SVT finansierar en film de inte vill visa

Filmen ”Watching the Moon at Night” av Bo Persson och Joanna Helander hade premiär för någon vecka sedan.

Filmen som tar upp två väldigt viktiga ämnen, antisemitism och terrorism, har bl.a. finansierats av SVT som ändå väljer att inte visa den.

Filmen inleds med en algerisk kvinna som berättar hur hennes syskon torterades till döds av islamister 1996. Samma kvinna säger i filmen att varningsklockorna om den radikala islamismen ringt i decennier och hade västvärlden bara lyssnat hade vi kanske inte sett det vi gör idag.

Inte bara muslimsk terrorism tas upp, så görs även annan terrorverksamhet som exempelvis irländska IRA och spanska ETA. Den växande antisemitismen är också en röd tråd i filmen som tagits emot väl runt om i världen. I våra public service-kanaler får vi dock inte se den, trots att man är medfinansiärer. Undrar varför?

SMP

Watching the Moon at Night – Trailer from Kino Koszyk on Vimeo.

8 thoughts on “SVT finansierar en film de inte vill visa

  1. Är någon förvånad????
    Självklart kan inte SVT visa detta. De var säkert helt ovetande hur denna film skulle ”urarta” sig. Hela världen tar emot filmen med positiva reaktioner – utom Sverige och de muslimska länderna. Nu är Sverige snart ”slukat” av dessa muslimer.
    Om man inte betalar sin TV-licens går det till kronofogden, man kan inte säga upp den om man inte flyttar – vad gör man????? Demokrati???
    SVT gör verkligen inte saken bättre. Börja titta på BBC, CNN, SKY news eller andra nyheter så får ni RIKTIGA NYHETER. Igår brann det i Moskva
    och stora händelser i Syrien, vad rapporterade Rapport? Jo, om ett kurdiskt fotbollslag? På nyheterna? Är inte detta sport och totalt ointressant.

    • Du kan säga upp den. Du behöver bara betala om du innehar en tv.
      Du kan istället för att ha tv se på play och filmkanaler mm via dator eller surfplatta.
      Många har visat sitt missnöje under senare tid och i protest sagt upp dito.

  2. Konstigt man väljer bort denna judiska propaganda,när de enl. uppgift dagligen i ända,sänder vänstervriden Islamistisk…
    Hade ju på sitt sätt kunnat balanserat deras sagor !

KommenteraAvbryt svar