Svenska medier är de mest vänstervridna


MEDIA. Svenska medier är de mest vänstervridna – Storbritannien och Finland ligger mest åt höger. Det uppger de svarande i en Yougov-mätning om synen på pressen i sju europeiska länder.
På samtliga områdena ekonomi, bostad, hälsa kriminalitet och invandring ansåg de svarande att pressen var ”vänstervriden”. Det land i undersökningen som ansågs ha minst vridning åt något håll var Danmark.

I genomsnitt 32 procent upplevde att medierna i stort sett rapporterar korrekt i de sju länderna – som även innefattar Norge, Frankrike och Tyskland.

– Pettersson konstaterar att Yougov inte överdriver. 82 procent röstar röd/grönt på Sveriges Radio och 83 procent av medarbetarna röstar röd/grönt på SVT, det är enfald…


14 responses to “Svenska medier är de mest vänstervridna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: