En intressant nyhet


Stoppa pressarna. Kvällsposten rapporterar att 175 ensamkommande är bjudna på mat och matchbiljetter till fredagens OS-kval i handboll i Malmö.

Jag vet inte om det är nyhetstorka hos Expressen/Kvällsposten, om det är en riksintressant nyhet eller om det bara är ytterligare ett inslag i propagandan.

Egentligen struntar jag i vilket. Att media för en propaganda i migrationsfrågor vet vi. Att ensamkommande vant sig vid att allt är gratis, oavsett om det gäller vård, gymkort eller entré till olika evenemang, är inte längre något man höjer ögonbrynen av. Givetvis är det en upplevelse, även om många av de ensamkommande säkerligen spottar på dumma svenskar så fort de får tillfälle. Självklart är det bättre att ”barnen” får chansen att sitta mätta och belåtna på en läktare och se ett svenskt handbollslag spela trots att de förmodligen är helt ointresserade, än att de springer ute på stan och ställer till med jävelskap.

Nej, det är inte så att missunnar ”barnen” denna upplevelse, för det är en upplevelse, tro mig och de får säkert en välbehövlig paus från stöket på asylboendet.

Däremot undrar jag över den forne storspelaren Stefan Lövgrens ord om att handbollslandslaget vill bidra till en positiv utveckling i landet. Kära Stefan, vad exakt är det som gör att detta bidrar till en positiv utveckling i landet? Det finns svenska barn som lever under omständigheter som gör att de inte har råd att gå på landskamper. Det finns svenska barn som hamnat snett i livet och lever under miserabla former och som samhället mer eller mindre vänt ryggen. Det finns socialt utslagna svenskar som förlorat allt de ägt, om de någonsin ägt något av värde. Är det deras tur att bjudas på mat och matchbiljetter till nästa landskamp? Jag har följt handbollslandslaget i många år, slitit mitt hår i förtvivlan, jublat av glädje och lärt mig namnen på stjärnorna, men jag har aldrig hört någon representant för svensk handboll säga att man ämnar bjuda in socialt utslagna svenskar på middag och match.

Expressen/Kvällsposten

Inget skulle förvåna mig mindre om ”barnen” zoomas in på läktaren i parti och minut där de sitter i blå/gula landslagströjor och viftar med små flaggor.


3 responses to “En intressant nyhet

 • jgarn

  Därmed så bojkottar jag allt som har med handboll att göra.

  Gilla

 • Trynbald

  Det är med godhetsapostlarna som med följarna i Forrest Gump. När han börjar och löpa får han en massa tokar som slaviskt följer.
  På samma sätt är det med dom ovetande och goda folkutbytarna. För en stund i rampljuset låter dom våldtäkten på nationen och sina landsmän fortsätta utan att ställa en enda kritisk fråga.

  Gilla

 • Lena

  Vad gör de rika muslimska staterna för att hjälpa…………inget annat än att ……..de planerar sitt kalifat i våra länder.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: