Opinion Live


Gårdagens Opinion Live behandlade bl.a. den nya fluga som diskuteras överallt, killar och män som tafsar på tjejer i offentliga miljöer.

I studion fanns två unga tjejer som upplevt detta på nära håll, Maja som utsattes för övergrepp i Kalmar under nyårsnatten och Stina från Västerås som befann sig på Silja Galaxy när den vidriga gruppvåldtäkten ägde rum.

Journalisten Joakim Lamotte var med i studion  och berättade att han talat med unga tjejer och kvinnor som rör sig ute i Göteborg och han berättade också lite om sin egen bakgrund som ung diskoteksbesökare. Killar har i alla tider ansett sin rätt till att tafsa och komma med skamliga förslag, menade Lamotte och visst har han rätt. Han nämnde också att det vi nu ser är mångt och mycket en följd av en stor invandring från kulturer med en annan kvinnosyn än vår egen och detta måste vi våga diskutera. Vittnesskildringar från gratiskonserter, badhus och andra offentliga miljöer i både Sverige och andra europeiska länder ger Lamotte rätt.

Maja från Kalmar är också en av de som ger Lamotte rätt. Det berättade hon redan i Uppdrag Granskning, där hon också förklarade att hon känner större tillit till medborgargarden än till polisen.

En som inte håller med Joakim Lamotte är Stina från Västerås. Hon berättade att killar kommit med skamliga förslag och tafsat också på henne under den aktuella båtresan. Däremot är det inte ett kulturrelaterat problem, utan ett killproblem och när hon nämnde det applåderade den inbjudna publiken i studion. Samma publik som var tvärtyst när Maja från Kalmar berättade om sina upplevelser.

De bägge tjejerna fick också tycka till om medborgargarden och i programmet intervjuades initiativtagaren till Sons Of Odin i Stockholm. Maja från Kalmar har redan tidigare sagt att hon känner sig trygg med medborgargarden på stan. Stina från Västerås vill däremot inte se några nazistiska medborgargarden som vandrar runt bland folk.

Redan när Stina från Västerås kom in i bild, ringde en och annan klocka. Kanske förutfattade meningar, men så var inte fallet, ty…

…på hennes blogg kan man läsa att hon är feminist och antirasist. Tittar man till hennes Facebook-sida ser man att hon bl.a. gillar följande grupper: SSU, Ung Vänster, Avgångskrav mot Björn Söder, Rossanna Dinamarca, För ett Sverige fritt från SD, Vi som stödjer SVT:s beslut att redigera Pippi, Radikala partyvänstern, FATTA, Inga rasister på våra skolor, Elever har rätt att slippa rasism och nazism i skolan, Feministiskt Initiativ, Özz Nujen, Unga feminister och en rad grupper som är emot SD…fast gillar hästar och hästsport gör hon.

M.a.o. hade jag rätt och de förutfattade meningarna besannades. SVT opartiska, repetera!

Se debatten (spola fram till 15:12)


11 responses to “Opinion Live

 • Olle

  Och så bara gnäll om polisen.
  VET inte folk vem Jan Eliasson är.
  Anställ fler poliser och ge dom stora befogenheter.

  Gilla

 • ÅMÅL

  ICKE-NYHET I MSM

  GLASSPLITTER I SMÅBARNSBASSÄNGEN VÄLLINGBYBADET
  (Stockholm)

  Gilla

 • ÅMÅL

  SYMBOLISERAR?

  Gilla

 • Urinvånare

  Stina menar att tafsandet är biologiskt betingat, det enda kvinnor kan göra är att gå i burka och hoppas på det bästa. Jag som föddes på 60 talet minns många lättklädda kvinnor från min uppväxt. Det fungerade bra i det homogena samhället.

  Gilla

 • Tony

  Alla vänstermuppar är prio nr 1 i det skenheliga Public Service,
  och skatan som håller i detta program begriper inte hur korkad
  hon själv är, inte ens sedan Jimmie Åkesson sopade banan
  med henne vid politikerveckan på Gotland!

  Gilla

 • svensson

  Tänkte direkt när Stina visades i bild jaha vänsterflata och det visade sig vara helt rätt. Tror dessutom att hon var förståndshandikappad men det är väl inträdeskravet för Fi, V och Mp.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  SVT tillhor hatmedia och vinklar debatten med personer som stodjer PK dogmer om rasism, nazism, feminism och allskons fjanterier och tontirier FOR SANNINGEN DEN VILL DE INTE HA!!
  MEN DEN FINNS RAKT FRAMFOR NOSEN ANDA!!!!

  Gilla

 • Lena

  Varför hålla på att hyckla, problemet är den okontrollerade invandringen av folk från kulturer där kvinnor är nedtryckta och dessa barbariska mäns ägodelar.
  Vad svenska feminister håller på med är att i grunden förstöra det samarbete som män och kvinnor hade byggt upp i Sverige.
  Svenskarna de som jag kände alla arbetade tillsammans, för att skapa en god plattfond för sina familjer.
  En ömsesidig respekt som togs på allvar.

  Gilla

 • ossie

  Blotta utseendet på Stina säger ju att hon är feminist, flata, vänsterextremist och sen att hon vill mörka att det till största delen är blattar, muslimer som är gärningsmän. Typiskt att man tar in dylikt trash på ”opartiska” SVT. Lamotte var väl ett misstag att ta med eftersom han nämnde verkligheten men i en direktsändning kan man ju i alla fall försöka säga sanningen innan man blir nedtystad.

  Gilla

 • Utvandrad

  Stina kanske kröp till kojs med ett gäng innan sjöfrukosten serverades, och tyckte det var så pass mysigt att hon vill försvara 600- tals beteendet, eller så är hon bara vänster och korkad. Välj det som passar!

  Gilla

 • Blodsven

  Föga förvånande att feminizten Stina tycker att män som vill skydda våra kvinnor är ett problem…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: