”När bedrägeri blev tillåtet och sunt förnuft blev nazism”

INVANDRING. Författaren och journalisten Dag Öhrlund resonerar i ett aktuellt blogginlägg om försämrade villkor för svenska pensionärer, och sätter detta i relation till det faktum att ”ensamkommande flyktingbarn” kan få s.k. efterlevandestöd om de hävdar att deras föräldrar är döda.

Öhrlund skriver bland annat: ”Jag har massor av gånger skrivit om min gamla mamma som arbetade från 16 års ålder tills hon var över 90. Hur hon i dag vid 95 års ålder, sittandes i sin rullstol, får 30 minuters hemtjänst på morgonen för att komma upp, bli klädd (inte tvättad), gå på toa och få frukost. Hur hon får kalla fiskpinnar till lunch, att hon i bästa fall får duscha var 14:e dag och att ingen har tid att gå ut med henne.

Mamma har betalt dagens välfärd. En skäggig pojk från Marocko skriver på ett papper och skrattar hela vägen till banken.”

Dag Öhrlunds blogginlägg kan läsas HÄR.

16 thoughts on “”När bedrägeri blev tillåtet och sunt förnuft blev nazism”

  1. Kan ju inte annar än hålla med honom, mår dåligt över att vara 80-talist och veta attman förmodligen aldrig kommer få någon pension.
    Väldigt motiverande att gå till jobbet och slita 8-9 timmar/ 5 dagar i veckan, medan någon annan kan ligga på soffan och inte ha några krav på sig för att då bidrag och välfärdsresurser.

  2. Och de 10 miljarder extra,som socialisterna jämte kommunisterna nu beslutat låna upp ”för välfärden”,är öronmärkta för den ”nya adeln” !

  3. Det lilla positiva i detta är i alla fall att man inte kan ta hit dödförklarade föräldrar. Det skulle troligen bli ännu dyrare att ta hit och försörja dem.

    • Det är tydligen fullt möjligt utan att sedan bli återbetalningssituation. Det är en win-lose där den ensamkommande är förmånligare i alla lägen. Med och/eller utan levande föräldrar.
      Men hur tror de att de ska kunna leva i ett samhälle där alla känner till den orättvisa de medför för oss skattebetalare och för sina medmänniskor i hemlandet. En sådan genomsyrlig egoism bidrar inte till tillit mellan människor. Genom sin migration dränerar de resurser från hemlandet och asyllandet. Handlar rymdforskning egentligen om volymer? Volym = rymd. Rymmare? Tror de att de är smarta? Undrar de inte varför inte ursprungsbefolkningen gör likadant?

      Varför skulle någon frisk människa se detta som en möjlighet för ett land? Varför? Varför? Varför?

  4. Ja ifall det inte redan är försent, så måste Svenska folket 2018
    se till så att dessa samhäls tjyvar som idag med full fart kör
    landet mot avgrunden avlägsnas från sina poster, detta gäller
    inte bara centralt utan även alla medlöpare på kommunal nivå.
    För med ett ytterligare styre av S eller M eller en kombination
    av dessa båda är nog landets saga all, det kommer inte att
    hålla ytterligare en mandatperiod!

  5. Så länge de svårt PK-sjuka vägrar att ens försöka kurera sig så kommer detta fortlöpa. Dagens falska godhet är gårdagens nazism. Det handlar om samma skador på befolkning ovh nation.

  6. Under ett besök i min hemstad Göteborg såg jag en snyggt klädd man 60plus , hel och ren, gå och leta tompavor i papperskorgarna på stadens paradgata!
    Synen var mer än skrämmande!

    Precis innan hade jag väntat vid en hållplats i förorten tillsammans med en yngling som intresserat granskat mig uppifrån och ner. Med tanke på min ålder var det inte min mödom han var intresserad av. Med pengarna närmast kroppen och en råttfälla i kassen över axeln blev jag inte oroad utan glodde tillbaka. Dyrbar skinnjacka och guldgalonerade sneakers med liten klack för att inte tala om modejeansen. Jag bleknade i jämförelsen, jacka väl använd secondhand, Ullaredsjeans och nedslitna tygkängor med kardborreknäppning köpta på utförsäljning för femtio kronor.

    Litet senare på dagen gick jag till posten i min förort med äldsta befolkningen i Göteborg. De ville ha porto för brevet och sedan betalt för frimärket. Jag gapade och det gjorde många i kön bakom mig. Väldigt många saknade flera tänder när de gapade, en var tandlös.

    Kära politiker, vem jobbar ni för?

  7. Har ni läst Dag Öhrlund/Dan Buthlers böcker om Christoffer Silverbielke ?om inte gör det omgående för skönare kille får man leta efter.

  8. När dom röstande svenne kålrötterna vaknar till sans är det försent. Då ska ljugarmurvlarna ställas till svars och rökas ut till siste man.

  9. Vi gör väl som 7-klövern och dess idiotiska väljare vill och tar hit de 60 miljoner flyktingar som finns. Men dom skall inte få en ettöring till hjälp.

KommenteraAvbryt svar