Islamiseringen av Sverige är ett faktum. I Sigtuna flyttades påsklovet för att ge plats åt iranskt nyår

ISLAM. När Sigtuna kommun skulle förlägga årets påsklov valde man att lägga det en vecka tidigare än andra kommuner i Stockholmsområdet. Anledningen är ett politiskt beslut där ramadans avslutning, det iranska nyåret och den ortodoxa kyrkans långfredag numera är lovdagar i kommunen.

”För att undvika alltför många brutna veckor valde de att i år att lägga påskveckan under vecka 12 då den veckan också sammanföll med det iranska nyåret”, skriver kommunen på Facebook.

Beslutet om lovdagarna är gammalt – från 2004 – men det har aldrig tidigare resulterat i att påsklovet flyttats. I år har därför reaktionerna på förslaget varit kraftiga – och ilskna inlägg har delats flitigt i sociala medier.

– Vad har ramadan att göra med svenska lovdagar? Jag tycker inte att andra länders religiösa högtider har med mina barn att göra, jag tycker det är helt fel att sådana högtider helt plötsligt ska bestämma över när mina barn ska ha påsklov, säger en mamma.

Men varför ska de anpassas till kristna högtider och till exempel inte muslimska? – För att Sverige är ett kristet land. I Sverige är det kristna högtider som gäller, och det är de som vi har att anpassa oss efter.

-Pettersson säger att steg för steg, droppe för droppe,  går vi mot islamisering. Har ni hört någon annan religion än islam kräva förmåner eller helgdagar och det är så jävla dumt. Muslimerna har Darura, som de talar tyst om, men det innebär att de SKA anpassa sig efter de länder de är i och att det går bra utan att Allah eller Muhammed blir förbannade…

Darura är ett muslimskt begrepp som närmast går att jämföra med det gamla svenska ordspråket ”nöden har ingen lag”

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

  • Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
  • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
  • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
  • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…
  • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

Expressen

19 thoughts on “Islamiseringen av Sverige är ett faktum. I Sigtuna flyttades påsklovet för att ge plats åt iranskt nyår

  1. Jag tror inte på ett islamiskt ”övertagande”, alltså, vi är inte helt dumma i huvet, eller?
    Jag tror att splittring i samhällen kommer explosionsartat att öka, i och med detta även intoleransen och våldet. Från både håll.
    Tyvärr blir vi tvungna och villiga att använda våld för att försvara vår världsbild, religion och kontinent.

    Sedan glöm inte Ryssland som inte mesar med IS!
    Om man ber snällt kommer de att lösa detta. Också. (vilket förespåddes redan för 30 år sedan..)

    Hallå Vladimir

  2. Jag skulle ha låtit mitt barn vara hemma den tid det ordinarie påsklovet skulle ha varit förlagt. Hade hellre tagit ledigt och hållit skola för ungen hemma.

  3. Reblogga detta på indenblog och kommenterade:
    Uppenbart viktigare för Sigtuna kommun att samordna sig med muslimer än att familjer med hemvist i olika kommuner kan fira påsk tillsammans 🙁

KommenteraAvbryt svar