Pensionärer ersätter väktare


Busslinje 3 i Borlänge (den blå linjen) har länge brottats med bråk och stök på bussarna.

I början på året anlitade Dalatrafik ett väktarbolag som hade anställda med på vissa bussturer för att på så vis skapa trygghet för hederliga resenärer. Nu säger man upp avtalet med bolaget och anlitar istället pensionärer som ska hindra att bråk och stök uppstår.

Det är inte vilka pensionärer som helst vi talar om, utan ÄFS-pensionärer med somalisk bakgrund.

Det är den somaliska PRO-föreningen i Borlänge som själva tagit initiativet och det är givetvis bra. Nu får de pensionärer som anmält sig gratis busskort och kan givetvis ta sig runt hela Borlänge med dessa. Dessutom utlovar kommunen bidrag till ÄFS-pensionärernas lokal. Tjänster och gentjänster kallas det.

Pensionärerna berättar att i deras kultur kan uniformer uppfattas som hotfulla och därför tror de att den här lösningen är ett bättre alternativ än utbildade och uniformerade väktare. Vi önskar de gamla lycka till och att småligisterna har större respekt för dem än för det svenska rättssamhället.

En sak har vi nu fått bekräftat. Det är somalier som ställer till med jävelskap på busslinjen och i deras hemvist, Tjärna Ängar. Det verkar inte som någon är förvånad?

DT

De somaliska ÄFS-pensionärerna ska också nattvandra i Borlänges svar på Mogadishu (Tjärna Ängar) och då undrar vi på Petterssons lite försynt om detta kan kallas för ett medborgargarde?


13 responses to “Pensionärer ersätter väktare

 • Propagandan är total, mot svenskarna för medeltidsmännen | Petterssons gör skillnad!

  […] samma sak utses de till ”svenska” hjältar. Se Brandkärr i Nyköping, Skara eller Borlänge bara för att nämna några platser där det är problem med våld och […]

  Gilla

 • ÅMÅL

  Den politisk-mediala adeln ääälskaaar att dela ut det svenska folkets skattepengar till utlänningar som aldrig bidragit med något positivt för Sverige.

  Men pensionärer som bidragit hela sitt liv – önskar en del PK-iter livet av!

  Gilla

 • Risto Matinen

  Fy attan! Hjärndöda kommunalpolitiker/-byråkrater. Skulle inte förvåna mig om de kommer att hjälpa sina landsmän att tafsa och bråka. Sådana är klanfolk…

  Det värsta i kråksången är dock att det ens finns zomalier som har parasitpension i detta land. Tvi vale!

  Gilla

 • bjornwiklund

  Märkligt . . asylsökande/invandrare/flyktingar . . . innan fanns inga problem med dessa grupper . . nu är det problem . . som de försöker ordna . . . borde inte behövas eller hur?
  Finns andra sätt att hålla ordning på nätterna . . lyssna bara på Anders Ygeman . .då han säger att Odins… inte skall finnas . . dags att säga till här också……

  Gilla

 • Mary Agnes

  ”Pensionärerna berättar att i deras kultur kan uniformer uppfattas som hotfulla.. ” Hot mot vad? Hot mot jävelskap, trakasserier, våld och brott. Är inte det meningen med uniformen?

  Allt, allt, allt ska anpassas efter DERAS kultur, vi ska ha förståelse för DERAS kultur och acceptera ”aha- är det DÄRFÖR de gör som de de gör”. Kan inte DE tänka samma sak, ”aha – vakterna är för att andra ska känna sig trygga…”?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Var är Filip & Fredrik?
  Trevligt folk?

  Gilla

 • Kurt

  Påminner mig om Idioten som anlitar räven för att vaktar hönsen. Varför inte tillsätta Somalierna till att styra hela Borlänge kommun. Va detta betyder är att Somaliska kaffers ha tagit över för att Svenne är för slapphänt/feg för att kuva dessa livsformer.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Ytterligare mer pengar till de somaliska snyltarna.

  Gilla

 • Pica pica

  Vi får väl se hur länge dessa priviligierade pensionärer finns med på bussarna på kvällar och helger. Men det kanske räcker om de åker och handlar någon gång när du nu åker gratis?

  Gilla

 • Johan Hörnfeldt

  Varför kan dem inte det gälla pansionärer med gratis? Varför vissa? Det blir jag besviken. Jag vill att det skall gälla svenska pansionärer också. Det är viktigt att våra pansionärer också får det lika bra som dem! Det är diskriminerigen om det är bara vissa får det. Det skall gälla både för utländska och svenska pansionärer så det blir rättvist.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Somaliska pensionärer…….i en muslimsk befolkningsgrupp;

  Gilla

 • ossie

  Men Zoomalier är ju trevligt folk enl rikstöntarna Filip o Fredrik. Dessa pensionären blir nog kallade för Nazister av Mona Muslim.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: