Stäng

Tre svenskar döms till fängelse för våldtäkt på Ålandsfärja

BROTTSLIGHET. Tre män döms till fängelse för att ha gruppvåldtagit en ung kvinna på Ålandsfärjan Cinderella i februari förra året. Två av männen döms till fyra år och en till fyra år och fyra månader.

Det var natten mellan den 27 och 28 februari 2015 som männen lockade ned kvinnan, som enligt vittnen var kraftigt berusad, i en hytt på båten. De var inte bekanta med varandra sedan tidigare. I hytten turades männen om att våldta kvinnan samtidigt som de misshandlade och tog stryptag på henne.

Samtliga män har nekat till brott. En av dem sa i förhör att ”det var en grabbgrej med alkohol inblandat”, utan tvång.
Kvinnans målsägarbiträde Elisabeth Massi Fritz säger till Aftonbladet att hennes klient ännu mår dåligt.
– Det har varit omöjligt för henne att värja sig mot flera gärningsmän som gett sig på henne samtidigt. Stämningen har varit hänsynslös och rå.

-Pettersson säger att det ovanliga med detta fall är att de tre våldtäktsmännen är svenskar och inte ”svenskar”. Alla har eller troligen hade fruar/flickvänner och barn.

UPPDATERAT. Två män som var häktade misstänkta för att ha deltagit i en gruppvåldtäkt på en Ålandsfärja, men som senare friades, får stora skadestånd, rapporterar DN.

Justitiekanslern har beslutat att de två männen, 33 respektive 31 år gamla, ska få drygt 300 000 kronor var, för lidande och utebliven arbetsinkomst.

Våldtäkten inträffade på färjan Cinderella under våren 2016. Tre män dömdes inledningsvis till långa fängelsestraff av Södertörns tingsrätt, men två av dem friades alltså senare i hovrätten.

23 reaktioner på “Tre svenskar döms till fängelse för våldtäkt på Ålandsfärja

  1. Jag tycker det är bra märkligt att till exempel ”Ruth Magnusson” hänger ut D****a och S***a på det här viset. Jag förstår verkligen inte vad du får utav att uttrycka dig så nedlåtande mot två människor som faktiskt inte varit närvarande vid händelsen.
    – Care to explain? Eller är du bara en lowlife bum som leker allan ballan bakom en datorskärm, och outar oskyldiga människor på nätet bara för att du ”känner för det”?
    Hursomhelst, jag tycker inte att det är okej att göra så, och om du har något vett i skallen borde du själv förstå att man inte hänger människor på det där viset!
    Respektera människors integritet, och låt familjen vara! Det är inte dom som har utfört handlingen, därav ska de inte behöva lida (mer än de redan gör) p.g.a. en annan individs felsteg.

    Snälla tänk efter innan du går ut med namn på det där viset.

  2. Oavsett vilket så är det ytters ovanligt att svenska grabbar ägnar sig åt gruppvåldtäkt. Det händer men som sagt inte ofta. Det som bekymrar mig mycket är lagen – lagen som INTE är lika för alla. Det grabbarna gjorde var fruktansvärt – liksom invandrarna när de våldtar. Varför straffas inte de invandrade?? Varför släpps de fria? De skall straffas precis som de svenska männen annars kommer det att uppstå större problem än vi kan hantera. De invandrade männen skall även få utvisning efter avtjänat straff-det har regeringen sagt men vi har inte sett något åt det hållet ännu.

  3. Likhet inför lagen existerar inte längre i vårt land.
    Förra gången detta hände på Ålandsfärjan så blev väl samtliga frikända, utom en som åtalades för stöld av mobiltelefon.

  4. Undrar vad hustru Daniela tycker om sin Jimmy nu, och hans svärmor Stina Carola. För att inte prata om Daniels unga sambo Lisa född 1988 tycker.
    Hoppas de satt en rejäl fot i häcken på sina respektive!

  5. Det var 30 år sedan sist Svenskar var inblandade i liknande gärningar.

    Så det är mycket ovanligt jämfört med importerna.

    1. Det är inte 30 år sedan juni 2014 då svenskarna Leon Jensen, Adam Larsson, David Stjärnberg Ciekanski och Marcus Persson gruppvåldtog en 17-årig flicka på Bråvallafestivalen. Det är knappt två år sedan.

  6. Hade det rört sig om invandrade svenskar så hade de gått fria. Märkligt med rättssystemet i Sverige.

    1. Invandrade svenskar? Förvisso räknas svenskar som jobbar utomlands som svenskar när de återkommer.

      Andra svenskar finns inte. Ingen kan bli svensk, man föds svensk!

  7. Förmodligen wiggers, som uppmärksammat att negrer slipper undan straff eller får löjligt låga straff för samma sak som de (vita) gjorde.

    Hade de våldtagit en negress eller andra invällare, hade de förmodligen fått livstid.

    Nej, nej, nej. Gäller bara invällare, för de är här för att förstöra och parasitera. Våldtäkt på befolkningen i landet inkräktarna gör, är en del av krigföringen. Anser även ”utrikesministern” men inte av de mörkhyade förövare i detta land…

  8. Fyra års fängelse för svenskarna! Om gärningsmännen varit negrer så hade dom garanterat blivit frikända och sedan erhållit ett rejält skadestånd för några dagars frihetsberövning!
    Där har vi skillnaden i dagens mångkulturella helvete!
    Janne

  9. Blev förvånad att det var svenskar och INTE ”svenskar” denna gång, – men detta är hatmedias fel som mörkar fakta om det mångkriminella helvete våra politiker skapat.
    Sverige leder ligan internationellt när det gäller våldtäkter och de flesta begås av MUSLIMER/ARABER och vem vet kanske de även är Miljöpartister…
    En tragedi varje gång detta inträffar för offren, de kan vara någons mamma, syster, flickvän, fru och drabbar inte bara offret utan hela familjen + vänner och egentligen hela samhället.
    Våldtäkter och annan brottslighet är skyhög i Sverige tack vare massinvandringen, och detta gäller hela Sverige, – skulden ska vi lägga på ansvarslösa ledare som aldrig borde getts något inflytande, ex Åsa Romson som kallade 9/11 för en olycka.
    Lyssna på intervjuerna Uppdrag Granskning gjort med Miljöpartiet, där avslöjas de in på bara skinnet som de idioter och pratkvarnar de är.
    Förvånande att det i detta fall var etniska svenskar, detta beteende fanns inte bland vårt folk innan massinvandringen, den saken är fullständigt klar, hela samhällsutvecklingen är djupt negativ.

  10. Mycket bra .

    Även att straffen på de dömda är ordentliga, för en gångs skull. Kanske för att det är svenskar och inte ”svenskar”???

    Fast den våldtagna kvinnan har haft en förträfflig advokat till sin hjälp i detta mål. Vilket nog har hjälpt till för att få en bra dom.

    Elisabeth Massi Fritz är värd all respekt för sitt arbete och det hon står för.

    Elisabeth M-F är specialiserad på att företräda personer som har utsatts för brottmål, exempelvis hedersbrott, familjevåld eller våldtäkt.

    1. Hon är en attention hooker. Inte alls så bra som du försöker få henne att framstå. Hennes agerande i Assange-fallet är riktigt dåligt för att inte säga vedervärdigt.

      1. Hej , Sigvard.

        Nu har vi ju inte sett någon rättegång i detta fall, som du tar upp och nämner.

        Fast så här har Elisabetth Massi Fritz skrivit själv i år om detta.

        ”Julian Assange är sedan 2010 på sannolika skäl är häktad och misstänkt för våldtäkt, en prövning av häktningsskälen som domstolar har gjort.

        Assange borde packa ihop sin väska, kliva ut genom ambassadens dörr och börja samarbeta med polis och åklagare.

        Det borde ligga i hans intresse om det nu är som han själv hävdar – att han är oskyldig”, skriver advokaten och målsägarbiträdet Elisabeth Mazzi Fritz.

        http://www.advokatfritz.com/sexualbrott/assange-packa-ihop-och-mot-rattvisan/

        Vilket jag också håller med om. Har du en annan åsikt , Sigvard?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: