Biståndspengar gick till mutor?

I början av året reste biståndsminister Isabella Lövin (Mp) till Söderhavet för att möta representanter för en rad små ö-riken.

Många kritiserade resan, många undrade över orsaken och nu verkar vi ha fått svaret.

I augusti förra året bjöds 27 representanter från en rad ö-riken och diverse fattiga länder till Sverige för ett påstått klimatseminarium.

Denna bjudning kostade miljoner och nu visar det sig att regeringen använde pengar ur biståndsbudgeten och att syftet med bjudresorna var att Sverige skulle säkra dessa små nationers röster i det kommande valet till FN:s säkerhetsråd som är ett hett eftertraktat mål.

Källor uppger till DN att klimatseminariet var en täckmantel för det egentliga syftet, nämligen att muta till sig röster i det för Löfven så viktiga valet. Det är alltså inte bara så att regeringen tar från bistånden och finansierar Sveriges katastrofala asylinvandring, man använder också biståndspengar till mutor. Suck!

SVT

20 thoughts on “Biståndspengar gick till mutor?

  1. Ingen större nyhet.

    Detta kunde vilken samhällsintresserad människa och följare av vår politiska vardag, se redan då det hände.

    Apropå kommande budget………

    Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kallade i ett Twitterinlägg de extra 10 miljarder kronorna till välfärden för ”en stor framgång i budgetförhandlingarna för oss i Vänsterpartiet”.

    Jag som trodde att Jonas kunde se skillnad på 10 och 60 miljarder.

    För 60 miljarder beviljades Migrationsverket i ”extra pengar” för de två kommande åren nyligen, av sittande regering som V stödjer.

    Var inte det en större extra summa för välfärden , Vänsterpartiet och Jonas?

  2. 2004:
    ”Åtal för korruption existerar inte. Alltså har vi ingen korruption i Sverige!”
    ”I Sverige har vi en snäv syn på begreppet korruption. Och det är tankeväckande att ordet ”korruption” inte ens finns i svensk författningstext, endast i bakomliggande konventionstexter! ”
    2016:
    Läget verkar va status quo när det kommer till ryggdunkarna inom PK-avfallet!
    http://www.dn.se/ledare/kolumner/se-upp-med-affarer-och-graddfiler/

  3. Ni skall få se att SVT o media kommer mörka allt som har med mutor till olika deltagare för att få in Sverige o Wallström-Bildt i FN Säkerhetsråd.
    Har pågått länge men i skymundan efter som media mörkar.
    Ett annat led i den här muthärvan är att ett konsulat skall öppna i New York. Allt är så genomruttet. Politiker skor sig på de svaga genom att säga dem verkar för de svaga. Typ Mickael Wiehe, Göran Persson, Reinfeldt…

    Sverige har inte att göra i FN säkerhetsråd. Ge denna plats till Italien.

  4. Det är ju helt bisarrt att skära i biståndet för att ge uppehållstillstånd till flyktingar i Sverige.

    En flykting i Sverige kostar ca 200 000 kr om året. Det kostar en hundradel så mycket att rädda en person i tredje världen.

    Tar vi de 48 miljarder som migrationsverket saknar från biståndet hjälper det alltså ca 250 000 personer i Sverige, eller 25 miljoner i tredje världen.

    Vi är väl Europas största mottagare av flyktingar?

    Under 2013 delade Sverige ut 26 395 uppehållstillstånd till flyktingar. Tvåan Tyskland delade ut 26 080 uppehållstillstånd.

    Här ingår inte anhörig- och arbetskraftsinvandrare, där Sverige har extremt stor mottagning.

  5. Personligen så tycker jag inte att det är legitimt av en stat att använda skattemedel till att berika främmande folkslag.

    Skatt är en form av tvång och det medför att det är mycket svårt att argumentera för ett skatteuttag som inte faller inom den samhälleliga gemenskapen.

    Det är en sak att tvingas betala för en främmande person, som man i alla fall delar kultur, språk och gemenskap med, och en helt annan att betala för någon på andra sidan jorden.

    Skattemedel ska givetvis användas på det mest effektiva sättet.
    Det innebär insatser i närområden för hela slanten.

  6. Inget, absolut inget förvånar över vad denna sosse katastrof
    till regering hittar på. Hur kan folk vara så extremkorkade
    att lägga sin röst på detta havererade parti? Av fem saker gör
    dom minst 6 fel.Otroligt!

  7. Vi får verkligen hoppas att Sverige inte får platsen i säkerhetsrådet, det vore en lagom näsbränna till den humanistiska stormaktens feministiska regering.

  8. Jag röstar för noll invandring och noll bistånd, det finns ingen naturlag som säger att samtliga vita länder jorden över är skyldiga att dels skicka 100 tals miljarder till jordens alla u-länder och dessutom ta emot så mycket icke-vita invandrare att vi blir minoriteter i våra egna länder.

    Den mångkulturella och anti-vita ideologi som spritt sig över världen är bara ett judiskt påhitt.

    • Kommunister/socialister/liberaler är samma andas barn. I Sverige sitter de säkert i sadeln och man ser att de undan för undan förslappas, i sina försök att kamouflera sin globalistiska agenda. Biståndsbudgeten har, sedan dag 1, använts till mutor i 3:e världen och för att stödja terrororganisationer. Med sionistmedia och Bankmaffian bakom ryggen blir de allt fräckare i sitt agerande och verkar numera inte bry sig ett dugg om, ifall de blir avslöjade – vilket inte är så konstigt, eftersom domare och åklagare verkar ha abdikerat från rollen att verka för lag och ordning.

      Sverige utvecklas nu raskt till att bli en genomkorrumperad fascistisk bananrepublik, där ärlighet, yttrandefrihet och rättvisa blir ett minne blott. Deras förstörelse av Sverige går nu med en rasande fart och det återstår snart inte mycket av det som var.

  9. Noll invandring av icke självförsörjande.
    Obegränsad invandring av människor som är självförsörjande, fredliga och inte tillhör krigsorganisationen islam.
    Noll bistånd oavsett mål. Svenskarnas pengar tillhör svenskarna.
    Sveriges stat är till för att tjäna svenskarna, som betalar för den.
    Vill man ge bistånd är det fullt tillåtet och möjligt att göra det privat, utan att ta till statens tvång mot andra.

  10. Sverige är Europas tredje största mottagare av flyktingar.
    Men sett till vår population är vi totalt överlägsen etta.
    Vi kan omöjligtvis hjälpa hela världen och vi kan omöjligtvis få till den perfekta utopin av stat där alla ska med och ingen far illa eftersom det hela tiden byggs vidare på grunden till motsättningar.
    Dvs misslyckad integration, dels beroende på korkade politiker som verkar tro att allt löser sig genom magi men också beroende på svenska politikers naiva inställning till att alla i hela världen har samma fromma och frihetsfulla tänkande som vi generellt har i väst. Så är det inte.
    Men som läget är nu med helt öppna portar och noll koll på vilka som faktiskt anländer och med lov om att dra hit hela sin släkt, så går det åt helvete.

  11. Korruption är alkemi, ett försök att förvandla mindre ädla ämnen till ädlare. Man ger en åsna hö i hopp om att den skall skita dukater.

  12. Ingen är väl förvånad. Att Löven har FN som mål är uppenbart och omdiskuterat tidigare. Bra att sådana här uppgifter kommer fram. Svenskarna är så snabba med att kasta sten i glashus. ( den som är utan skuld – kasta första stenen ) Vi är inte ett dugg bättre än övriga länder när det kommer till mutor och korruption. Tragiskt

    • Socialisterna söker bara ”smida medan järnet är varmt”…Snart är ju deras tid förbi,och liksom tidigare landsförrädaren Reinfeldt,söker de nu säkra sin framtid !
      Sedan får vi inte glömma att 87 % av befolkningen vid senaste valet,ville bli utsatta för bedrägeri !

  13. Sedan kan man undra vad vi har i säkerhetsrådet att göra med den utrikespolitik vi för. Visst är det mutresor vi talar om och man blir inte förundrad över detta. Vi har den sämsta regeringen i manna minne. De skall skämmas inför Svenska folket

KommenteraAvbryt svar