Stäng

SVT satsar ännu mer på propaganda

MEDIA. När man trodde man sett och hört det mesta från SVT under Hanna Stjärne så kommer mer. SVT:s korrespondent i Kairo Stina Blomgren får nu en helt ny tjänst på företaget – som SVT:s migrationskorrespondent.

– Uppdraget är helt nytt och det känns fantastiskt att få vara med och forma det. Som SVT:s migrationskorrespondent hoppas jag kunna bevaka stora politiska beslut och händelser, men också skildra historier som pågår samtidigt med migrationsuppgörelser och krisrapporter. Historier som tillhör dem som flyr och dem som möter flyktingarna på deras väg, säger Stina Blomgren.

Hon säger att migration också är en motor för ekonomisk utveckling. – Jag tänker till exempel på Egypten där jag bor. Här sände egyptier i exil hem motsvarande 172 miljarder kronor till familj och släkt i landet förra året. Det är en livsviktig del av landets ekonomi.

Stina Blomgren bevakar globala migrationsfrågor och är placerad i Kairo, Egypten. I sitt jobb som utrikesreporter på SVT har hon skildrat migrationsfrågor från flera länder, bland andra Libyen, Iran och Bolivia.
Hon har tidigare skrivit en bok och gjort en dokumentärfilm om migration.

-Pettersson tycker det är bra att egyptier i exil skickar hem pengar men vi kan knappast påstå att det gjort Egypten till ett framgångsrikt land.

Nåväl, Hanna Stjärne tillsätter alltså något som kallas Migrationskorrespondent  fast varenda ”journalist” på SVT rapporterar positivt om migration, som SVT normalt kallar flyktingar.

Hanna Stjärne och SVT pratar mycket om mångfald, men det gäller bara utseende, kön, etnicitet och inte åsikter, där råder enfalden. 83 procent av medarbetarna på SVT röstar röd/grönt resten borgerligt, där finns ingen Sverigedemokrat.

SVT_propaganda

20 reaktioner på “SVT satsar ännu mer på propaganda

 1. Sverige och svenskarna är i krig och majoriteten förstår inte det.
  Vi har ett maskerat flerfrontskrig där inga vapen används fysiskt. Fienden utgörs av två huvudaktörer där en part är invaderande oidentifierade unga män från dysfunktionella muslimska stater. Den andra parten är landets propagandamaskin SVT/SR, och tidningar som med hjärntvätt, vilseledande information driver subversiv krigföring mot landets befolkning i syfte att förvandla landet till en muslimsk socialiststat. Vi är utsatta för en lömsk invasion och statskupp som bara kan hindras med faktaupplysning genom oberoende källor.

 2. Kiruna ringde mig häromdagen och frågade om jag köpt mig nån TV. Nej, förresten personen ringde inte från Kiruna utan söderifrån, har de telefonförsäljare nu också?
  Många frågar mig varför jag inte vill ha en ny stor TV. Till vad frågar jag? Titta på Gina Dirawi som inte kan säga god jul eller se henne igen på Melodifestivalen. Några nya fräscha underhållsprogram görs inte längre. Film gillar jag men vill inte se Pretty woman igen eller alla James Bond-filmerna. Nya filmer kan jag se på annat sätt liksom nyheterna.
  Innan gamla TV:n brann kostade licensen över 2000 kr per år för ett par kanaler. För ren propaganda och hjärntvätt, aldrig!

 3. Sluta betala TV licensen. Så länge de har medel för kommer de att hitta på korkade saker. Man ska ha det i åtanke att dessa vildar har inte konkurrerat om sina jobb utan de har fått dem utifrån vem de känner, vems kusin som jobbar på SVT eller utifrån vem de legat med för hade de haft hjärna och kompetens hade de kommit på mer finurliga saker, som kräver hjärna men är man inavlad som de flesta på SVT är så lär det bli fler knäppa saker.

 4. Vafalls! En blond kvinna! Det går väl inte för sig? Var det slut på mörkt mörkbruna krulliga hen på svt?! Upprörande!!

 5. Slöseri med svenskars inbetalda tv-licensavgifter.
  Tag hem denna direkt samt avskeda. Galenskapen fortsätter…

 6. Jag är så lycklig att jag får alla danska program även det från Bornholm, det är en ”ocean”i skillnad mellan danska och svenska program.
  Tittar bara på svenska program då någon enstaka länkar till galenskaperna.

 7. Det går alltså, att få in mer av flykting och migrationspolitik i SVT:s och SR:s programtablå.

  Det trodde jag var en ”omöjlig” uppgift.

  Då får de väl förmodligen dra ner på väderleksrapporterna, för att skapa mer tidsutrymme i vår statliga TV och radio.

 8. Propagandan bara flödar Nyheterna består numera till stor del av Ensamkommande, EU migranter, ”flyktingar, Integration m m man kan spy. Pascalidou får göra PR för tiggeriet Opinion Live ett nytt propaganda organ så man kan spy mera kommer. Ni som inte sagt upp licensen Gör det NUUUU!!

 9. Några nya program för svenskar lär det inte bli under nuvarande regim. 70% är enligt uppgift trött på massinvandringen vad gör vänsterterroristerna på SVT då, inrättar en massinvadringsreporter. Deras hat mot svenska folket är förföljelse och folkmord.

 10. Ännu en s.k reporter utan verklighetsanknytning! Givetvis måste egyptier åka utomlands och jobba, islamisterna har ju sett till att döda turismen, utbildningsväsendet och allt annat som Egypten levde på under Nasser, Sadat osv. Det enda man verkar tillverka i Egypten nuförtiden är ungar och terrorister. Arma land…

  1. Ja och hat/hets och lögnblaskan Aftonslaske,gör så gott de kan,för att föra sina allt färre läsare bak ljus.I efermiddags ljöd en rubrik:
   ” Minister Ynkeman den förste som upptäckte det terrorhot,som råder i landet” !
   Tala om röd propaganda,och ren skär lögn….

Kommentera

%d bloggare gillar detta: