Sverige och Finland tar emot orättvist få flyktingar


INVANDRING. Finland har inte tagit emot tillräckligt många flyktingar från Syrien, anser brittiska biståndsorganisationen Oxfam. Enligt organisationen tillhör Finland en grupp på fem rika västländer som tagit emot drygt hälften av den mängd flyktingar som kunde anses vara rättvist med tanke på storleken på ländernas ekonomi. De övriga länderna i denna grupp är Sverige, Australien, Island och Nya Zeeland.

28 länder fanns med i jämförelsen. Enligt Oxfam är det bara Kanada, Norge och Tyskland som tagit tillräckligt med ansvar i flyktingkrisen. De tjugo resterande länderna i jämförelsen ligger långt efter målet. Till exempel har Frankrike hittills tagit emot tusen syriska flyktingar då Oxfam anser att en rimlig mängd vore 26 000 flyktingar.

-Pettersson håller delvis med för ytterst få människor som tagit sig till Sverige är flyktingar, de upphörde att vara flyktingar när de kom till Turkiet, Libanon eller Jordanien. Därefter är de resenärer som rest genom många fredliga länder för att ta sig till Finland och Sverige.

Visst, man kan ha förståelse för att folk söker sig från fattigdom och religiöst styrda samhällen till välfärd och demokratiska länder. Det tyder till och med på klokhet att försöka förbättra sina levnadsvillkor. Nu tycks tyvärr alltför många ”ensamkommande barn” och ”flyktingar” enbart vara intresserade av välfärden och inte alls av ett demokratiskt styrelseskick inklusive ett fungerande rättsväsende. De är muslimer och verkar inte ha en tanke på att ge upp islam och då blir det fel, helt fel.

Orsaken till att så många söker sig till just Sverige av alla länder är det frikostiga bidragssystemet och inte klimatet och vi får eller inte glömma våra flata myndigheter som totalt verkar ha glömt bort den gamla devisen ”kräv din plikt men gör först din plikt” det är några få ord som borde gälla såväl svenskar som invandrare…

Dessutom måste det bli fred, vi kan inte tömma hela Mellanöstern på folk, då flyttar vi bara krigen hit.

HBL.fi


17 responses to “Sverige och Finland tar emot orättvist få flyktingar

 • Luntan

  Gällde det Ekonomi?
  Sverige är numera bara ”rikt” på skulder, enorma skatter och grov brottslighet!

  Gilla

  • jockfall

   Kanske Finland tänker.
   Vad gäller bistånd. Det finns chefer på Röda Korset i Stockholm som har miljonlöner. Så om du skickar 100 kr varje månad hur mycket går till att hjälpa andra än cheferna.

   Gilla

 • Bosse

  Det är väl någon av alla dessa statligt understödda vänsterorganisationer som har kontaktat Oxfam och delgivit sin syn på läget i Sverige.
  Desinformatörerna i muppvänstern räknar väl med att den som är först ute anses sannast.

  Gilla

 • dave

  Europa har inte tagit emot en enda flykting sedan östeuropa kollapsade.
  Däremot ohemult många immigranter.

  Gilla

 • Argus

  Hur f.n kom de fram till slutsatsen när Sverige tagit emot flest ekonomiska migranter per capita i Europa? Eller räknar de bara riktiga flyktingar där andelen av de nära 1,9 miljoner beviljade uppehållstillstånd mellan 1980 och 2014 var blott 5,9%?

  Sedan kanske kommunisterna bör titta hur den muslimska världen tar emot andra muslimer.

  Gilla

 • MartinA

  *** åt Oxfam.

  Gilla

 • Stenbock

  Vi har alla under gångna åren,upplevt hur många olika ord som användes i media,för att beskriva ”dessa stackars barn,flyktingar,EU-migranter,krigets offer o.s.v. ”
  Nu när största delen av dessa lyckosökare (som jag kallat dem genom alla år) skall sändas tillbaka till Turkiet,har man åter tvingats finns ett nytt ord för dessa ”olycksfåglar”…Ordet lyder ”illegala flyktingar” och står därmed utanför alla konventioner från såväl Geneve som USA !

  Gilla

 • jockfall

  UNHCR och Oxfam är bara sådana org. som parasiterar. Cheferna har höga löner, mycket höga och deras undersåtar jobbar gratis. Likadant i Röda Korset.

  Gilla

 • Elon

  Oxfam hamnar därmed på svarta listan, tillsammans med Röda korset och Rädda barnen.

  När det gäller ansvar, så är det politikerna som skall ta sitt ansvar. Folket blev aldrig tillfrågade, och kan därmed inte ta politikernas ansvar.
  När det går riktigt snett sätter polisen ut bilder på brottslingar i pressen för att få hjälp av ”allmänheten”. Allmänheten har väl inget med brottslingarna att göra, vänd er till Åsa Romson och Reinfeldt som är med-skyldiga till brottsligheten.

  Gilla

 • Tony

  Dom tiggarna borde använda dom pengarna som dom lägger
  på svindyr TV reklam till att hjälpa nödlidande i stället för att
  kritisera dem som tagit emot flest välfärdssnyltare i Europa.
  Sen tar väl ledarna för dessa vänsterstyrda element i Oxfam
  säkert ut en fet lön för sitt tiggande, precis som ledarna här
  för Röda Korset , och Rädda Barnen ?

  Gilla

 • putte

  Och hur i all världen kan Oxfam vet vilka som är Syrier när vi själva inte vet, men om dom har den kunskapen kan dom ju komma hit och hjälpa oss med den saken ,så kan vi ju sedan kasta ut dom som inte är Syrier och därefter räkna dom som blir över .

  Gilla

 • Gruvmor

  Och nu kommer FN-chefen till Sverige, blir spännande att höra Löfvens motiveringar:
  ”Ban Ki-moon kommer till Sverige direkt från en konferens som hålls idag i Geneve i regi av flyktingorganet UNHCR om syriska flyktingar.
  UNHCR har kritiserat EU:s nya flyktingavtal med Turkiet mycket hårt och i protest slutat bistå EU i mottagningscentra på grekiska öar på det sätt som man gjort tidigare. UNHCR har som motiv angett att det strider mot den egna policyn att bistå i centra som i praktiken blivit låsta förvar.
  Stefan Löfven, som en av de främsta påskyndarna av avtalet och en som försvarar det med att UNHCR skulle vara med på noterna, får chans att förklara sig och en möjlighet att höra hur generalsekreteraren ser på uppgörelsen.”
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fn-chefen-till-sverige-i-dag

  Gilla

 • Gruvmor

  Fick häromdagen ett lysande erbjudande av en som säger sig komma från Syrien: han är så tacksam så tacksam för att han har fått komma till Sverige, att han vill jobba GRATIS för oss med ex städning, trädgården.
  Hade han kommit själv o berättat detta, så skulle jag frågat: Men har du inte tänkt att försörja dig med ett lönearbete, ni lär ju alla vara så högutbildade osv.
  Men han hade bara lagt in en sketen lapp i brevlådan. Tror att det är ett pågående projekt hos den lokala SFI-utbildningen. 😦

  Gilla

  • Elon

   Det han önskar är att få komma in och titta vad som finns att stjäla, och hur han skall ta sig in och ut, när du inte är hemma.
   Bjud in honom på kaffe så går han ut med din nalle och plånbok

   Gilla

 • Mary Agnes

  Oxfam är ÄNNU en av dessa vänsterorganisationer som förklätt sig till ”biståndsorganisation” för att kunna tigga pengar från allmänheten och få massiva bidrag från samhället för att bygga upp ett företag. Och för att kunna uttala sina kommunistiska åsikter som ”oberoende” i media

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: