Pessimisten på promenad

Raka spår, snabbspår, spiralen är i snabb spinn neråt, folkutbytet går snabbt nu. När det bara blir för mycket då måste man ut, ut från kaoset ut i naturen, om det så bara är en liten promenadvide i ett våryrvaket koloniområde inom stadens gräns. Fåglarna kvittrar, skränar, ropar, och nu blommar videbuskarna.

Och här lite information och funderingar från Malmö, både egna och andras tankar om politikers uppfinningsrikedom.

Snabbspåren i projektform för att snabbt få ett arbete att gå till för de allra nyaste svenskarna går sin gilla gång. Gången är krokig och kantad av huvudskakningar av de som är satta att leda i hamn, men man gnetar på för pengar rullar in och räkningar ska betalas. Jag ser inga glada människor, men jag ser många som försöker hålla masken. 

Staten med sina inkompetenta politiker är optimister och har laddat arbetsförmedlingens vidöppna börs med bidragspengar in i anställning, och här gör vår nations maktelit skillnad på vi och dom som kom nyss, där dessa kommer att gå segrande.  Jag är pessimist då jag som självklarhet sätter svenskar i första rummet eftersom verkligheten visar på att vi av den politiska eliten är väldigt lågprioriterade.

Det finns antagligen i Sverige ännu de som tror att ”snabbspår” ska lyckas och bli bra då arbetsförmedlingen enligt egen utsago har ”hur mycket pengar som helst”. Hur vi med egna erfarenheter och personliga rättsuppfattningar väljer att se på den speedade bidragskarusellen är upp till var och en. Är det sunt att samhället betalar för någons anställning…..inom den privata arbetsmarknaden?

Vem vill anställa någon som inte har intresse att lära sig svenska, den personen kommer bara att vara till besvär på en arbetsplats” hörde jag en person ventilera sina funderingar idag. Som jag ser det finns det bevisligen de arbetsgivare som vill ”anställa”, vem har inte själv den senaste tiden märkt av att allt som oftast tilltalas man med engelska eller på arabiska, fast man är i samma gamla land som man föddes i. Språket är det kitt som skulle kunna hålla ihop, jag har insett att den tiden är förbi……….

29 thoughts on “Pessimisten på promenad

  1. Jag har sett att både Stefan och hans vapendragare Ylva ska fixa det här med jobben till invandrarna. Glöm det! Redan tidigare regering gjorde fel när de inte hade någon planering för att integrera eller hellre assimilera alla i det svenska samhället.

    Nu är tyvärr nästan alla muslimer som enligt många hör till de som är hart när omöjliga att assimilera i ett modernt västligt land såvida det inte är benhårt inställda på att lyckas själva. Sen har våra politiker ljugit i alla år om att de har högre utbildning än svenskar t o m. Så när verkligheten möter en kaxig afghan med två års Koranskola som tror han är skapelsens krona blir det en krasch. Naturligtvis märker de (även om de är för stolta att visa det) att de inte har vad som krävs och om de inte är villiga att ödmjukt erkänna sin underlägsenhet och sätta igång att jobba så är de chanslösa. Därför hatar de oss!

  2. Jag blir väldigt konfunderad ofta läser jag om invällare som hela tiden pratar om att de skall minsann ”ta över” vårt land eller att vi svenskar skall tvingas lämna vårt land osv men ingenstans står det förklarat hur dessa gökungar skall kunna överleva utan några som matar dem.

  3. Körde ned till Malmö idag , 1.4. Skulle besöka en firma på sallerupsvägen,men fick hitta parkering på topplocksgatan i närheten,men blev tvärstopp! Ut från en byggnad vällde en hel flock islamfarbröder.En bil blockerade gatan .Föraren konverserade med sina ”bröder”. Blev helt paralyserad. Trodde jag hade hamnat i Afghanistan! (Klockan var 1415 ca)Tydligen slutar dom tidigt på jobbet!! Dessutom överallt araber.Härligt Sverige!!

  4. Våga vägra Engelska tala bara svenska eller be den ickesvenska att hämta någon som kan svenska.Finns det ingen som kan svenska lämna varorna/maten.
    Handlar sedan flera år tillbaka endast på affärer och matställen som drivs av svenskar ett undantag gör jag för den lokala thai/kinamaten.

  5. shit suenska voren den heter Bahar i turkisk persik nä komar Bahar til er ni gor dirrekt Haram mike sjoka ni er. ja ville trefa nogran fron er med ansikt mot ansikt men tro ja fron ert inte nogon voga ni er feggissarr

KommenteraAvbryt svar