De är tiggare


Såg ni Alexandra Pascalidous program om tiggare i SVT? OK, det gjorde inte jag heller och jag tänker inte se en minut av programserien.

Ledarsidan i Borås tidning ställer en relevant fråga med anledning av programmet.

Vad är mest humant? Är det att låta tiggarna bo i skjul och försörja sig genom tiggeri i mer än de tre månader som regeln tillåter, eller är det att se till att EU:s tremånadersregel efterföljs, samt öka trycket på tiggarnas hemländer, Rumänien och Bulgarien?

I ledartexten efterfrågas ansvaret hos de volontärer och organisationer som hjälper tiggarna och medvetet ser till att de bryter mot EU:s lagstiftning. Ledarskribenten skriver mycket riktigt att det är känsligt att ställa dessa frågor, men det måste tydligen vara mer av intresse att sitta med en mugg utanför en svensk mataffär och tigga pengar av andra i vecka efter vecka, än att vara tillsammans med sina barn i landet man är medborgare i, eller möjligen att studera eller arbeta i landet där man egentligen bor.

Ledarskribenten har upplevt samma sak som majoriteten av oss. Vi har sett dessa tiggare sitta utanför butikerna i långt mer än tre månader och inge ställer frågan. Varför respekterar du inte den av EU instiftade tremånadersregeln? Frågan ställs inte heller i Pascalidous program. Kanske inte konstigt när hon för en personlig agenda och de svenska makthavarna verkar tulla på varenda regel som rör migranter.

Texten avslutas med följande ord:

”Ett regelverk som ingen bryr sig om. Som är till för respekten för systemet med den fria rörligheten. Som just nu står på spel. Värt att betänka när ni i kväll tittar på ”Vi som tigger” i Borås.”

Nu tittade jag inte på eländet och tänker inte göra det i fortsättningen heller, men Boråspolisens representant, Lena Matthijs, säger något som politikerna borde ta till sig.

”Hur ska de kunna bevisa vistelsetiden, då inga stämplar i passen krävs?”

Så sant som det är sagt. Schengen-avtalet gynnar nog mest de som bryter mot lagar än de som försöker följa dem.

BT


31 responses to “De är tiggare

 • Montana

  Men i stort sett. vi är en vandrande plånbok.

  Gilla

 • Barry M

  På Island är det ordning och reda och klara regler, vare sig man är invandrare, turist eller infödd islänning.
  Vi har demokrati i Sverige men ingen har någon koll alls på hur det myglas.
  Svenska folket skiter ner sig om ett café i Hässleholm säljer negerbollar, det är ungefär det värsta förtrycket vi kan tänka oss.

  Gilla

 • Lena

  Tänkvärt är att barn och barnbarn inte kommer att kunna relatera till ett fungerande samhälle, då de inte känner till något annat än det som de nu växer upp i, en nedåtgående spiral som gynnar korrupta politiker och deras skyddslingar( ”mafiosos”, ett ord som innefattar…förfallet)

  Gilla

 • ossie

  Får sura uppstötningar bara av att se denna vidriga zigenerska.

  Gilla

 • jgarn

  En zigenerska gör snyft TV om zigenare, så lågt har SVT sjunkit.

  Gillad av 1 person

 • Involuntarium

  Den 7/4 besöker IKEA inhandlar lite av livetsnödtorft, under en som den gamle Wallenbergaren kallar sillvecka, förresten alla veckor är ju sillveckor för oss hårt arbetande skattebetalande etniska svenskar som tvingas betala både för asylturism och EU migranterna! De plundrar våra välfärdssystem både primärt och sekundärt!

  Utanför IKEA sitter tiggarna på rad och vissa tvingar i princip på Ikeas kunder lasthjälp! De är mycket påstridiga, verkade som om jag skulle bli tvungen att ta till handgripligheter för att få ”I LOVE SVERIGE” att förstå att jag avstod ”påtvingad” lasthjälp! Vet inte hur många gånger jag högljut uttalade NO, NO, NO Go away, i dont need any help from you!

  Vi var minst tre bilar med släp som lastade livetsnödtorft från IKEA, i den senare delen av pågående sillvecka, tiggarna inklusive ”I LOVE SVERIGE” försökte påtvinga oss alla lasthjälp! Som etnisk svensk blir jag fruktansvärt irriterad över tiggarnas påflugenhet och den totala bristen på att läsa situationen och respektera ett klart och tydligt uttalat ”NEJ”!

  Herrarna i de tre ekipagen avböjde all påtvingad lasthjälp från tiggarna! Något fruktansvärt irriterande var ”I LOVE SVERIGES” ovilja att avlägsna sig från min lastplats! ”I LOVE SVERIGE” försökte hela tiden, trots uppmaningen att ge fan i livetsnödtorft från IKEA, ge lasthjälp!

  Tillsist var ”I LOVE SVERIGE” tvungen att inse att slaget var förlorat, när jag i ilskan över att inte bli lämnad ifred ovarsamt hivade in livetsnödtorft från IKEA, i IKEAS av mig bokade ”FREE TRAILER” för 39 bagis i försäkringsavgift som senare vid betalning visade sig bara vara en kostnad som belastade VISA kortet med 25 bagis!

  Tror inte att ”I LOVE SVERIGE” och övriga tiggare som påtvingar lasthjälp eller annan hjälp utanför IKEA, andra svenska affärer och inrättningar eller utför någon form av arbete betalar in moms, egenavgifter och inkomstskatt! Nej de tigger och arbetar svart helt öppet och med politiker och tjänstemäns goda minne! Här finns inga krav på personalliggare eller andra egenkontroll metoder! Nej då, det är bara att svartarbeta och stoppa allt i egen ficka!

  Garanterar att flinande politiker och statstjänstemän i sin enfald, naivitet och stupiditet gärna tar emot de flinande tiggarnas och svartarbetarnas tjänster i anspråk och betalar rundligt med ersättning för utförda tjänster!

  De här flinande politikerna och statstjänstemännen förstår att genom sitt nyttjande av svarta tjänster understöder byggandet av paralellsamhällen i Europa och Sverige!

  Avslutar med ett sju helvetes rungande fy fan för svensk flathet, det är det vi normalt funtade individer kallar för ”politiskt korrekt”

  Gilla

 • nosferatu

  Det ryktas om att Pascalidou följt tiggarna i ett år. Då har hon med egna ögon sett hur de tillåtits bryta mot EU:s regler. Ställde hon frågor om det?

  Gilla

  • Sven-Erik

   Glom inte att AP har betalt av SvT för sina ”umbärande” av den agendasättande chefen för Sveriges största mediaföretag. Få är det förunnat att få möjlig att utföra undersökande journalistik jmf Panamaskandalen.

   Gilla

 • Grune

  Eftersom jag är i större behov av pengar än vad 100% av dessa avskräden är så skulle det vara roligt att se hur många minuter det det tog innan jag blev haffad av vår underbara polis om jag satte mig med en mugg och ett hej,hej utanför någon affär.

  Gilla

 • Trynbald

  Att sverigehataren och kommunisten Alexandra Pascalidous har en egen plattform både på SR och SVT är sinifkativt för sjukdomsbilden. Osmaklighetetna inom public service eskalerar och hjärntvättningen av dom oförstående fortsätter i oförminskad styrka.

  Gilla

 • eugenecork

  vaddå skaffa jobb?..de anser själva att Tiggeri är ett yrke
  precis som vilket annat jobb som helst…vid närmare eftertanke
  så kan de ha rätt, organiserat tiggeri ägnar och ingår i många
  ”yrken”…egentligen, försök komma på något yrke, som innerst
  inne inte går ut på att ”sko sig” på andra…bara de att Zigenare
  inte ”huttlar” med sin näring…men nu är det bara så att de är
  lägst ner i rang, enligt vår (inte deras) syn på företeelsen !.,)

  Gilla

  • Grune

   Om tiggeri skulle jämställas med jobb så måste det också beskattas som arbete. Med andra ord så har dessa tiggare undanhållit Svenska staten massor med skattepengar och skall straffas för det precis som alla andra skattesmitare.

   Gilla

   • eugenecork

    jomenvisst Grune, så ere…de stora stålar Store-
    bror får in i skatteintäkt, kommer från de själar som
    knegar i den ORGANISERADE SEKTORN (troligen
    runt 80%)…de som kan, försöker efter bästa förmåga
    undvika göda andra med stålar de själva gnetat ihop

    Tacka fan för att parias, typ politiker å andra lättingar
    som nu lever på den ”initiativfattiges oförmåga” att
    mygla undan egna pengar…de som kan gör det, de
    stora myglarna e de redan besuttna, de kan konsten

    Själv anser jag att pengar som varit i omlopp, redan
    är beskattade 1 (en) gång…beskattas de ännu en
    gång så är dessa DUBBELBESKATTADE…ngt som
    jag anser är helt galet, eller hur?.,))

    Gilla

 • FINSPÅNG

  Förstår inte poängen med att göra TV program om tiggare ,det är ju liksom noll underhållningsvärde och speciellt bildande var programmet säkert inte heller,,näe jag kollade inte och det på grund av att jag ser tiggare varenda dag och då vill man helt enkelt inte se dom på TV skärmen när man kommer hem,,

  Gilla

 • realist

  inget nytt under SVERIGES sol gå och lägg dig ……………..

  Gilla

 • Morningstar (@Rayne_Stormcrow)

  Det mest humana är om Alexandra Pascalidou själv tar hand om sin stamfränder. I sin egen bostad, för sina egna pengar. Hon får gärna filma projektet också så blir det förmodligen en ganska underhållande reality-såpa.

  Gilla

 • Guest

  Citat:
  Jag vet inte vad all ond och förljugen PK-smörja kommer ifrån i vårt kära land, men media har väldigt stor skuld i detta naturligtvis. Vad förväntar de sig när avskum som den abnormt fete Kakan Hermansson, den gubbsjuke Schyffert, de inavlade bröderna Schultman och den androgena operasångerskan Ernman får fritt spelrum att sprida svenskfientlighet öppet under bästa sändningstid.

  Sen att folk fortfarande sympatiserar med 7-klövern, efter 20 år av historiskt misslyckande, är ett under, men säger en del.
  Tror inget land i världen, vars samhällsklimat, lyckats förfalla så mycket på så kort tid utan krig. Det måste helt unikt.

  Sverige är världshistoriens mesigasge, naivaste och mest lättlurade land, utan minsta konkurrens.

  Gilla

 • Origo

  Högst förtroende har vi för Systembolaget

  Gilla

 • CT

  Citat: Svensk media ljuger, förvanskar och censurerar nyheter och fakta hela tiden.
  Lögnerna blir bara värre och värre – särskilt när det gäller den horribla massinvandringen av bedragare och lycksökare som kommer hit. De som styr och har makten i Sverige är massmedia och politikerna är skuggfigurer och marionetter.
  Utvecklingen är skrämmande eftersom ett gäng oansvariga lögnare i princip besitter den egentliga makten.
  De har inga skrupler och inget samvete.
  Allra minst för Sverige och befolkningen som finns här.
  SVT, expressen, aftonbladen, metro, DN och en rad andra är rent utsagt farliga och kan betraktas som samhällsfiender.

  Gilla

  • Grune

   Den samlade journalistkåren skall ha ett möte nu och det räcker väl att man hyr en etta met kokskåp för detta evenemang för kommer alla ”journalister” så blir dom väl inte fler än 5-6 stycken.

   Gilla

 • Fred B

  Otroligt pinsamt för svenska så kallade ”journalister”.

  Inte undra på att de måste snorta kokain och dricka sig redlösa för att ens stå ut med sig själva.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Tiggarna själva säger ju att de varit här i åratal:

  Igår i Malö
  – Jag har varit här i ett år. Det enda jag vill ha är ett arbete och någonstans att sova, säger Regina Spiridon.

  – Jag har varit i Malmö i två år. Fem månader jobbade jag faktiskt. Nu har jag inget och då blir det till att sitta på gatan och be om pengar. Fast jag inte vill, säger Romeo.

  Dragos Preda och hans farbror är också mångåriga gäster i Malmö. De tackar Kontrapunkt i översvallande ordalag – och skäller på Katrin Stjernfeldt Jammeh, som de kallar rasist.

  —-
  Reportern i hatmedia ställer naturligtvis inga besvärande frågor.

  Gilla

  • Grune

   Vad skall alla SVENSKA arbetslösa säga då!
   ” Jag har varit här i hela mitt liv och måste tigga för att överleva” eller??????

   Gilla

 • Guest

  Citat:

  Den amerikanska PR-firman Edelman släpper årligen en internationell förtroendebarometer som visar att svenskarnas tillit till media i allmänhet är exceptionellt låg.

  Mätningen från 2016 visar att medieförtroendet endast är lägre i Turkiet än i Sverige av de 28 länder som undersökts. I länder som Kina, Indonesien, Malaysia, Förenade Arabemiraten, Sydafrika och Ryssland har befolkningen mer förtroende än i Sverige för den nyhetsrapportering som prånglas ut i tidningar, tv och radio.

  Gilla

 • Pica pica

  Har även jag lite svårt med Pascalidou men såg en skymt hos en granne. Pratar hon rumänska eller romani? Hon pratar ju som expert på sitt land Grekland?

  Såg på nätet en video om tiggare i Sverige. Kvinnan sa att hon var duktig och hade sparat av sina bidrag bl a barnbidrag så att hon kunde resa till Sverige och tigga!!?? Om de får bidrag i hemlandet varför far det då hit?

  Gilla

  • Grune

   Hur kan dessa tiggare ha råd att åka hem till Rumänien flera gånger i månaden? Jag har inte ens råd att köpa en enkel biljett dit.

   Gilla

 • Origo

  NEJ! TÅL INTE PASCALIDOU

  Gilla

  • idialist i Sverige

   Det är bara FÖRSÄKRINGSKASSAN som inte törs skilja agnarna
   från vetet !!!
   Eller TÖRS dom ????

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: