Han är en 18-åring med problem. Han bor här med sin mamma som får panikångestattacker och har förlorat sin lillebror i en bomb, sa hon till tidningen då.

Han döms nu mot sitt nekande till en månads fängelse för misshandel och även för försök till misshandel, eftersom han tidigare samma helg som han sparkade den anställda kvinnan också slängt tallrikar mot henne.

Trots att han inte har dömts för något brott tidigare, får han alltså fängelsestraff. Påföljden villkorlig dom i kombination med samhällstjänst kunde enligt tingsrätten inte bli aktuell, eftersom mannen själv motsatt sig att göra samhällstjänst.

Varför han inte ville göra samhällstjänst är oklart, även för hans advokat Bengt Harling. Han menar dock att mannen har förstått vad det innebär att göra samhällstjänst:

– Det förklarades för honom, så det borde han ha gjort, säger han.

Han vill dock se ett mildare straff för sin klient. – Den här domen kommer att överklagas, så mycket kan jag säga. Vi kommer att överklaga domen på punkten försök till misshandel, för det var inget försök till misshandel. Där har tingsrätten gjort en felaktig bedömning och jag hoppas han kan få ett lindrigare straff, säger Bengt Harling.

HD.se

-Pettersson undrar varför advokaten ska överklaga? Vem ska betala? En mådad går fort och sedan kanske rabben har lärt sig något…

11 thoughts on “Asylsökande sparkade anställd kvinna i underlivet

  1. Detta är ett slukål för Sverige.

    Ordet asyl (asylum) betyder ”utan + våld”. Att ge asyl betyder att skydda från våld. Sverige klarar inte det?

    Eller är det våldet som slunkit in där de som ska skyddas finns? Så kan det gå när man inte förstått varför det finns gränser.

    Vi behöver samordna med åtminstone övriga länder i Norden om hur vi ska hantera dessa våldsamma personer som utgör en fara för andra och som inte platsar där skyddsbehövande ska få skydd.

    Ett sätt är att avtala med t ex Putin om särskild förvaring. Plocka dem så snart de visar tendenser som tyder på att de är en fara för andra. Förvara dem avgränsade från övriga samhället och slussa tillbaka dem till sina hemländer. De har inte en plats i ett civiliserat samhälle och definitivt inte i utrymmen som avser att utgöra skydd för andra.

    Asyl = utan våld

    De som lämlade sig genom Europa visade bara syl? Från Sylien? Sylvanien?

  2. I och med detta så borde asylprocessen vara bordlagd och ynglet förpassad till sitt hemland.

  3. ”Mot sitt nekande”, my ass
    Så typiskt muslimer. Även med en smoking gun i handen, HD fotobevis och 1000 åskådare, så nekar de. SPECIELLT inför en kvinnlig åklagare och domare.

    Ryggradslösa IQ befriade amöbor.

    • Tror du verkligen att de kristna MENA-iterna är bättre, TROR DU VERKLIGEN DET???!! De är alla likadana (med vissa undantag), och det har ingenting med religion att göra.

      • Nä, kolla på människor från Eritrea. Dom är kristna men våldtar kvinnor på löpande band.
        Men majoriteten är muslimer som ställer till det.

  4. En månads fängelse för denna grymma misshandel. Vilket skämt!
    Han borde per omgående inhysas på ett ”modernt” fängelse/arbetsläger i afrika eller mellersta östern under minst 10 års tid och där avkastningen av hans arbete oavkortat går till offret!
    Det måste bli slut på detta förbannade daltande med den importerade ohyran!
    Janne

    • Endast de kriminella förtjänar att bli kallade ”ohyra”, resten är bara brickor i ett stort spel.

  5. Den anställda kan väl få ge tillbaka med samma mynt det vill säga en riktig spark på tasken då kanske han lär sig att behärska sig nästa gång , föresten hon kan få ge två sparkar eftersom hon är kvinna .

  6. Jag är synsk. Jag kan se framtiden. Denne pensionsräddare kommer att kosta Sverige 20 miljoner innan det hela är över.

Kommentera