Badkultur beror på kultur


I svenska medier kan vi allt oftare läsa om problem på våra badhus. Svineri, stök och sexuella trakasserier verkar numera vara vardagsmat.

Tro nu inte att Sverige ensamt begåvats med detta. Nej, det verkar vara legio i länder där nya kulturer gjort entré i mängder…

…som i Nederländerna.

Tobbes medieblogg har publicerat en översatt video från nederländska De Telegraaf (Nederländernas största dagstidning) som visar att problemen på badhusen inte är ett enskilt problem, utan ett problem som män från en viss kultur tagit med sig hit.

Nu kan jag inte ett ord på landets officiella språk, nederländska, och kan därför inte intyga sanningshalten i översättningen. Om någon av ”de goda” som besöker bloggen har en annan bild av det som sägs i inslaget, tas denna givetvis emot.

Hörrni, tänk om Sveriges största dagstidning vågade sig på ett liknande inslag som deras nederländska motsvarighet…


2 responses to “Badkultur beror på kultur

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: