Stäng

Birro drabbas av yrkesförbud för sina åsikter

DEMOKRATI. Författaren och debattören Marcus Birro hoppar av en föreläsning arrangerad av Sverigedemokraterna i Växjö efter hot om att få sparken från fler uppdrag, rapporterar Smålandsposten.

Birros två kvarvarande betalande uppdragsgivare, som han inte vill uppge vilka de är, ska ha hotat med avsked om han deltar i arrangemanget i Växjö på söndag. Föreläsningen ska handla om hur medialandskapet har förändrats.

”Jag önskar att min ekonomiska situation såg ut på ett annat sätt, men det är ju ingen hemlighet att mitt litterära mod kostat mig en och annan anställning”, skriver Birro i ett mejl till Smålandsposten.

Under 2014 fick Birro sparken från flera uppdrag, bland annat av hatmediet Expressen, dels för att framfört islamkritik och efter att det kommit fram att han ätit lunch med med SD-toppen Mattias Karlsson.

-Pettersson tycker att det är ynkligt och ynkligast av alla är hatmedier och följa John journalister i Sverige som diskuterar yttrande- och åsiktsfrihet i Turkiet med flera länder men är tysta om det förtryck av oliktänkande som sker i Sverige…

Tidigare på Petterssons om Marcus Birro

20 reaktioner på “Birro drabbas av yrkesförbud för sina åsikter

 1. Sverige är ingen Demokrati, däremot en Demokratur,
  man kör med falsk agenda, den arbetsgivare som hotar med
  avsked på grund av politiska åsikter skulle tvingats och få
  svara på detta ofog offentligt.

 2. Nu får det vara nog med sandlådelekar. Vad är det för arbetsgivare?? Vi lever i ett s.k. demokratiskt land. Båda regeringspartierna säger sig vara demokratiska – då är det dags för dem att visa detta. Stoppa arbetsgivare från att avskeda oliktänkande. Birro, sköterskor mm flera är rädda för att förlora sitt arbete om de knystar att de sympatiserar med SD.
  Man kan se i Lövens ögon att detta aldrig kommer att hända – hatet lyser i ögonen när han diskuterar med SD. Skrämmande. Det är väl ett desperat försök att klänga sig fast vid makten. Försöka duger men det händer aldrig. Birro och sköterskorna kommer snart att få yppa sina åsikter fritt precis som grundlagen säger- vänta och se…….

  1. Den som besitter sanningen ska hålla käften. ALDRIG MER!!! Öppna ögonen och svara! Vi vill ha tillbaka det Sverige som lämnade oss!! Jag utvandrade 1996. Det Sverige som jag lämnade då kommer aldrig tillbaka.

   1. Han var med all säkerhet inte lagd åt det hållet eftersom han både varit ihop med kvinnor och blev far till ett barn som dog. Helt klart en mycket begåvad musiker med absolut gehör och kunde traktera många olika instrument på professionell nivå. Dessutom var han mycket medveten om de onda avskum som styr världen och äger penningpressen och som spridit och sprider sina groteska lögner via sina medier vilket han uttalat sig om offentligt.
    Att han har mycket stor andel vita gener är helt klart och jag själv tippar på att det var uppemot 75% vit arvsmassa i honom.

 3. Det tråkiga är ju det att så här är verkligheten. Har man en gång valt att prostituera sig, till vänsterpressen så är risken stor att man förlorar sin brödinkomst. Vad som saknas i Sverige idag är en medial och stark ekonomisk motkraft som kan löna duktiga skribenter i dess engagemang för den Svenska nationen. Dessvärre har många lärt sig att det inte skall kosta något att få del av nyhetsflödet.

 4. En stor skam det som drabbat den kompetente Marcus Birro, ynkedom att inte hatmedia tillåter kritik av islam.

 5. Som Veronica Palm (s) säger, jag måste ju betala min hyra. Det måste vi alla göra och hon har tydligen en mycket hög hyra.

  Även Birro måste försörja sig efter att ha sparkats av dem som i andra sammanhang dricker champagne på flotta fester om yttrandefrihet. Birro kan inte ange de två nu aktuella skurkarna. Men det måste väl förhoppningsvis komma fram så att de kan bojkottas av deras kunder.

  1. Liksom nazisternas jakt på oliktänkande under 30-talet liksom häxjakten i Sverige under 1600-talet (men då utifrån religiösa grunder). Sak samma – du är inte fri att tänka och tycka som en fri människa.

 6. Jag spår att snart är det slut med detta. Roddarna kommer att bli fler och fler.

  Sedan kommer de att påstå att de aldrig varit antivita (”antirasist”), antisvensk eller mansfientlig. Allt för att att slippa dingla i lyktstolpar…

 7. Tyder på att Birros uppdragsgivare inte är speciellt ärliga, i rätten att tillåta en fri och öppen demokratisk debatt.

  Marcus är värd bättre uppdragsgivare. Måste ordnas.

  Det måste väl finnas andra ”sponsorer” tillgängliga, för att han ska kunna debattera fritt om medias styrning och roll, i den svenska samhällspolitiken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: