Stor ökning av brott begångna av ”flyktingbarn”


INVANDRARBROTT. De senaste veckorna har antalet brott som begås av ensamkommande flyktingbarn i Helsingborg ökat avsevärt. ”Misshandel och skadegörelse sker dagligen på de här flyktingboendena” säger kriminalinspektör Thomas Anderberg.

HD_flyktingbarn

– Från att det begåtts 1-2 brott i månaden på flyktingboendena så har vi nu 1-2 brott om dagen, säger Thomas Anderberg.

På senare tid har polisen dagligen ryckt ut till boendena på Drottninghög, Brigadgatan och Industrigatan för att ta upp anmälningar, främst om misshandel och skadegörelse men i några fall misstänks de ensamkommande flyktingbarnen även för snatterier i närliggande butiker.

– De flesta anmälningarna handlar om att flyktingbarnen slåss med varandra eller ger sig på personalen, säger Thomas Anderberg.

Läs mer på HD.se

-Pettersson undrar varför polis, media, politiker med flera envisas med att kalla de unga ljugande deserterande männen för ”flyktingbarn” som bor på ”flyktingboende”. De borde kallas kriminella och skickas hem…

Vad kostar en polis? 

– En polisman kostar 920 kronor/timme.
– En båt 1 200 kronor per timme.
– En häst 390 kronor/timme.
– En hund 320 kronor/timme.
– Kilometerkostnaden per bil är 4 kr.
– Kilometerkostnaden per motorcykel är 5 kr.
– En Helikopter kostar 15 200 kronor/timme.

Källa: Göteborgspolisen 2011


22 responses to “Stor ökning av brott begångna av ”flyktingbarn”

 • Ingvar

  Hon ser ovisshet och hemlängtan som två högst tänkbara faktorer till
  våldsamheterna som utbrutit på boendena på senare tid.”
  Har Pettersson samma lösning som mig på problemet kanske ?
  SKICKA HEM DOM SÅ DE SLIPPER LEVA I OVISSHET OCH HA HEMLÄNGTAN DE SMÅ BARNEN

  Gilla

 • Bernhard

  Det är väl för litet av brottslighet, motsättningar och bråk i Helsingborg.
  Sådant måste åtgärdas, så klart.
  Säkert är det för lugnt i skolorna också.

  Gilla

 • hej

  Det ar sa manga konstiga och skrammande saker som rapporteras just nu, som man ej forsoker hitta orsaken till. Varfor denna okning just nu? Beror det mahanda pa att de ”nya” anlandarna i hogre grad ar terrorister/kriminella etc an de som kom for ca ett ar sedan? Beror det pa att det ar mer overvikt av gruppen unga man som kommer nu? Beror det pa att de nyare tillskotten bestar av mestadels Afagahner?
  Beror det pa att polisen slutat morka och brottsfrekvensen i sjalva verket hela tiden varit sa har hog?(!)
  Utecklingen ar valdigt marklig och man maste fraga sig varfor och vad detta far for konsekvenser.
  En annan sak som jag finner mycket konstig: Lander som UK Frankrike etc har haft muslimsk invandring i flera decennier, och anda har vi ALDRIG erfarit denna frekventa och aggresiva form av kvinno-overfall som nu hander i Tyskland och Sverige mm. Varfor ar denna ”kull” migranter annorlunda? Ar det organiserat?(!) Eller ar det ‘bara” sa att MENA-folk ar sa otroligt mycket varre ur denna synpunkt an folk fran t.ex. Pakistan, fran vilken t.ex. Londons migrantstrom kommit..?

  Gilla

  • Mr Q

   Har säkert varit så i många år…Det som nu sker är,att allt fler av PK-pressens skribenter börjat ägna sig åt rodd…Om det är av sportliga skäl vet jag inte ! 🙂

   Gilla

   • hej

    Jag har bott i London for ett antal ar sedan, dessutom i 50% muslimskt omrade, och aldrig rakat ut for nagon form av trakasseri. Ej heller hort nagon annan (Europe) som rakat ut for detta. Hander sjalvklart mycket aven dar, men detta att helt oprovocerat overfalla kvinnor pa stan och misshandla/sex-trakassera dem ar nagot nytt. Ocksa akt mycket tunnelbana i London och aldrig blivit sextrakasserad.

    Gilla

   • hej

    Det ar av denna anldening jag funderar pa om detta ”nya” som hander i Sveirge/Tyskland ar organiserat, och/eller det kan handla om att de som nu importeras ar till storsta del jihadister/kriminella/valdverkare/bottenskrap…

    Gilla

   • ÅMÅL

    Dina misstankar är nog välgrundade…tyvärr…

    Gilla

  • Johan

   Tror tidigare ”kullar” har tillhört första etableringsvågen. Nu har volymerna nått tillräckligt storlek för att andra vågen ska kunna sättas in. Det här är ingen fredlig migration.

   Gilla

  • spygatten

   De har fått hela det förbaskade PK- etablissemanget med sig och ”känner nu luft under vingarna” hela marxist och kommunisthiet är bakom för att krossa vårt samhälle. Deras maktbehov är oändligt och som du vet makt ger pengar !

   Gilla

 • Utvandrad

  Eliasson är det väl, gör allt för att förtränga eländet och då blir det fel…

  Gilla

 • Utvandrad

  Kan man inte lägga ett par filialer till Polishögskolan vid asylboenden, då får man ju synergieffekter. Inte säker på att Danielsson vet vad det betyder dock!

  Gilla

  • dave

   Polisskolan ligger redan vid asylboendet flemingsberg samt södertörns lekskola, ja det är där Amsaga finns.

   Gilla

 • Ludde

  Kriminalinspektören får nog pudlar….lika bra han fundera på hur!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Oj oj – nu rycker en ”psykolog” ut och ger förklaringen till VARFÖR… och naturligtvis är det Sverige och Svenskarnas fel.


  – Det intressanta är att ökningen är markant och att det inte är ett enda boende som är drabbat. Man skulle kunna titta på vilka barn som är inblandade i brotten. Är det de som fått besked om att de ska skickas tillbaka till sina hemländer eller är det barn som går i väntans tider? Det är till exempel länge sedan någon skickades tillbaka till Afghanistan men med Somalia är det annorlunda. Sådant spelar stor roll, säger Annicka Lang.

  Hon ser ovisshet och hemlängtan som två högst tänkbara faktorer till våldsamheterna som utbrutit på boendena på senare tid.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Äntligen har hat- och PK-media vaknat. Denna rubriken hade vi INTE sett för några månader sedan. Det är bl..a Pettersson som hjälpt till att lyfta de verkliga frågorna så att hatmedia slutar mörka.

  Gilla

 • jgarn

  87% idioter har röstat för detta.

  Gilla

 • Trodé

  Svenskar måste lära sig se annorlunda på beräkningen.
  Det vi tycker är brott är uppfriskande kultur som gör samhället mer spännande. Tänk på att störred elen av väljarkåren har röstat för denna politik.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: