Är ni rädda för att bli muslimer?


Maria Ripenberg på Uppsala Nya Tidning ställer frågan och det rör Staffanstorp kommuns beslut att inte servera halal-slaktat kött i sina verksamheter.

En mycket märklig artikel med några mycket märkliga uttalanden.

Ripenberg menar att muslimer på svenska äldreboenden riskerar sin hälsa om kommunen inte tillåter att halal-slaktat kött serveras. Vidare anser hon att skolorna inte accepterar religiös påverkan genom att servera halal. Trots att den borgerliga majoriteten i Staffanstorp röstade för SD:s motion, så är det SD som får skulden p.g.a. ”deras ständiga kampanj mot islam och muslimer”.

Hon ställer frågan: ”Vad skulle det då göra om kommunens invånare fick svenskt halalslaktat kött i grytan, när alla djur behandlas enligt samma svenska regler?”

Jag ställer frågan: ”Vad skulle det då göra om kommunens invånare fick traditionellt styckat kött i grytan, när alla djur behandlas enligt samma svenska regler?”

Halal är religion och inget annat. Därför faller hennes argument om att skolan inte påverkas av religiösa krav och att äldre muslimer riskerar sin hälsa om de inte får äta halal. Halal är religion och inget annat.

Huvudargumentet mot Ripenberg är att just muslimer alltid vill särbehandlas, att just muslimer kräver mer än någon annan grupp i samhället, att muslimer har betydligt svårare att integrera sig än några andra och att religionen styr muslimers liv mer än något annat.

Ripenberg avslutar med följande fråga: ”Kom igen, Christian Sonesson (M) och de andra allianspolitikerna i Staffanstorp – ni är alltså rädda för att bli muslimer?!”

Stefan K avslutar med följande fråga: ”Kom igen, Maria Ripenberg (UNT) och de andra journalisterna i Uppsala – ni är alltså rädda för att muslimerna far illa av traditionellt slaktat kött som ätits i Sverige under flera sekler?”

UNT

Läser ni vad Ripenberg twittrar inser ni snart att hon står långt till vänster på den politiska kartan och därmed blir hennes märkliga text mer lättförklarlig. Det finns också en tråd på Flashback som förklarar Ripenbergs vurm för muslimer och halal.

 

 


38 responses to “Är ni rädda för att bli muslimer?

 • age

  Varför ska vi rätta oss efter den där sekten?
  Gäster rättar sig efter de regler som gäller i det gästade huset!
  Bjud dem på griskött! Vill de inte äta så låt dem svälta!
  Vilka muslimer är muslimer?
  Vilka muslimer följer koranen!
  Koranen säger att islam ska ta över världen, ”inte delar av den, utan hela”.
  Koranen säger att muslim ska döda ”otrogen”.
  Ska vi rätta oss efter muslimer?
  Ska vi vara rädda för muslimer?

  Gilla

 • Lena

  Det finns verkligen anledning till den här uppmaningen……….för vissa journalister, politiker och ”bad good-doers”, ni är ju komplett omöjliga.

  Gilla

 • Pica pica

  För många år sedan var jag säker på att vi aldrig skulle diskutera halalslakt här i Sverige. Detta p g a alla miljömuppar och djurvänner som aldrig skulle finna motivation att plåga ihjäl djur. För att inte tala om att för varje halalstämpel så går pengar till mer vapen åt al-Quaida och IS m fl organisationer som vill ta över världen.

  Nu är jag inte så säker längre. För makt och pengar kan dessa ”goda” människor överse med mycket.

  Gilla

 • Bosse

  Alla de här okunniga apologeterna förstår inte att frihet att utöva sin religion innefattar att även alla andra också har rättigheten att slippa bli påtvingade deras religiösa mumbo jumbo.

  Gilla

 • ÅMÅL

  ÖMHET… … MÄNNISKA – DJUR

  Gilla

 • Malmöbo

  Västländers slakterier.
  Obs! Inget för känsliga magar.

  Gilla

 • Observator X

  Att släppa en viss kategori av kvinnor(eller vad dessa twinkos ska kallas) lösa är direkt farligt.
  Det jävliga är att de når ut med sina vettlösheter till så många i det att de arbetar som journalister på kontrollerad media.
  Jag är inte nån psykolog men att det ligger en störning i botten hos en som journalisten i artikeln, det märker alla ni på forumet.
  Det är inte sunt att stödja klientel vilka blint följer mycket diffusa och orederliga villäror som några getjägare i arabien lyckades binda ihop till någon sorts berättelse och sprida och förankra bland lealösa massor.

  Gilla

 • Sven-Erik

  @Stefan K. Du är lysande men en liten rättelse som kommert från Birger Schlaug då han i tv-soffan konstaterar; ”Islag är ingen religion – Det är en politisk ideologi. Föresår Pettersson repriser på videos hur halalslakt går till.

  Gilla

 • Bill

  Jag vill inte äta halal vare sig det är utländskt eller svenskt. Jag äter inte danskt fläsk heller pga av deras konstiga djurhållning. Jag värnar om min familj och djuren. Ska jag äta kött ska det vara bra kött med djur som mått bra och får ett värdigt avslut.
  Visst sker fel vid vanligt slakt också men det är inte ofta. Halal och koscherslakt är barbari.

  Gilla

 • Lena

  Ett klipp med den förfärliga verkligheten för djuren. Vid cirka 1,20 så talar veterinären Johan Beck- Friis om skräcken i kornas ögon.
  Varning för den otäcka verkligheten, arma djur.

  Den där journalisten borde besöka ett sådant slakteri.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Bra information, tack!! Beck-Friis sager att 100% av faren pa Bryssels storsta slakteri halalslaktas dvs. djuren dodas utan bedovning – RENT DJURPLAGERI…..!!!
   Helt i linje med muslimers/arabers psykopatiska psyke. SATAN I ARBETE !!

   Gilla

   • Lena

    Det är nu några år sedan som en väninna till mig, hon bor i en liten by i sydeuropa där många i byn äger får. När de ska slaktas så har byn ett litet lokalt slakteri ett cooperativ, där det INTE slaktades utan bedövning. Plötsligt så kommer det påbud framtvingat av muslimer att djuren skulle slaktas halal.
    Cooperativet vägrade och löste det hela på ett annat slakteri med bedövning.

    Gilla

   • Matte

    Kosherslakt är mycket finare för det utövas av the chosen people.

    Gilla

   • Lena

    Matte
    Lika vidrigt vem som än utför lidandet och skräcken hos
    det arma djuret.Finns inte någon ursäkt !
    Som konsument så är det din / min förbaskade skyldighet att ta reda på hela kedjan från uppfödare till slakteri.

    Gilla

  • Pica pica

   Jag väntade många år på att Marit Paulsson skulle ta upp den vidriga muslimska slakten men hon var för feg.

   Jag är övertygad om att om forskare gjorde vetenskapliga undersökningar så skulle man komma fram till att halalslaktade djur ger sämre kött.

   Detta är ett sätt att tvinga otrogna betala skatt till muslimernas krig som går ut på att döda alla som inte delar deras åsikter. När de konkurrerat (tvingat bort) alla andra slakterier så kommer de att ta ut vilka priser de vill.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Dottern konvertit och gift med en somalier, -skiten under ,ima skor varderar jag hogre!!!
  MUSLIMER accepterar INTE att gifta sig med icke-muslimer, de accepterar inte var kultur och demokrati och borde vara dar de hor hemma, i detta fall i KACKALAND/ZOOMALIA….I Zoomalia finns malaria som ocksa ar en sjukdom….

  Gilla

 • ÅMÅL

  Har det undgått någon att MSM ständigt förknippar ondska med svenskt?
  Agendan bakom?

  Gilla

 • Albert E.

  Det är mycket enkelt, du behöver två mulimska vittnen som lyssnar på dig när du avger ”Shahada”, det är vittnessmålet och trohetseden, den lyder såhär:

  Ashadu an la ilaha illa-llah wa ashadu anna muhammadan rasulu-llah.
  Det finns ingen gud förutom Gud, och Muhammad är hans profet

  Sen är du muslim. Det finns vissa andra krav också, som att du ska tro på de orden du använde för att konvertera, men det är mellan dig och Gud. Sen bör du ju ta itu med omskärelsen så fort som möjligt efter du konverterat.

  Salaam aleykum!

  Gilla

 • Gå till en Moské

  Vad härligt att du upptäckt sanningen.
  Välkommen till gänget.
  Gå till närmsta moské och presentera dig.
  Där ger dom dig all hjälp du behöver!

  Finns det ingen flashig byggnad med minaret i din närhet så finns det säkert nån källarmoské eller i alla fall samlingslokal där muslimerna på orten brukar träffas.

  Jag tar för givet att imamen kommer vara tillmötesgående och hjälpa dig både med litteratur och teologiska samtal om du så vill.

  Det finns svenskar som konverterat.
  Inte ett dugg konstigt med det.

  Skägget ska helst vara en handlängd långt, många brukar bara greppa tag om skägget med handen och klippa av det resterande skägget.
  Vet dock inte varför de gör detta.

  Men bara en fråga.. Varför vill du bli muslim?
  Är du rädd för helvettet, har du gift dig eller vill du bara ha oskulder när du dör? (Är seriös med frågan)

  Tänk på att straffet om du lämnar Islam är döden.

  Gilla

 • Musstaffa

  Jag har nu bestämt mig för att bli muslim, av diverse anledningar, en av dessa är fördelarna att man inte kan vara rasist.
  Sen kan man dessutom använda sig av rasist-kortet.

  Min fråga är då hur jag ska gå till väga för att genomgå denna transformation?

  Endast seriösa svar, tack.

  Salam Alyikum. Allahu akbar!

  Kom på lite fler frågor, funderar på att låta skägget växa ut också, spelar det någon roll? Dessutom dessa små hattar muslimer kan använda sig av, var får man tag i dessa? Övrigt klädsel? Qu’ran?

  Tack på förhand!

  Gilla

  • Ludde

   Vill minnas att du måste upprepa nåt gurglande ljud 3x i vittnens närvaro. Oklart vilket. ….no big deal. Kanske svårare med att aga hustrun, tafsa på småflickor i diverse badhus och tidelag. Går man den afganska läran så står även småpojkar på menyn. Ja o så våldtäckt förståss.

   Gilla

 • Gruvmor

  Hon ställer fel fråga till fel personer. Hon ska i stället fråga muslimer varför de är rädda för att bli civiliserade när de nu en gång valt att flytta till ett civiliserat land.

  Gilla

  • Vasaättling

   De militanta djurrättsaktivisterna, vart tog de vägen?
   Troligast är att dessa tillhör den rödgröna falangen. Hur tänker de idag om halalslakt och inte minst tidelag?
   Offrar man helt plötsligt djuren på socialism/kommunismens altare?

   Gilla

 • ossie

  Att bli muslim är ett värre öde än döden. Här tjafsas det om burhöns och liknande men halalslakt som ju är ett grovt djurplågeri det är OK bara för att gå muslimerna till mötes.

  Gilla

 • Ludde

  Låt Maria Ripenberg själv halal slakta ett paar oxa och en get….så kan hon visar filmen i alla Staffanstorps skolor och äldreboende i utbildningssyfte. Det ger henne bra argument för en islamisering.

  Gilla

 • Falköga

  Det är Hanna Stjärne som har uppfostrat redaktionen på UNT och på den meriten blev hon VD för SVT.

  Gilla

 • Lilli

  Halal-slakt är förbjudet i Sverige.

  Gilla

 • malmobon

  Det värsta är inte att Maria är okunnig, hon tror verkligen på detta.
  Skrämmande utveckling i Sverige.

  Gilla

 • Fjodor

  Hur skulle det vara med kött i gryttan som är slaktat under satanistiska ritualer? Det är precis samma sak som Halal-skiten.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Islamslickarna får med hjälp av svenska media ‘halal’ att framstå som en allergi. Att man far fysiskt illa av att äta normal-slakatat.

  What’s next. ”These carrots have been murdered” /Citat från filmen Notting Hill/ – ska vi bli fruitians allihop bara för någon bredkäftad galenpanna med kopplingar till media lyckas virvla upp en opinion med falska argument?

  ”Om ni vill äta halal, föreslår jag att ni flyttar till från Staffanstorp till Acmedtorp eller vad fan nu orterna heter där borta i Märkvärdistan.”

  Gilla

 • jgarn

  Bara ännu en idiot i denna tidning.

  Gilla

  • Lagro

   Hala slakt är ingen religion, det är barbari mot djuren och ren idioti att plåga djur på det sättet.

   Gilla

  • Tony

   Maria Ripenberg är ytterligare en av dom patetiska nollor
   som inte kan få in i sin trånga skalle att många av oss
   inte vill ha med den religionen att göra, kort sagt
   religionsfrihet betyder även frihet från religion, så vi
   skiter i Islam och deras gelikar!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: