Tidning säger upp sina egna prenumeranter

MEDIA. Ett hundratal av Katrineholms Kurirens prenumeranter får inte längre sin tidning i brevlådan av tidningsbudet.

Kostnaden för distribution till vissa adresser på landsbygden har blivit så hög att ägaren Sörmlands Media anser att det inte längre lönar sig att köra ut tidningen.

– Om en tidning kostar 10 000 kronor per år att dela ut och vi kanske får in 2 800 kronor i prenumerationsavgift, och det är ett par sådana tidningar, då kan man förstå att det drar iväg, säger Jimmie Näslund som är vd för Sörmlands Media.

-Pettersson antar att det är början på slutet för papperstidningen. Sörmlands Media äger tidningarna, Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter.

De kallar det inte tidningar utan titlar, och det stämmer nog bättre då allt mer av materialet är samproducerat.

Dock betalar skattebetalarna ansenliga summor i distributionsstöd till blaskorna just för att de som bor lite avsides ska kunna få en papperstidning i brevlådan. Att hänvisa till nätet går ofta inte då många på landet har dålig täckning.

Nåväl, 2014 fick de tre titlarna följande i distributionsstöd.

 • Eskilstuna-Kuriren 800 000 kronor
 • Katrineholms-Kuriren 300 000 kronor
 • Södermanlands Nyheter 640 000 kronor
 • Sedan tror jag Jimmie Näslund är lite ovarsam med sanningen, jag tvivlar på att mer än någon enstaka tidning kostar 10 000 att dela ut. Det är 32 kronor om dagen…

9 thoughts on “Tidning säger upp sina egna prenumeranter

 1. Mainstream medias kräftgång är väl belagd – därför att sociala medier tar över mer och mer. Papper för att tända brasan med – går ju bra att komma åt på annat sätt – än att betala ca 3000 kr/år för en papperstidning.

 2. Jag har pratat med många som berättar att de likt mig brukar ta en trave metro för att elda med i kaminen och lägga i kattlådan mm. Tyvärr så för väl det med sig att de tror att någon läser dessa ex. Skulle aldrig i livet betala för ljugeskiten eller som i detta fall vad gäller gratis-metro, – läsa den.

 3. vem behöver papperstidningar. De har så konstig kvalitet numera så man kan knappt tända en brasa med dem, och hårda är de också så de duger inte ens att använda i brasan, där ski*ten bäst hör hemma.

 4. Samma sak hände med lokaltidningen här uppe i Norrland också. Det blev ett ramaskri. Då lovade tidningen att de skulle få den dagen efter med postutdelningen. Det blev massor med avbeställda prenumerationer så tidningen löste det.

  • Det borde vara så, men i galenpannornas land kan man absolut inte vara säker att rätt ska vara rätt.

   Bort med allt skattefinansierat fulmediastöd! Låt dem självdö. Det vore bäst för för svenskarna.

Kommentera