Stäng

Invandring stärker pensionssystemet men ger lägre pensioner

INVANDRING. Asylinvandringen kommer att stärka pensionssystemet, när fler människor arbetar. Men samtidigt som systemet blir mer robust blir den enskildes pension något lägre. Det beror på att de som invandrat till Sverige väntas ha lägre inkomster än andra, vilket påverkar genomsnittsinkomsten, visar en rapport från Pensionsmyndigheten. 130 kronor i månaden handlar det om 2040, enligt myndighetens uppskattning.

-Pettersson undrar hur en del tänker? Pensionerna blir lägre men myndigheterna tycker att det blir bättre för att det kommer in mer pengar i systemet. Sedan har vi inte sett hur många av de nya som arbetar och betalar skatt ännu.

Sedan finns det inte en chans i helvvetet att det stoppar med 130 kronor i månaden i lägre pension, det rör sig om mycket högre belopp.

Nåväl, pensionsmyndigheter tycker på ett enkelt sätt att det är bättre att tre personer delar på 1200 kronor än att två delar på 1000 kronor.

Läs rapporten från Pensionsmyndigheten

14 reaktioner på “Invandring stärker pensionssystemet men ger lägre pensioner

 1. Analyschef Ole Settergren är en drömmare och rent ut sagt en hycklare.

  Läs denna viktiga rad som hela analysen hänger och livnär sig på,

  ”utifrån antagandet att historiska inkomstmönster upprepas”.

  Vem tror och vet att det ”historiska inkomstmönstret upprepas” fram till 2100?

  Här saxas lite av det han säger om sin analys…..

  ”Scenariot som använts i rapporten är att av de drygt 160 000 som sökte asyl i Sverige under 2015 så får 100 000 stanna i Sverige. Utifrån detta beräknas vilka effekter detta får på pensionssystemet, utifrån antagandet att historiska inkomstmönster upprepas. Beräkningen sträcker sig fram tills alla i gruppen antas ha avlidit år 2100”.

  Ole Settergren, chef för Pensionsmyndighetens analysavdelning förklarar att det finns tre huvudsakliga slutsatser i rapporten:

  ”– För det första vet vi att när fler kommer i arbete så växer lönesumman”.

  ”Det leder i sin tur att pensionssystemet blir finansiellt starkare, vilket minskar risken att vi behöver använda den så kallade balanseringen eller bromsen i systemet. Det är också en effekt vi kommer att se redan på kort sik, säger Ole Settergren”.

  Tänk vad svävande det dessutom är att säga, ”när fler kommer i arbete så växer lönesumman”, visst jag håller med.

  Fast man måste då sätta ihop och relatera det med och till den totala arbetsföra delen av befolkningen, samt hela befolkning.

  1. Den där Ole Settergren lyckades uppfinna ett nytt ord med ny innebörd till inkomst terminologin!

   ”Inkomstmönster” hur förbannat svagbegåvad får man lov att vara som analyschef! Ole visar total brist för förståelsen för individs livsinkomst!

   Ole förstår inte att några ”historiska Inkomstmönster” inte går att analysera annat än just precis som ” historiska”, framförallt därför att ingen nu levande individ kan förutspå varken sin egen eller någon annans livsinkomst!

   Med nuvarande arbetsmarknad där ingen sitter säker och där den svenska modellen kommer att försvinna ut i periferin kommer troligen livsinkomsten aldrig att ens kalkylera och beräkna i förväg!

   Det enda alla individer kan vara helt säkra på är att intjänade pensionsrätter aldrig kan förloras men tyvärr kan ingen säga hur stort det faktiska värdet på pensionsrätterna kommer att vara i framtiden!

   Sverige har de lägsta pensionerna i hela Europa med hänsyn tagen till kostnadsläget i landet!

   Fy fan för Sveriges svagbegåvade, naiva och enfaldiga politiker och statstjänstemän!

 2. Notan för massinvandringen bara under 2016 blir 50miljarder enligt Socialdemokraterna, en ofattbar summa…..-och betänk att det i genomsnitt tar 8 år för en asylinvandrare att komma i jobb….-c:a 30% gör det efter den tiden, 70% kommer aldrig i arbete utan bidrags-försörjs hela livet av Försäkringskassan….Detta kommer att krossa Sveriges s.k. välfärdssystem och en tidsfråga innan pensions-systemet kollapsar.
  Adekvat info på Tinos blogg: http://www.tino.us/

 3. De ska ha ett eget pensionssystem som de får leva med eller gå under med. De ska ha absolut ingenting att hämta från det system som alla vi andra har pyntat in i under många år.
  De kan efter 30 års hederligt skatteinbringande arbete få förflyttas till vårt gemensamma system. Å andra sidan så är socbidrag högre än dagens pensioner så de måste blockeras även från dem…
  Borde vara rimligt att för varje miljard de lägger på invällare på alla vis så måste lika mycket läggas på äldrevården, pensioner och sjukvården. Funkar inte den budgeten så får de minska migrationskostnaderna så att budgeten balanserar.

 4. Det sägs att pension beräknas på livsinkomsten, inget påstående är mer felaktigt! Beroende på ett rejält feltänk i pensionssystemet!

  Under livstiden intjänas pensionen, det finns ett intjänande tak (brytpunkt) i pensionssystemet som gör att om inkomsten blir högre än intjänande taket (brytpunkten) ger den högre inkomsten inga pensionsrätter!

  Problemet här blir att för personer med mycket flexibel lön, ibland lön som under vissa år ligger under intjänande taket och vissa år över intjänande taket. Det här gör att individen förlorar pensionsrätter för de år där inkomsten är högre än brytpunkten i pensionssystemet, eftersom inget utjämningssystem finns mellan år med inkomst under brytpunkten och år med inkomst över brytpunkten!

  Det finns inget utjämningssystem i pensionssystemet som reglerar år med låg inkomst och år med mycket hög inkomst! Utan enskild individen drabbas av ett godtyckligt pensionssystem som några pappskallar så kallade politiker och statstjänstemän funderat ut, antagligen under en kafferast för det ligger inte mycket tankeverksamhet bakom pensionsformeln och påverkande faktorer!

  Vore det livsinkomsten som avgör kommande pension måste det självklart garanteras att livsinkomsten upp till brytpunkten för alla inkomstår ligger till grund för intjänande pensionsrätter! Alltså år med inkomst under brytpunkten kompenseras upp med hjälp av de år där inkomsten legat över brytpunkten! Allt annat är ren stöld från skatte och pensionskollektivet!

  I ett pensionssystem där livsinkomsten ligger till grund för kommande utbetald pension, måste det självklart finnas en avstämningspunkt, den ska självklart ligga i anslutning till varje enskild individs sista arbetsår!

  Det finns ingen nu levande människa som kan förutspå sin livsinkomst!

  Det är först när individen är inne i arbetslivets sista månad som det går att beräkna livsinkomsten!

  Märkligt att fackföreningar LO, TCO och övriga arbetstagarorganisationer inte tagit tillvara sina medlemmars intressen i den här viktiga pensions frågan!

  Det är väl som vanligt med arbetstagarorganisationerna de sitter i knäet på Socialdemokraterna, miljöpartiet och tok Vänstern!

  Det finns en hel del individer i Sverige som inte får sin kommande pension beräknad på ”hela livsinkomsten upp till brytpunkten”

  Det här är lika illa som den massinvandring som sker just nu med invällande asylturister över de svenska nationsgränserna!

  Löfven avgå och utlys nyval omgående!

 5. Pettersson, sista ordet i första raden ställer till det. Ordet ”när” fler människor arbetar. Jag är inte så säker att alla nysvenskar någonsin kommer att arbeta och betala in till systemet.
  Idag har den höga ungdomsarbetslösheten varit uppe på nyheterna. Man talade om de som inte klarat grundskolan och kunnat fullfölja med gymnasium och högskola. Naturligtvis så hade man ett exempel på en ung kille som nu fått arbete som montör efter sju års arbetslöshet. Han hette Tobias och var en tvättäkta skåning. Så det är tydligen sant att alla de som kommit till vårt land t ex i fjol över 35000 ensamkommande barn och unga i huvudsak från Afghanistan, lyckas bättre i skolan än de svenska barnen.

 6. Jag förmodar man kommer kalla pensionssystemet för oändligt mycket mer robust den dag man sänker utbetalningarna till 0 kronor. Varför låta en pensionsbroms slå till lite då och då om man kan lägga in parkeringsbromsen och låta hela systemet stanna? Då har vi äntligen nått målet! Världens robustaste pensionssystem. Inga som helst variation från år till år utan alla vet exakt hur stor pensionen blir. Dessutom får vi äntligen ett jämlikt system enligt devisen ”allas lika värde” som då blir noll och intet – ingen får mer än någon annan och ingen heller mindre. Äntligen!!!

 7. Jag kommer aldrig få gå i pension… Är civil ingenjör och har jobbat sen jag var 23. Kommer enl prognosen att få 16300 kr före skatt vid 65. Äfs som invandrade pensionärer får på stubben är ju över 14000 skattefritt!?! Logiken i det??

  1. Det finns varken logik eller suntförnuft bakom beslut tagna i riksdag eller regering! Där sitter genomsnittet av landets svagbegåvade individer och styr och ställer med med beslut som drabbar hårt arbetande etniska svenskar både direkt och indirekt med full kraft!

   Det räcker inte med att vi etniska svenskar ska försörja oss själva och våra telningar! Vi ska också försörja all världens avskum! Avskummet är inte ens välkomna tillbaka till sina hemländer, där portas avskummet och får inte komma in, på grund av att det just handlar om avskum och individer med asociala beteenden! Enda sättet för avskummet att komma in i sitt hemland är att Värdlandet har ett avtal med individens hemland om att hemlandet ska ta tillbaka avskummet och eftersom att inget här i världen är gratis så krävs att värdlandet antingen betalar någon form av penningmuta eller på annat sätt ger avskummets hemland någon annan kompensation i form av stöd för det ena eller det andra!

   Vår välfärd spenderas på otacksamma asylturister som förbrukar den svenska välfärden i en allt mer rasande takt!

   Stäng gränserna nu och gör dem hermetiskt tillslutna så att det blir omöjligt att asylturista i länder med högre välstånd och utbyggd välfärd!

 8. Politiker och ”ämbetsmän” ska ha en löne- och pensionsutveckling i enlighet med det utfall för vanliga människor de ansvarar för. Blir intressant när ministrar och generaldirektörer betalar in istället för att få betalt.

 9. Ja, får man inte månadsvis in skattepengar till pensionssystemet så blir det ju kris.
  Det finns sannerligen inga pengar sparade någostans. Vilket många fortfarande tror.
  Krisen i pensionssystemet har varit uppenbar i åratal och inte fan blir det bättre av att alla dessa nivetvadjagmenarmenjagavskyrordet. Pengarna tar slut.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: