Islam, asylmottagning och vinstdrivande verksamhet som byggts upp med skattemedel avsett för folkbildning

ISLAM. Eva-Marie skrev igår ett inlägg om Islamisten och ordförande i ”Islamakademin” Shaykh Salahuddin Bakarat, som glider runt i det svenska samhället och håvar in pengar. Under det inläggen finns en intressant kommentar från signaturen ”niblic”

”Fundamentalisterna börjar bli nervösa. På Granhedsgården i Södermanland verkar man nu planera för någon form av HQ. Där finns sängplatser för 130 personer och restaurang. Gården ägs av Ibn Rushd och Muslimska Förbundet. VD är skåpade styrelsemedlemmen hos Sossarna, Omar Mustafa. Den ansvarige för verksamheten heter Mustafa Tumturk – nära släkt med en annan musse-kändis; Mehemet Kaplan/MP.

Ägarna är nära relaterade till Muslimska Brödraskapet och man kan ju lätt dra slutsatsen att man tänker sig ha lite religiösa övningar inför framtiden i den avlägset liggande Sörmlandsidyllen.

Tumturk rekommenderar att ‘besökare’ tar tåget till Hälleforsnäs (9 km) varifrån man diskret kan hämtas med bil.

Socialdemokrater/MP lokalt är irriterade över att den gamle Ny-Moderaten Waberi har ett finger med i byken. Han vil gärna ha Granhedsgården som en flyktingförläggning för alla hans mussevänner som väntar på inresa och som ett lämpligt ställe att bjuda in rätt-troende Imamer för bildning och andlig ledning. Det blir säkert en bra affär. Helle Klein och Ulf Bjereld väntar nog otåligt på en inbjudan liksom många andra goda och politiskt korrekta svenska vänner.” Slut kommentar.

-Pettersson blev intresserad och googlade på Granhedsgården, som vi tidigare skrivit om HÄR.

På Ratsit hittar vi Granhedsgården AB, registrerat sommaren 2014 med adress i Solna.

STYRELSE

Ordförande
Styrelseledamot
Styrelseledamot
Styrelseledamot
Styrelseledamot
Styrelseledamot
Styrelseledamot
LÖPANDE FÖRVALTNING
VD Asbai, Temmam, 52 år

Hemsidan för Granhedsgården  och HÄR finns bilder.

Granhedsgården flygfoto

Jag hittade även en intressant artikel från juli 2015 av Johan Westerholm på Ledarsidorna som skrivit nedanstående: Katrineholmskuriren rapporterade tidigare i veckan, den 22 juli 2015, om Granhedsgården AB. Dessvärre finns den inte fritt på nätet. Granhedsgården AB ansökte om att få starta asylboende men nekades av Migrationsverket. Trots avslaget är ändå ägarna hoppfulla om att få i genom sin ansökan då nya förhandlingar pågår.

– Det hela är inte riktigt klart ännu, då det är lite tekniska saker som återstår att lösa. Som att vi skulle ha ett underleverantörsavtal trots att vi inte tänkt använda någon sådan. Om du inte ska använda en underleverantör ska du väl inte behöva något avtal?
Detta säger Granhedsgårdens utvecklingschef, Mustafa Tumturk, när de nekades av Migrationsverket om att få starta ett asylboende på gården. Fortsatta förhandlingar mellan Migrationsverket och Granhedsgården pågår och Mustafa Tumturk hoppas att bli godkända denna gång.

Granhedsgården AB beskrevs i ett tidigare inlägg på Ledarsidorna.se. Efter att Folkbildningsförbundet Ibn Rushd överlåtit ena hälften på stiftelsen ”Islamiska Förbundet i Sverige”, IFIS, så har den andra halvan lagts i ett med IFIS samägt bolag. Insynen i verksamheten är minimal med kombinationen stiftelse och aktiebolag samtidigt som verksamheten finansierats med skattemedel avsett för folkbildning men som gått till kapitaluppbyggnad.

IFIS är inte en okontroversiell aktör i det muslimska civilsamhället. Timbro har tidigare gjort en genomlysning av det muslimska organiserade civilsamhället i en rapport. Av rapporten framgår att IFIS har såväl sympatier som relationer med Muslimska Brödraskapet. Att personunionerna mellan Granhedsgården AB, Ibn Rushd och IFIS är täta kan Omar Mustafa vara en symbol för.

Omar Mustafa är VD i Granhedsgården,
Omar Mustafa är Förbundsrektor för Ibn Rushd
Omar Mustafa är  ordförande för IFIS.
Mustafa återfinns därmed som firmatecknare eller ledande befattningshavare i alla tre organisationerna som genomfört denna fastighetstransaktion och koncernkonstruktion. En koncernkonstruktion finansierad med skattemedel och numera utan reell insyn.

Omar Mustafa blev rikskänd med hans rekordkorta sejour i Socialdemokraternas partistyrelse. IFIS blev annars mest känt under den tidigare ordföranden Abdirizak Waberi som bland annat i Sveriges Televisions dokumentär Slaget om muslimerna  2009 uttalade att han vill leva i en islamisk stat i vilken politiken styrs efter koranen och att ungdomar inte får skaffa sig pojk- eller flickvän samt dans- och popmusik ska undvikas. Såväl IFIS som Ibn Rushd täta relation med Muslimska Brödraskapet är dokumenterad. Talarlistorna på ”Muslimska Familjedagarna” som arrangeras årligen har flera gånger omfattat kända antisemiter och ultraortodoxa imamer som hyllas av såväl Mustafa som Waberi.

Dessa organisationer söker nu, genom det gemensamt ägda bolaget Granhedsgården AB, tilldelning om att kunna få driva ett anläggningsboende för nyanlända flyktingar. Ett boende som drivs av ett bolag utan insyn, som byggts upp med skattemedel vilka egentligen var avsedda för folkbildning. Anläggningsboende är, med dagens migrantströmmar, en lukrativ affärsverksamhet där tillgången med bred marginal understiger behovet. Migrationsverket behöver varje enskild sängplats med mat för dagen och tak över huvudet.

Det är inte utan att det finns ett politiskt sprängstoff i detta. Att blanda religion, asylmottagning och vinstdrivande verksamhet som byggts upp med skattemedel avsett för folkbildning borde räcka till kilometervis med artiklar och obehagliga frågor till ansvariga. Men. Det finns mera. Mycket mera.

Det blir inte mindre pikant av att Mustafa Tumturk, utvecklingschef för Granhedsgården och Migrationsverkets motpart, har precis rätt nätverk in i självaste regeringskansliet. Ett nätverk som medger att ha möjligheten att sätta en mild, diskret men sannolikt ändå kännbar press på Migrationsverket. Allt för att erhålla ett tilldelningsbeslut för att driva en flyktingförläggning. Lite name-dropping över en kopp kaffe kan räcka långt.

Tumturks mycket nära släkting arbetar i Regeringskansliet. Han jobbar åt Stefan Löfven. Stefan Löfven är statsminister och ensam ansvarig för all rekrytering av sin personal. Den nära släktingens namn?

Mehmet Kaplan.

***

-Pettersson tackar Johan Westerholm för detta. Nu är Kaplan borta men vilka personer har han tillsatt och på vilka befattningar?

Men det finns mer, mycket mer.

Som styrelseordförande i Granhedsgården AB sitter också Helena Hummasten, tidigare känd under namnet Helena Benaouda med svärsonen och terroristen Munir Awad i släkten. Frågan om IS kan driva asylförläggningar ställs HÄR. 

…det får räcka för idag men om någon tror eller vet att de lär ut demokrati och jämlikhet på Granhedsgården så vill jag veta det. Det ska också bli intressant att läsa bokslutet för år 2015 när det kommer

12 thoughts on “Islam, asylmottagning och vinstdrivande verksamhet som byggts upp med skattemedel avsett för folkbildning

  1. Granhedsgården kanske kommer att bli filial till Harpsund? Kanske det blir där det nya partiet föds? Ska bli intressant att höra vilket namn det får?

    Behövs nog att våra journalister kavlar upp ärmarna och gör en ärlig genomlysning av de muslimska civilsamhället i Sverige.

  2. Granhedsgården ligger väl dolt i skogarna runt Hälleforsnäs. Närmaste granne några småvillor och en bit längre bort byarna Östra och Västra Granhed. TILL HARPSUND(statsministerns semesterherrgård, ägs av staten) ÄR DET BARA NÅGRA KILOMETER ÖVER SKOGEN!!!!!!!
    Vad som helst kan hända och planeras på Granhedsgården.
    SÄPO borde verkligen hålla anläggningen under uppsikt!

  3. Tack Pettersson och alla andra som har förstått att vi är illa ute, på grund av förnekelse och ”tycka synd om”, det som i grunden beror på att vi inte har självbevarelsedrift, inget krig i landet på över 200 år.

  4. Kanonbra – nu gäller det bara att få fram informationen till övriga Sverige. Detta kan bli hur stort som helst. Hoppas att migrationsverket och regeringen har stake nog att rota i detta. Finansierat med ”våra” skattepengar. Vad döljer sig bakom portarna?? Islamistiskt träningscenter? Ett bra läge för att dölja både det ena och det andra. Öppna ögonen Sverige för vad som planeras där !!

  5. När jag tecknar el-avtal kan jag välja vart pengarna ska gå, vattenkraft, vindkraft eller i vissa fall kärnkraft. Jag vill ha ett liknande system för mina skattepengar. Jag betalar gärna en hög skatt om pengarna går till vård för våra äldre, pensioner till de som arbetat i Sverige, bra bostäder till de som jobbar eller studerar samt förbättringar i vår infrastruktur.
    Jag vil dock inte att en enda skattekrona från mig ska hamna i religiösa händer, speciellt inte hos muslimer som inte har för avsikt att någonsin bidra med något till vårt samhälle. Bra jobbat Petterson, jag tror aldrig att SVT eller Aftonpatrasket kommer att granska den här, eller någon liknande verksamhet.

  6. Det var som ”sjutton”, varför har massmedia inte grävt i detta under åren, nåja det förstår en del av oss numera.
    Mycket intressant att namnet benaouda har bytts till hummasten, därför så tyst om henne.
    Det är helt galet att det får bytas namn så enkelt i Sverige.

  7. Tack Pettersson!

    Det var stort! Och jag ser att det kan bli större – mycket större.

    Kan, vara det som kommer att rädda oss.

    Jag är övertygad om att vi är många som håller tummarna tyst och väntar (beundrande och tyst) på utvecklingen.

  8. Det var som tusan Pettersson, och här ser vi hur än en gång den alternativa median verkligen behövs. Fortsätt gräv i detta, tack.

    Det känns verkligen nu som om hela regeringen Och riksdagen kommer att falla som ett korthus. Islamisterna är infiltrerade överallt (det visste VI) , det behövs STOR belysning.

    Statsministern har inte fog för sin självbelåtna min han visar upp, han kastar sten i glashus. Och när sedan de korrupta ”svenska” och svenska politikerna får gå, vilka är då man och kvinna att leda landet? Det antirasistiska mittenpartiet med förgreningar in i expo låter inte som ett fullvärdigt alternativ.

KommenteraAvbryt svar