Fyra IS-misstänkta gripna i Danmark – vapen hittade

ISLAM. Fyra personer har gripits i Köpenhamnsområdet, misstänkta för att ha varit i Syrien och värvats av terrorgruppen IS. Det rapporterar danska medier. Vid en presskonferens bekräftar Köpenhamnspolisen att de har hittat vapen och ammunition vid ett större tillslag i en fastighet i Ishøj, strax väster om Köpenhamn. Vittnen säger till DR att polisen omringade ett hus med maskingevär och efter gripandena har en teknisk undersökning inletts bakom avspärrningar.

Misstanken är att de ska låtit sig värvas av en terrorgrupp i syfte att begå terror. Om de har planerat någon attack eller liknande uttalar sig polisen inte om i nuläget.

– De har gått lugnt och stilla till, gripandena, och det är allt jag kan säga om det, säger en talesperson för polisen i en tv-intervju med DR.

Polisen har genomfört flera insatser i Köpenhamnsområdet under torsdagen – bland annat norrut, i Tingbjerg.

-Pettersson undrar hur många fler det finns, i Danmark och i Sverige och när det smäller här för det gör det…

Ekstrabladet   DR.dk

2 thoughts on “Fyra IS-misstänkta gripna i Danmark – vapen hittade

  1. Det blir nog i Köpenhamn det smäller nästa gång. Alla skäl i världen att vara lite paranoid.

  2. Vänsterextremister finns inte enligt V och högerextremister är oerhört kostsamma för samhället. Forskarna är också kritiska till förslaget.

    ”Expressen kan nu berätta att Vänsterpartiet fått igenom en satsning på att förebygga rasism och högerextremism bland gymnasieelever.

    Satsningen kallas i vårändringsbudgeten för ”Ett Sverige som håller ihop”, där 10 miljoner tillförs skolornas förebyggande arbete enligt den så kallade Kungälvsmodellen, även känd som Toleransprojektet.

    Fokus på unga människor

    Syftet är att fokusera på unga människor mellan 16 och 18 år som befinner sig i eller i gränslandet till högerextremistiska miljöer.

    – Högerextrema grupper som sprider hat och våld och skapar motsättningar i samhället är förödande. Särskilt för de personer som drabbas men det påverkar oss alla och är kostsamt för samhället, säger Ulla Andersson, V, ekonomiskpolitisk talesperson.”

    http://www.expressen.se/nyheter/v-forslag-far-stark-kritik-av-forskare/

Kommentera