Stäng

SD Malmö – PM angående IS-rekrytering i Malmö

Med anledning av de senaste tidens uppgifter om IS-rekrytering i Malmö, har vi agerat i form av ett initiativärende till den styrande majoriteten i Malmö. Se nedan pressmeddelande.

Med hänvisning till paragraf 13 i kommunallagen har Sverigedemokraterna valt att inkomma med ett ärende till kommunstyrelsens sammanträde den 4:e maj 2016. Ärendet berör de senaste veckornas avslöjanden om IS utbredning i Malmö, både gällande sympatier, rekrytering och faktiska gärningsmän.

Ärende till dagordningen på kommunstyrelsens sammanträde den 4:e maj 2016.

Under de senaste dagarna har Sverigedemokraterna och övriga Malmöbor via media kunnat ta del av ett antal avslöjanden där rekryterare till den islamistiska terrororganisationen IS helt öppet på allmänna platser, som kaféer, restauranger och andra samlingsplatser rekryterar Malmöbor med syftet att dessa personer ska begå terrorbrott i Europa och Syrien.

Det allvarligaste exemplet är den 23-åriga svenske medborgaren från Malmös Rosengård som sitter häktad misstänkt för inblandning i dåden på Bryssels flygplats och i Bryssels tunnelbana.

En person som radikaliserats samtidigt som han arbetat inom Malmö stads verksamheter. Malmöbor med bakgrund från Mellanöstern vittnar i fler artiklar om källarmoskèr som främjar radikalisering. Fältarbetare och lärare i Malmö berättar om tioåringar som konsumerar halshuggningsvideor.

Unga pojkar tvingas välja: Är du för eller emot IS? Flera personer med bakgrund från Mellanöstern, medlemmar i olika föreningar och organisationer i Malmö påtalar att problemen med extrema individer har funnits under flera år och den känsla som uppenbarar sig är att situationen snabbt förvärras.

Detta trots alla försäkringar från Malmö styrande minoritet (S o Mp) om att de har kontroll över situationen. Vi Sverigedemokrater har via motioner och debatter i Malmö kommunfullmäktige varnat för den situation som nu är helt uppenbar. Enligt flera olika källor till tidningen Sydsvenskan som även bekräftas av ansvariga tjänstemän försöker terrororganisationen IS rekrytera jihadister på Arbetsförmedlingens kontor i Malmö.

Malmös styrande minoritet har uppenbarligen helt tappat greppet och slutsatsen av detta blir att ansvariga politiker och tjänstemän verkar mörka och förneka att den här typen av rekryteringar pågar. Om det nu är så att man kände till problematiken, varför saknas kartläggningar, rapporter och åtgärder som ger resultat?

Nu är det dags att på riktigt och med kraft agera mot Jihadister och Islamism i Malmö. Mot bakgrund av ovanstående samt att läget idag måste ses som akut, föreslår Sverigedemokraterna att kommunstyrelsen beslutar följande:

 • Att kommunstyrelsen inrättar och tillsätter en kommission som med bland annat Rosengårdsrapporten som grund, gör en ny utredning kring omfattningen av islamism och våldsbejakande extremism i Malmö.
 • Att kommunstyrelsen inleder en utredning vars syfte blir att se över möjligheten till att stänga alla källarmoskéer i Malmö, samt förhindra att fler uppförs.
 • Att kommunstyrelsen, fritidsnämnden och kulturnämnden inleder en utredning kring de bidrag som idag utbetalas till trossamfund och andra föreningar med religiös inriktning och värdegrund. Med syftet att säkerställa att bidrag inte utbetalas till extrema organisationer.
 • Att kommunstyrelsen tillsammans med Malmö stads trygghetsavdelning och Polisen gör en utredning som kartlägger IS och andra terrororganisationers rekryteringar i Malmö och dess omfattning inom Malmö stads verksamheter.

Magnus Olsson, SDKommunalråd och ledamot i Malmö stads kommunstyrelse

10 reaktioner på “SD Malmö – PM angående IS-rekrytering i Malmö

 1. I dag publicerar Kronen en brittisk expert,vad gäller den s.k. integrationen av muslimer i Europa.Skall redogöra några av de resultat han han lämnar ut.Från början omöjligt,att söka civilisera dessa nomader.
  1/ 23 % av alla muslimer förespråkar införande av Sharia.
  2/ 52 % anser homosexuella för olagliga.
  3/ 31 % anser att männen har större rättigheter än kvinnor.
  4/ 39 % anser att kvinnan alltid skall lyda mannen.
  Var så god och skölj,detta är vad som väntar i Absurdistan om det inte redan existerar:
  http://www.krone.at/Welt/Muslime_werden_sich_nicht_anpassen!-Experte_warnt_-Story-505656

 2. Fy tusan vilket bålgetingbo Malmö tycks ha blivit på några decennier. Jag tycker synd om alla goa skåningar jag kommer ihåg sen jag bodde där.

  När de grep 23-åringen i Belgien blev det en massa prat om att det även i Malmö fanns radikaliserade muslimer.Till och Mona Sahlin slängde iväg en känga. Men nej, sa både imamen och Katrin Stjernfeldt Jammeh. Malmö hade jobbat hårt för att motverka jihadism så det fanns bara snälla och rara muslimer i stan.

 3. Bra jobbat av SD Malmö!! Tack Petterssons för att ni publicerar det som andra inte publicerar. Läst något om att personer blir inspelade och det känns inte alls bra. Är det inte sånt hatmedia sysslar med?

 4. För det första är SD-Malmö för sent ute, känns för mig som insatt i kommunalrådsavdelningen som en illa smak i munnen att man NU från lokalpolitiker i elfte timman agerar då man tidigare uteslutit medlemmar som agerat mot islamismen……

  För det andra är hyckleri och dubbelmoral numera kännetecken från SD-Malmös toppar.

  För det tredje är det INTE kommunalråd Magnus Olsson som skrivit då han inte kan skriva längre texter.

  För det fjärde är jag förvånad över att kommunlaråd Magnus Olsson är kvar som kommunalråd då han inför distriktsårsmötet hotade kandidat till styrelsen men nekade till det. Under mötet spelade Ted Ekeroth upp hotet i mikrofonen och M Olsson fick under mötet gå ifrån uppdraget som valberedningens ordförande……..varför är Magnus kvar i politiken?

  För det fjärde var det ett Bigg No No att innan medlemskap i partiet vara på counterjihad-manifestation i Stockholm för Petterssons räkning.

  Att vara mot Jihad är fel enligt SD-Malmös sätt att se det på. Skamligt.

  Till sist, till dig som mejlade in tipset om SD-Malmös pressmeddelande, var försiktig, berätta inte att du läser Petterssons, samt att du skickar material till oss, du kan bli utesluten ur partiet.

  1. Ja bara håll efter dem Eva-Marie, hycklare har vi så
   det räcker och blir över i dom andra partierna!

   1. Jag har mycket att berätta……..det kommer ut i någon form vad det lider.

  2. Tydligen läser många av SD-Malmö`s medlemmar,och då i första hand de som stöder skitstöveln Magnus Olsson…7 stycken hittills !

 5. Man kanske skulle bli fabrikör av giljotiner och ta upp kampen med IS? Man för smörja dem ordentligt med så mycket uppdrag som väntar. Finns uppskattningsvis 2-3000 beslutsfattare som borde ha huvudet på ett fat.

 6. Det finns snart lika många moskéer som pizzerior i Malmö. I varje del av Östra Malmö finns det moskéer.
  För att bli imam räcker det att man har skägg och det finns det många av i Malmö. Fler o fler.
  Även i industriområde finns det moskéer. Inte konstigt Saudiarabien vill sponsra fler.
  Sponsrat 50 000 moskéer runt om i världen. En i Alaska.
  Få bort denna ideologi snarast möjligt innan vi ser halshuggningar av barn
  på våra gårdar.
  Fruktansvärt och Svenska Kyrkan tar in denna i sin organisation.
  Bort med Kaplan och Regeringen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: