Falska ”ursäkter” legitimerar terror

av Douglas Murray  •  3 april, 2016

  • Fakta visar att alla dessa ”ursäkter” för terrorism är felaktiga. För att ta några exempel, så utför Israel inte några ”krigsbrott”, bedriver ingen ”apartheid” eller genomför några ”folkmord”, vilket propagandisterna har övertygat européerna om. Israel slåss mot en fiende som bryter varenda regel för väpnad konflikt, och Israel svarar på ett sätt som är så precist och moraliskt att dess allierade är oroliga för att de inte kommer att kunna leva upp till den israeliska militärens moraliska nivå nästa gång de hamnar i krig.

  • Vilken chock resten av världen kommer att få framöver. För om man tillåter en ”ursäkt” byggd på en falsk premiss från islamiska extremister, då måste man tillåta det även från andra. Man måste, exempelvis, acceptera IS utsago att Belgien är en ”korsfararnation” som förtjänar att attackeras, för att man är involverad i ett ”korståg”.
  • Frågan är inte varför det tog över 24 timmar för Storbritannien att hitta strålkastare i de belgiska färgerna för att visa solidaritet, utan varför man efter 67 år av terror fortfarande inte har hittat de enkla vita och blå lampor som behövs för att projicera Israels flagga på någon offentlig byggnad.

belgiska färger

Dagen efter terrorattacken i Bryssel lystes kända byggnader och sevärdheter i Storbritannien upp i den belgiska flaggans färger. Delar av den brittiska pressen förebrådde landet för detta. Varför, undrade de, genomfördes denna numera traditionsenliga, kväljande sentimentala ceremoni dagen efter attackerna i stället för samma kväll? Varför var vi en dag för sent ute med våra strålkastare, när andra länder lyckades genomföra sin ”solidaritetsgest” med en gång? Sådan är tiden vi lever i. Och så ser våra frågor ut.
Om det finns en fråga i allt detta, så är det inte varför det tog över 24 timmar för Storbritannien att hitta strålkastare i de belgiska färgerna för att visa solidaritet, utan varför man efter 67 år av terror fortfarande inte har hittat de enkla vita och blå lampor som behövs för att projicera Israels flagga på någon offentlig byggnad.

2 thoughts on “Falska ”ursäkter” legitimerar terror

  1. Hahaha
    Ta en jude och slå hen mot en muslim
    Allt handlar bara om judar och araber nu för tiden
    Inga andra folk tycks existera.
    Eftersom jag är svensk så är det ingen ide att rösta längre.
    Jag är ganska ointresserad av judar och muslimer och då är det inte mycket kvar i politiken att rösta på nu för tiden.
    Jo, jo, jag vet att det anses som hela Sveriges ansvar (utom tjänstemän), men då måste det lagstiftas att vita har en skyldighet att hjälpa judar och muslimer, annars är det en politisk sak långt från mitt intresseområde.

Kommentera