Full fart i mångkulturens Uppsala


INVANDRARVÅLD. På tisdagskvällen var det åter stökigt i Gottsunda, ett mångkulturellt paradis i Uppsala. En utlösande faktor kan ha varit att en efterlyst yngling omhändertogs av polisen.

Vid 21.30-tiden på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten till en containerbrand på Rangströms väg i Gottsunda. En kvart senare kom nästa larm om ännu en containerbrand. Den här gången på Bandstolsvägen i Valsätra.

Polisen bekräftade vid 22.30-tiden att nya oroligheter pågick i området. – Man har tänt på soptunnor och containrar. Vi är på plats där nu och försöker skydda räddningstjänsten, berättade Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Han bekräftade även att stenkastning förekommit mot polisen. Senare delen av kvällen och natten mot onsdagen var dock läget lugnt, enligt Tommy Karlsson.

Tidigare under kvällen omhändertog polisen en efterlyst yngling, som hade avvikit från ett behandlingshem. Detta kan ha utlöst oroligheterna, där ett 40-tal ungdomar var inblandade.

– Det kan i alla fall varit en bidragande orsak. Under påskhelgen har vi tagit flera ungdomar som rymt från olika hem, säger Tommy Karlsson.

På Hjalmar Brantingsgatan i Uppsala totalförstördes fyra bilar i en anlagd brand.

Två barn i 12-13-års åldern sågs tända eld på en miljöstuga och sprang därefter mot Gottsunda Centrum. Branden kunde släckas snabbt och ingen spridningsrisk förelåg.

Strax efter klockan 22 meddelade UL att samtliga bussar till Gottsunda ställts in på grund av stenkastningen.

– Det är mycket stenkastning där nu och vi måste ta det säkra före det osäkra, sade Johan Hammar, tjänstgörande chef på UL.

På sin hemsida skrev UL att linje 3, 7, 11 och 14 som berördes av händelserna och att indragandet av bussarna gällde trafikdygnet ut.

UNT:se  Polisen


6 responses to “Full fart i mångkulturens Uppsala

 • br

  Anvämd era tjänste vapen för h-e!! Då slutar de kasta.j-a mesar till poliser!!

  Gilla

 • allah snackbar

  Fyfan för MENAkultur!

  Gilla

 • Förbannad

  För 30 år sedan bodde jag i Gottsunda, invandringen påbörjades redan då, men det var mer känt som knarkartillhåll. Dock bodde det övervägande svenskar där, första gången man hade muslimer som grannar. Herrn i huset klappade på sin fru ordentligt emellanåt, vi ringde polisen men då hon inte kunde svenska/engelska så hände inget…det var inte tu tal om tolkar då inte. Undrar om hon lever..

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Våren är tydligen i antågande.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  För c:a 20 år sedan när Uppsala och trakterna norr därom var befolkat med ETNISKA SVENSKAR var brottsligheten helt obefintlig!!!! Detta är det enda mångkultur för med sig ökad kriminalitet till gigantiska kostnader.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

   Med ETNISKA SVENSKAR menar jag människor födda i Sverige och har minst en förälder som levt i Sverige sedan urminnes tider, c:a 1700-talet.
   Gränserna kan diskuteras men begreppet är naturligtvis relevant.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: